-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Lukša vėl aplamdė „Stumbrui“ ragus

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai atsitiesė po skaudaus pralaimėjimo „Trakams“ ir sugrįžo į pergalių kelią „SMScredit.lt A lygoje“. Devinto turo mače čempionai po gana nelengvos kovos 2:0 (1:0) nugalėjo septintą nesėkmę patyrusį Kauno „Stumbrą“. Žalgiriečiai pakilo į antrąją turnyro lentelės poziciją, o kauniečiai pagal pelnytus taškus su Utenos „Uteniu“ dalinasi 6–7 vietą.
Vytautas Lukša
Vytautas Lukša / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmame kėlinyje „Žalgiris“ ilgai kontroliavo kamuolį, tačiau pozicinėmis atakomis prasibrauti link varžovų vartų sekėsi sunkiai. Nemažai pavojaus kildavo po standartinių padėčių, kurios versdavo plušėti tiek Aleksandrą Sikorskį, tiek „Stumbro“ gynėjus.

Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, šeimininkai sukūrė pavojingą epizodą – kamuolys atsimušė į virpstą po Manto Kuklio smūgio.

Kėlinio pabaigoje kauniečiai įsidrąsino ir turėjo auksinę progą išsiveržti į priekį. Po netaiklių Roberto Vėževičiaus bei Eduardo Salleso smūgių pastarasis brazilas netrukus krito susiėmęs už galvos.

E.Sallesas sulaukė Giorgio Russo perdavimo ir iš arti smūgiavo vienu lietimu, tačiau kamuolį nuo vartų linijos atmušė Egidijus Vaitkūnas. Maža to, brazilas turėjo antrą šansą, bet spyrė gerokai virš vartų.

„Žalgiriui“ pavyko svečius pasiųsti į dar gilesnį nokdauną, kai 45-ąją minutę 11 metrų baudinį realizavo Mantas Kuklys. Audrius Račkus baudos aikštelėje prasižengė prieš Vytautą Lukšą, o jo komandos draugas savo šansą išvesti žalgiriečius į priekį išnaudojo nepriekaištingai.

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://futbolo.tv/iterpti-video/655/smscredit-lt-a-lyga-ix-turas-zalgiris-stumbras-santrauka

Po pertraukos kauniečiai metė didesnes pajėgas į priekį ir gerokai ilgiau nei pirmame kėlinyje kontroliavo kamuolį. Visgi žalgiriečiams pavyko pagrasinti tik gana nepavojingais smūgiais, savo ruožtu, šeimininkai gana ilgą laiką neišnaudojo progų ir neįtvirtino rezultato.

Tik 90-ąją minutę šalia baudos aikštelės prieigų kamuolį gavęs V.Lukša precizišku smūgiu nuo virpsto įtvirtino sunkią, tačiau pelnytą „Žalgirio“ pergalę prieš garbingai kovojusį „Stumbrą.“

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://futbolo.tv/iterpti-video/652/smscredit-lt-a-lyga-ix-turas-zalgiris-stumbras-ivarciai

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. „Trakai“ 8 7 0 1 12:4 21
2. Vilniaus „Žalgiris“ 9 6 1 2 20:10 19
3. Klaipėdos „Atlantas“ 9 6 0 3 13:9 18
4. Marijampolės „Sūduva“ 9 5 2 2 16:12 17
5. Jonavos „Lietava“ 9 2 3 4 7:12 9
6. Utenos „Utenis“ 9 2 0 7 7:11 6
7. Kauno „Stumbras“ 9 2 0 7 13:21 6
8. „Kauno Žalgiris“ 8 1 2 5 10:19 5

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas: M.Maksimovas („Atlantas“) – 6 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius