Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokiečiai grasina, kad UEFA narės išstos iš FIFA, jei korupcinis tyrimas nebus paviešintas

Pasaulio futbolo čempionato nugalėtojos Vokietijos futbolo federacijos prezidentas daktaras Reinhardas Rauballas pagrasino, kad UEFA išstos iš FIFA organizacijos, jeigu neseniai baigtas FIFA korupcijos tyrimas nebus paviešintas, o Seppas Blatteris dar kartą kandidatuos prezidento rinkimuose.
Seppas Blatteris ir Michelis Platini
Seppas Blatteris ir Michelis Platini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinių Amerikos Valstijų prokuroras Michaelis Garcia 18 mėnesių tyrė FIFA veiklą paskiriant teisę rengti 2018 ir 2022 metų pasaulio futbolo čempionatus atitinkamai Rusijoje ir Katare. M.Garcia paneigė FIFA etikos komiteto teisininko Hanso-Joachimo Eckerto išvadą, kad procesai buvo skaidrūs.

„Šie tyrimai sudrebino FIFA pamatus taip, kaip dar nėra buvę istorijoje. Pirmiausia turi būti paviešintas H.-J.Eckerto raportas ir M.Garcia išvados. To reikia, kad būtų aišku, kas ir kodėl būtent buvo tirta. Turi būti aiškūs šių dokumentų skirtumai, tik tokiu atveju FIFA sugebėtų galutinai nesuteršti savo, kaip patikimos organizacijos vardo“, – kalbėjo R.Rauballas.

Vokietijos futbolo federacijos vadovas pareiškė, kad jeigu FIFA etikos komisijos raportas nebus paviešintas, o H.-J.Eckertas jau sakė, kad to nebus, 54 valstybės-UEFA narės pasitrauks iš FIFA organizacijos.

Vokietijos futbolo federacijos vadovas pareiškė, kad jeigu FIFA etikos komisijos raportas nebus paviešintas, o H.-J.Eckertas jau sakė, kad to nebus, 54 valstybės-UEFA narės pasitrauks iš FIFA organizacijos.

R.Raunballo pareiškimas pasirodė po nesenų naujienų, kad UEFA skatina FIFA prezidentą Seppą Blatterį nebekandidatuoti ateinančiuose rinkimuose. UEFA prezidentas Michelis Platini jau buvo sakęs, kad nepalaikys 78 metų S.Blatterio ateinančiuose rinkimuose, kuriuose pastarasis buvo pažadėjęs nedalyvauti.

2022 metų pasaulio čempionatą norėjusios surengti Australijos atstovas Bonita Mersiadesas, kuris matė FIFA etikos komiteto išvadą, pavadino ją farsu.

„Iš FIFA raporte galima suprasti, kad vienintelė teisi yra pati FIFA. Ten sakoma, kad sprendimas leisti čempionatus rengti Katare ir Rusijoje yra geras ir netgi parašyta, kad S.Blatterio pagalba procesai vyksta itin sklandžiai. Tai skamba kaip komedija“, – sakė B.Mersidesas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius