-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

XI-ojo turo anonsas: pas pagreitį įgavusį čempioną atvyks prislopęs „Stumbras“

Lietuvos futbolo A lygoje penktadienį ir šeštadienį bus sužaistos ketverios 11-ojo turo rungtynės.
Marijampolės „Sūduva“
Marijampolės „Sūduva“ / Vytauto Kuralavičiaus nuotr.

Vilniaus „Žalgiris“ – Klaipėdos „Atlantas“. Gegužės 17 dieną 19 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 3:0

Sostinės derbyje suklupę žalgiriečiai atsitiesti sieks dvikovoje su šeštoje turnyro lentelės vietoje žengiančiu varžovu.

Nors pirmame rate Vilniaus klubas pergalę iškovojo solidžiu rezultatu, tačiau skaičiai švieslentėje neatspindėjo vykusios kovos. Tą prisiminė ir geriausias balandžio mėnesio žaidėjas Pau Moreris, kuris praėjusiame mače į kovą buvo mestas nuo suolo. „Žalgirio“ strategas Marekas Zubas po pralaimėjimo „Riteriams“ minėjo, kad komandos naujokui Ertonui Fejzullahu dar reikia pagerinti tarpusavio ryšius su komandos draugais atakos smaigalyje. Pamatysime, ką M.Zubas pasirinks – ar mes į kovą dar tik formą įgaunantį švedą, ar sudarys įprastą ir sėkmingai rungtyniavusį kovinį sąstatą su P.Moreriu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./A lygos futbolo rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“
Luko Balandžio / 15min nuotr./A lygos futbolo rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“

Atlantiečiai per 10 mačų praleido 19 įvarčių, iš kurių net 12 krito po Marijampolės „Sūduvos“ bei „Žalgirio“ futbolininkų taiklių smūgių. Savo žaidimą vis labiau gerinantys klaipėdiečiai kitose rungtynėse pasižymėjo gana drausminga gynyba, kuri kelis sykius padėjo išlaikyti „sausus“ vartus. „Žalgiris“ – dar vienas lakmuso popierėlis, kuris leis įsitikinti, kiek šioje sezono stadijoje „Atlantas“ yra pajėgus varžytis su pirmenybių lyderiais. Tiesa, Klaipėdos klubo puolimas vis dar kelia klausimų – Viktoro Dobrecovo kariauna per pastarąsias ketverias rungtynes yra pelniusi vos vieną įvartį.

„Panevėžys“ – „Kauno Žalgiris“. Gegužės 18 dieną 17 val. Panevėžys, „Aukštaitijos“ stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2

Istoriniu triumfu pasimėgavę panevėžiečiai neketina sustoti ir po antros iš eilės iškovotos pergalės galėtų pakilti iš paskutinės turnyro lentelės vietos.

Chaotiškoje rungtynių su „Palanga“ atomazgoje buvo matomas Aukštaitijos ekipos neorganizuotumas grįžti į gynybą oponentų kontratakų metu, tačiau „Panevėžys“ ištraukė laimingą kortą ir po Rafaelio Ledesmos įvarčio triumfavo kartu su savo sirgaliais. Gausiai į rungtynes besirenkantys panevėžiečiai gali būti svarbus koziris ateityje, tikėtina, kad šeštadienį jų palaikyti savo gimtojo miesto komandos susirinks dar daugiau. Pirmame rate iki Aleksandro Jerkino raudonos kortelės „Panevėžys“ su kauniečiais kovojo lygiai, o įkvėpti praėjusio savaitgalio sėkmės pirmenybių debiutantai tikrai negali būti laikomi ryškiais autsaideriais.

Kauniečiai praėjusiame ture patyrė didžiausią šio sezono pralaimėjimą, antrą kartą nusileisdami čempionei „Sūduvai“. Vis dėlto atkarpomis „Kauno Žalgiris“ kėlė daug problemų ir čempionato lyderiams, kuriuos poroje epizodų išgelbėjo Fortūna. Nežinia, ar komandai galės padėti dvikovoje su „Palanga“ fantastiškais įvarčiais išsiskyręs, tačiau praėjusiame ture pirmame kėlinyje dėl traumos pakeistas saugas Dominykas Galkevičius. Aišku, kad ant žaliosios vejos nepamatysime antrą raudoną kortelę šiame sezone prieš save išvydusio Rudinilsono Silvos. Kaip ir pastarąjį kartą, jo vietą starto sudėtyje turėtų užimti patyręs Arūnas Klimavičius.

„Palanga“ – Vilniaus „Riteriai“. Gegužės 18 dieną 18 val. Palanga, Palangos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:3

Skaudų nokautą Panevėžyje patyrusi „Palanga“ šiame sezone žais pirmąsias rungtynes savo miesto stadione.

Pastarasis pralaimėjimas palangiškiams turėtų būti skaudus ir dėl to, kad mačo pabaigoje bent vienos iš pavojingų kontratakų nepavyko paversti pergalingu įvarčiu. Kita vertus, strategą Artiomą Gorlovą turėjo nudžiuginti puikus Yao N'Gorano pasirodymas, kuris šį kartą kėlė daugiausiai problemų varžovų gynybai. Atsiliepė „Palangai“ ir tai, jog aikštėje nebuvo patyrusio esto Sergejaus Mošnikovo, tačiau į rikiuotę grįžo Aurimas Jurgelevičius, papildysiantis gana praretėjusias komandos gretas. Kurorto ekipa pralaimėjo tris mačus iš eilės, „Panevėžys“ taip pat priartėjo koviniu atstumu, tad į tokias rungtynes namų stadione būtina eiti su dviguba energija.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./A lygos futbolo rungtynės: „Riteriai“ – Klaipėdos „Atlantas“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./A lygos futbolo rungtynės: „Riteriai“ – Klaipėdos „Atlantas“

Prasta „Riterių“ atkarpa tapo istorija – sostinės ekipa iškovojo dvi pergales prieš tiesioginius konkurentus kovoje dėl aukščiausių pozicijų, o antrąjį ratą užbaigs keliais susitikimais su silpnesniais varžovais. Pirmame rate Aurelijaus Skarbaliaus treniruojama komanda naudojosi spragomis skylėtoje oponentų gynyboje, tačiau per pusantro mėnesio situacija kiek pasikeitė. Palangiškiai jau kurį laiką rungtyniauja trimis vidurio gynėjais, tad šį kartą, tikėtina, kad Teremas Moffi tokio individualaus šou nesurengs. „Riteriai“ įgavo pasitikėjimo, bet šis mačas Palangoje nebus lengvas – vilniečiai šiame sezone dar nėra rungtyniavę ant natūralios žolės.

Marijampolės „Sūduva“ – Kauno „Stumbras“. Gegužės 18 dieną 19 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 0:2

Penkias iš eilės pergales iškovoję čempionai šią savaitę gyveno sau neįprastomis revanšo nuotaikomis.

Pastarosios dvejos rungtynės parodė, kad „Sūduva“ įsibėgėja ir ją sustabdyti bus labai sunku. Puikios pergalės prieš „Atlantą“ ir „Kauno Žalgirį“ leido primiršti porą gana nelengvų laimėjimų, nepademonstravus gražaus žaidimo. Artėjančiame mače „Sūduvos“ starto vienuoliktukas bus kiek kitoks. Dėl surinktų keturių geltonų kortelių ekipai negalės padėti gynėjas Vaidas Slavickas, taip pat daugiau komandoje nepamatysime saugo Jeremy De Nooijerio. Tikėtina, kad pastarojo futbolininko vietą užims Giedrius Matulevičius arba Jovanas Čadženovičius, o V.Slavicką turėtų būti pasiruošęs pakeisti Vytautas Andriuškevičius.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Marijampolės „Sūduva“
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Marijampolės „Sūduva“

„Stumbro“ pasaka pastaruoju metu yra aprašoma ne tokiais smagiais puslapiais – Kauno klubas pergale džiaugėsi vos kartą per pastarąsias šešerias rungtynes. Kita vertus, nors ir nepavyko įveikti kelių žemiau turnyro lentelėje esančių oponentų, reikia pripažinti, kad nuo „Stumbro“ yra nusisukusi sėkmė. Tiek Levanas Mačarašvilis, tiek Nasro Boucharebas, tiek Lucasas Villela, tiek Antonio Belo pastarosiose rungtynėse nerealizavo labai dėkingų situacijų, kuriose dažniausiai džiaugiasi įvarčiais. „Stumbro“ laukia labai nelengvas šeštadienio vakaras Marijampolėje, tačiau kauniečiai ne sykį šiame sezone pademonstravo, kad kuo jiems sunkiau, tuo komanda labiau susitelkia ir sukuria staigmenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius