TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Virš Gvido Gineičio ateities Turine – klaustukas

Solidžiai praėjusį sezoną Italijos „Serie A“ debiutavęs Lietuvos rinktinės saugas Gvidas Gineitis šansą jam suteikusio „Torino“ marškinėlių artimiausiu metu gali ir nevilkėti.
Gvidas Gineitis
Gvidas Gineitis / Nicolo Campo/Toro.it nuotr.

Iš Mažeikių kilęs devyniolikmetis futbolininkas neseniai baigė proveržio sezoną.

Solidus lietuvio žaidimas Turino U-19 komandoje „Primavera“ pirmenybėse atkreipė ir pagrindinę ekipą treniruojančio kroato Ivica Juričiaus dėmesį.

G.Gineitis tapo pagrindinės „Torino“ komandos nariu, tris sykius pasirodė „Serie A“ rungtynėse, o po įkvepiančio istorinio debiuto su legendiniu „AC Milan“ klubu netgi buvo pakviestas į vadovų kabinetą padėti parašą ant naujos sutarties.

Dabartinė devyniolikmečio mažeikiškio sutartis su „Torino“ galioja iki 2026-ųjų.

Tai aiškiai signalizuoja, jog lietuvis yra svarbi Il Toro ir I.Juričiaus ilgalaikės vizijos detalė. Kita vertus, šiuolaikiniame futbolo pasaulyje nėra nieko pastoviau už laikinumą.

15min žiniomis, kol kas nėra aišku, ar lietuvį 66-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais „Stadio Olimpico Grande Torino“ aikštėje matysime ir kitą sezoną.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gvidas Gineitis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gvidas Gineitis

Dešimtoje vietoje praėjusį „Serie A“ sezoną užbaigęs „Torino“ šią vasarą ieško pastiprinimo.

Vienu pagrindinių taikinių šiuo metu yra Cyrielas Dessersas. 28-erių Belgijoje gimęs, bet Nigerijai atstovaujantis puolėjas pastarąjį sezoną praleido „Cremonese“ ekipoje.

Iš Roterdamo „Feyenoord“ pasikviestas snaiperis į „Serie A“ po ilgos pertraukos sugrįžusiame Kremonos klube sužaidė neblogą sezoną ir per 26 mačus pelnė 6 įvarčius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Visgi „Cremonese“ tai negelbėjo, komanda aplenkė tik Genujos „Sampdoria“, užėmė devynioliktą poziciją ir iškrito iš elitinio diviziono.

Nors C.Desserso sutartis su klubu galioja iki 2027-ųjų, pats puolėjas žaisti antrajame ešelone nerodo jokio noro.

Kremonos klubas taip pat puikiai supranta, kad išlaikyti atakų lyderį bus sudėtinga, ir viliasi, kad pavyks parduoti už kuo solidesnę sumą.

Tarp realiausių pretendentų įsigyti puolėją yra minimi „Torino“ ir Glazgo „Rangers“.

„Cremonese“ tikisi gauti mažiausiai 7 mln. eurų. „Rangers“ strategas Michaelas Beale'as viliasi, jog nigerietis galėtų pakeisti išvykusį Alfredo Morelosą.

Imago / Scanpix nuotr./Cyrielas Dessersas
Imago / Scanpix nuotr./Cyrielas Dessersas

Visgi pats C.Dessersas, panašu, jog labiau norėtų likti Apeninuose ir „Serie A“.

Taigi persikėlimas į Turiną atrodo patraukli galimybė. „Torino“ klubo vadovai nepanašu, jog norėtų atverti taip pat plačiai piniginę kaip ir Škotijos grandas, tačiau gali pasiūlyti kitų variantų.

Prie piniginio pasiūlymo „Torino“ galėtų pridėti keletą futbolininkų, o vienas didžiausių Italijos sporto dienraščių „Tuttosport“ neseniai rašė, jog klubo vadovai mainais svarsto galimybę pasiūlyti Senegalo puolėją Demba Secką ir G.Gineitį.

15min šaltinių teigimu, tokiu atveju, lietuvis veikiausiai būtų nuomojamas.

„Cremonese“ klubui tai taip pat gali pasirodyti patrauklus variantas.

Lombardijos klubo vadovai visiškai neseniai pranešė, jog pagrindinis vasaros darbas – suburti solidžią komandą, kuri kuo greičiau, geriausia po metų, vėl sugrįžtų į „Serie A“.

Šiuo metu Kremonos klubo radare yra virš 20 futbolininkų pavardžių. O klubo atstovai prasitarė, jog G.Gineitis irgi yra šiame sąraše.

Visgi visi svarbiausi sprendimai Turino „jaučių“ stovykloje priklauso nuo I.Juričiaus.

Iš Splito kilęs 47-erių strategas prie „Torino“ vairo stovi nuo 2021-ųjų ir puikiai išmano Apeninų futbolo specifiką. Visą savo trenerio karjerą, kuri trunka jau ilgiau nei dešimtmetį, jis dirbo tik Italijoje.

„Scanpix“ nuotr./Ivanas Juričius
„Scanpix“ nuotr./Ivanas Juričius

Kai praėjusį sezoną treneris suteikė šansą G.Gineičiui, nemažai specialistų kilstelėjo antakius, nes milžiniškos konkurencijos aplinkoje jauni žaidėjai iš „Primavera“ į pagrindines komandas yra paaukštinami vis rečiau.

Akivaizdu, jog kroatas įžvelgia lietuvio talentą, bet per artimiausias kelias savaites turės nuspręsti, kas G.Gineičiui yra geriausia – likti Turine ar išvykti į kitą komandą semtis patirties ir rinkti minutes.

Sunkiai tikėtina, kad ilgalaikę sutartį turintis vienas talentingiausių klubo žaidėjų galėtų būti parduotas, bet nuoma – žymiai realesnis variantas.

Šiuo metu G.Gineitis atostogauja Rodo saloje, Graikijoje.

Liepos 10-ąją „granatiniai“ pradės pasiruošimą naujam sezonui Filadelfijoje, o po savaitės grįš į Europą ir stovyklaus Italijos šiaurėje, Alpių papėdėje, esančiame Pincolo miestelyje.

Tarp treniruočių stovykloje plušėsiančių žaidėjų bus ir G.Gineitis. Ten lietuvis turės šansą dar labiau pakelti savo akcijas I.Juričiaus akivaizdoje.

„Scanpix“ nuotr./Gvidas Gineitis
„Scanpix“ nuotr./Gvidas Gineitis

Beveik neabejojama, jog kroato mėgstamoje 3–4–2–1 schemoje ateinantį sezoną pagrindiniai vidurio saugai atraminėje zonoje bus serbas Ivanas Iličius ir su Italijos U-21 jaunimo rinktine šiuo metu Europos čempionate žaidžiantis Samuele Ricci.

Juos turėtų keisti lenkas Karolas Linetty.

Devynis mačus praėjusį sezoną žaidusio 22-ejų prancūzo Michelio Ndary Adopo kontraktas baigėsi šią vasarą, Bisau Gvinėjoje gimusio ir devyniolika mačų „Serie A“ sužaidusio anglo Ronaldo Vieira nuomos sutartis iš Genujos „Sampdoria“ veikiausiai taip ir nebus išpirkta.

Visa tai tarsi signalizuoja, kad G.Gineičio šansai likti Turine yra gana solidūs.

Visgi nemažai priklauso ir nuo judesių žaidėjų perėjimų rinkoje, ir puolėjų formos.

Jei I.Juričius matys, kad reikia pastiprinimo, ir toliau medžios C.Dessersą, neatmetama galimybė, jog gali išsiųsti kažkurį iš dabartinių savo auklėtinių.

Tokiu atveju, G.Gineitis būtų vienas realiausių pasirinkimų, juolab, kad I.Juričius nori, jog komandos talentas gautų kuo daugiau žaidybinės praktikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius