-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus „Žalgiris“ žengė į LFF taurės pusfinalį

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai antradienį Kėdainiuose LFF taurės ketvirtfinalio rungtynėse 5:1 (1:0) sutriuškino vietos „Nevėžį“ ir užsitikrino vietą turnyro pusfinalyje.
Liviu Antalis
Liviu Antalis / Pauliaus Jakelio/fkzalgiris.lt nuotr.

Startinėje žalgiriečių sudėtyje šį kartą didesnių staigmenų nebuvo – Joao Martinsas į aikštę metė bene pajėgiausią sudėtį. Iš pastaruoju metu rečiau rungtyniaujančių žaidėjų nuo pirmųjų minučių žaidė vartininkas Armantas Vitkauskas, pakeitęs Martiną Berkovecą. Tuo tarpu gynybos kraštuose ir vėl pozicijas užsiėmė Saulius Mikoliūnas ir Karolis Uzėla.

Rungtynių pradžia svečiams iš sostinės susiklostė itin sėkmingai – jau trečiąją minutę gudrų perdavimą vienu lietimu į priekį Liviu Antaliui atliko Saulius Mikoliūnas, o rumunas laimėjęs dvikovą su gynėju išvedė „Žalgirį“ į priekį – 1:0.

Tiesa, be šio epizodo pirmasis kėlinys „Žalgiriui“ klostėsi sunkiau nei buvo galima tikėtis. Keletą kartų komandą gelbėjo A.Vitkauskas, sykį kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją. Nepaisant to, kėlinio pabaigoje tobulos progos po L.Antalio perdavimo iš dešiniojo krašto neišnaudojo Matas Vareika, nepataikęs į kamuolį iš idealios pozicijos.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė. „Žalgiris“ padarė išvadas ir pradėjo dominuoti. 50-ąją minutę K.Uzėla atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur galva pasižymėjo Tomislavas Kišas – 2:0.

59-ąją minutę tašką bet kokiai intrigai padėjo dublį įforminęs L.Antalis. Modestas Vorobjovas pavojingoje zonoje perėmė kamuolį iš gynėjo, pasiuntė šį į priekį L.Antaliui, o snaiperis progos nepraleido – 3:0.

70-ąją minutę rezultatas dar išaugo. Antrą pavyzdinį perdavimą rungtynėse atliko kapitonas S. Mikoliūnas šį kartą pakabinęs kamuolį prie vartų įkirtusiam K.Uzėlai, kuris pelnė savo trečiąjį įvartį šiemet vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius – 4:0.

Po kelių minučių „Nevėžis“ rezultatą sušvelnino, kai suklydo kamuolį atgal neapdairiai pasiuntęs Venelinas Filipovas. Varžovų puolėjui beliko laimėti akistatą su A.Vitkausku – 1:4.

Rungtynių pabaigoje žalgiriečių gretose debiutavo ir naujokai Hugo Videmontas bei Higoris Vidalis, o tašką mače padėjo T.Kišo perdavimu pasinaudojęs ir vartininką suklaidinęs Matas Vareika – 5:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius