Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Wayne'ą Rooney ant suolo palikęs „Manchester United“ sutriuškino čempionus

Anglijos „Premier“ lygoje šeštadienį startavo šeštasis pirmenybių turas. Čempionų titulą ginantis „Leicester City“ klubas svečiavosi „Old Trafford“ stadione. Pernai ekipos čia išsiskyrė lygiosiomis, tačiau šįkart šeimininkai nušlavė „Leicester“ 4:1 (4:0).
„Manchester United“ dominavo aikštėje
„Manchester United“ dominavo aikštėje / „Scanpix“ nuotr.

Šeimininkai rungtynes pradėjo be šį sezoną daug kritikos dėl prasto žaidimo sulaukusio kapitono Wayne'o Rooney. Pirmojo kėlinio pradžioje „Man Utd“ atrodė sutrikę, tačiau nieko pavojingo nesukūrė ir svečiai.

Šou bandė kurti Zlatanas Ibrahimovičius, atlikęs porą gražių smūgiu, nestabdydamas kamuolio ore. Po vieno iš jų 27-ąją minutę trūko kelių centimetrų iki antrojo mačo įvarčio.

Pirmasis buvo įmuštas 22-ąją minutę, kai kampinio metu Chrisas Smallingas buvo paliktas be priežiūros ir smūgiu galva lengvai nukreipė kamuolį į vartus.

Chrisas Smallingas 1:0

Jau po trijų minučių šeimininkai galėjo pasižymėti antrą kartą. Greitoje atakoje į priekį buvo išvestas Z.Ibrahimovičius, kuris atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę įbėgusiam Marcusui Rashfordui. Bet jaunasis puolėjas nesugebėjo tinkamai susistabdyti kamuolio ir smūgis buvo labai prastas.

Netrukus labai pavojingą tolimą Paulio Pogba smūgį atmušė vartininkas. 27 min. prancūzas puikiu perdavimu išvedė į priekį Z.Ibrahimovičių, kurio smūgis sukantis ore skriejo šiek tiek per aukštai.

Po dešimties minučių brangiausias pasaulio futbolininkas atliko beveik identišką perdavimą, kai į baudos aikštelę kirto Juanas Mata. Kamuolys leidosi šalia Jesse Lingaardo, kuris mestelėjo jį į šoną ir J.Mata gražiai nukreipė jį į vartus.

Juanas Mata 2:0

Sutrikę „Leicester“ futbolininkai netrukus praleido trečią. „Man Utd“ uždirbus kampinį svečiai žiopsojo, kai Daley Blindas pasiuntė žemą perdavimą prie pat virpsto staigiai nėrusiam J.Matai, kurio lygiagrečiai vartų skersuotas kamuolys buvo „uždarytas“ M.Rashfordo.

Marcusas Rashfordas 3:0

Praėjo dar dvi minutės ir dar vienas kampinis baigėsi įvarčiu. „Leicester“ gynyba žaidė tiesiog tragiškai ir P.Pogba smūgiu galva pelnė pirmą įvartį už „Manchester United“.

Paulis Pogba 4:0

Per pertrauką Claudio Ranieri pasodino abu praėjusio sezono lyderius – Jamie Vardy ir Riyadą Mahrezą – ant suolo. Tai pasiteisino, mat komandoje debiutavęs Demarai Gray'us įmušė fantastišką įvartį.

Demarai Gray 4:1

Net ir po įvarčio „Leicester“ buvo toli iki pernykštės komandos, tačiau rodė atsigavimo ženklus. 68-ąją minutę po geros kombinacijos progą turėjo Andy Kingas, tačiau smūgiavo per silpnai ir nepasiekė įvarčio iš geros situacijos.

D.Gray'aus įvartis ir buvo vienintelis „Lapių“ vilties spindulys. Mačas baigėsi ramiu šeimininkų žaidimu ir pergale.

Po šio susitikimo „Man Utd“ pakilo į trečiąją vietą, tačiau po kitų šeštojo turo susitikimų gali nukristi bent per kelias pozicijas. Lesterio futbolininkai liko dvyliktoje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius