Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje – čempioniškas vakarėlis: šampano purslai, šventė su sirgaliais ir ašaros

Vilniaus „Žalgirio“ atsarginius ne kartą rungtynių pabaigoje teko raminti rezerviniam arbitrui – naujai iškepti čempionai šalia aikštės spirgėjo ir jau šventė artėjančią pergalę prieš Marijampolės „Sūduvą“ bei šalies čempionų titulą. Galiausiai teisėjas užfiksavo vilniečių pergalę 3:0 ir užsikūrė LFF stadione tikras čempioniškas vakarėlis.
Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“ / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Žalgiriečiai bėgo į aikštę ir šoko triumfo šokį, o dauguma „Sūduvos“ žaidėjų nėrė į rūbinę. Jie, kaip vėliau sakė Saulius Širmelis, svarstė net nežengti į aikštę antram kėliniui po pertraukos dėl teisėjų „pavogto įvarčio“.

Bet „Žalgiriui“ tai nerūpėjo. „Čempionai! Čempionai! Olė, olė olė!“, – šios ir kitos triumfo dainos aidėjo tuščiame LFF stadione.

Kol komanda džiaugėsi, du Vilniaus klubo personalo darbuotojai šalia atsarginių suolo jau atidarinėjo pergalės šampano butelius, kuriuos netrukus, atsiėmę taurę, į rankas griebė žalgiriečiai.

VIDEO: „Žalgiris“ – Lietuvos čempionas

Nebuvo apsieita ir be džiaugsmo ašarų. „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė verkė apsikabinusi kapitoną Saulių Mikoliūną, ji vieną po kito sveikino žaidėjus, po ilgų laukimo metų vėl padovanojusius titulą Vilniui.

Nors Lietuvoje įvestas karantinas ir didesni nei penkių žmonių susibūrimai draudžiami, policija pro pirštus pažiūrėjo į kelias dešimtis „Žalgirio“ sirgalių, palaikiusių komandą už stadiono tvoros.

Atsiėmė taurę žalgiriečiai žygiavo pas aistruolius ir šventė ilgai lauktą titulą.

VIDEO: 20 turo santrauka: „Žalgiris“ – „Sūduva“ (2020-11-14)

Hugo Videmontas 13-ąją minutę Panenkos stiliumi realizavo 11 metrų baudinį ir išvedė vilniečius į priekį, o 63-ąją minutę tiksliu šūviu įkalė paskutinę vinį į „Sūduvos“ vartus.

15min paprašytas prisiminti abu savo įvarčius H.Videmontas kalbėjo: „Pirmasis buvo baudinys. Nežinojau, kur mušti, todėl nusprendžiau kelti per vartininką, mušti Panenka. Buvo sunku, nes tai labai svarbios rungtynės. Antrasis įvyko, kai Živanovičius norėjo atlikti perdavimą, aš užsiėmiau gerą poziciją, liečiau kamuolį ir pabėgau, jis bandė mane gaudyti. Nenorėjau paleisti šios progos, todėl išsilaikiau ant kojų, iššokau vienas prieš vartininką ir gerai pasirinkau – mušiau į kairįjį kampą.“

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“

Prancūzas su 13 įvarčių tapo rezultatyviausiu A lygos sezono futbolininku.

„Laimėti titulą – nuostabus jausmas. Tai mano pirmas čempiono titulas. Manau, kad mes nusipelnėme, sunkiai dirbome visus metus. Šiandien įrodėme, kad esame geresni“, – užtikrintai kalbėjo H.Videmontas.

Žalgirietis nesiryžo vertinti, ar „Sūduva“ buvo nepasiruošusi šiai kovai po koronaviruso protrūkio komandoje, išguldžiusio 20 žmonių.

„Man sunku už juos kalbėti. Manau, lengva dabar kalbėti, kad jie nebuvo pasiruošę. Mes laimėjome ir laimėjome didžiuliu skirtumu, tapome čempionais“, – sakė H.Videmontas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“

15min paklaustas apie komandos emocijas prieš svarbiausią mūšį, prancūzas paminėjo, kad ypač sunku visą šį laiką buvo žaidėjams, kurie Vilniuje yra be artimųjų.

„Buvo sunku, kai kurie žaidėjai jau beveik metus nėra matę savo šeimos. Šios rungtynės buvo vis atidedamos, buvo labai skausminga. Ir tai buvo dėl „Sūduvos“. Mes neturėjome koronaviruso savo komandoje. Mes kaupėmės, likome rimti. Nežinau kodėl, bet buvome tikri, kad laimėsime. Jei nuoširdžiai, manau, kad esame geresni. Ir tą parodėme“, – užbaigė H.Videmontas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius