-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ klubo valdyboje – paslaptingas naujokas iš Sakartvelo

Niekaip į A lygos viršūnę sugrįžti nesugebantis Vilniaus „Žalgiris“ ėmėsi permainų klubo struktūroje. Jau kuris laikas į valdybos sudėtį įeina futbolo funkcionierius iš Sakartvelo Zurabas Cincadzė, tačiau apie šio naujoko prisijungimą bei dalyvavimą klubo veikloje „Žalgirio“ vadovai iki šiol nieko neinformavo.
Zurabas Cincadzė
Zurabas Cincadzė / 15min koliažas

Tbilisio universitete ekonomijos studijas 2000-aisiais baigęs kartvelas po dešimtmečio dar ketverius metus savo įgūdžius tobulino MBA vadovų kursuose Grenoblyje (Prancūzija).

Po studijų Z.Cincadzė devynerius metus užėmė įvairias pareigas Gruzijos banke, o nuo 2011-ųjų pradėjo dirbti Tbilisio „Dinamo“ klube.

Ketverius metus jis buvo šios komandos finansų direktoriumi, kol 2016-ųjų birželį paaukštintas iki vykdomojo direktoriaus pareigų.

Apie tai, jog tapo „Žalgirio“ klubo valdybos nariu, Z.Cincadzė savo feisbuko paskyroje pranešė beveik prieš du mėnesius, tačiau klubas apie paslaptingą naujoką iki šiol taip ir neinformavo.

15min nuotr./Zurabas Cincadzė savo feisbuko profilyje buvo pranešęs apie naujas pareigas
15min nuotr./Zurabas Cincadzė savo feisbuko profilyje buvo pranešęs apie naujas pareigas

Tiesa, po kurio laiko informacija apie Z.Cincadzės naujas pareigas „Žalgiryje“ iš viešai prieinamos socialinės erdvės dingo, bet tame pačiame feisbuke yra nemažai faktų, kurie liudija, jog kartvelas yra neblogai pažįstamas su buvusiu „Žalgirio“ sporto direktoriumi Mindaugu Nikoličiumi ir kartu dalyvavo su juo Europos futbolo klubų asociacijos posėdžiuose įvairiose šalyse.

Priminsime, jog nuo 2018-ųjų sausio M.Nikoličius dirba Kroatijoje ir yra „HNK Gorica“ klubo viceprezidentas.

„Noriu pasakyti, kad ne Venslovaitienė skiria klubo valdybą, o dalininkų susirinkimas. Venslovaitienė nė vieno negali atsivesti ar išsivesti, nes visuomet vyksta balsavimas. Niekas nieko neslepia, nes niekada nebuvo poreikio viešai skelbti valdybos sudėties. Registrų centre viskas yra įregistruota pagal nustatytus terminus. Nuo 2013-ųjų, kai pradėta rinkti valdyba, mes niekada neskelbėme jos sudėties, nes tai yra vieša informacija, kurią galima pamatyti Registrų centre“, – 15min pasakojo klubo vykdomoji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Klubo vadovės teigimu, esminėmis permainomis nereikėtų laikyti ir naujoko iš Sakartvelo prisijungimo, nors apie jį Lietuvos futbolo gerbėjai iki šiol beveik nieko nežinojo.

„Savivaldybės atstovai žinojo jo kandidatūrą, jo gyvenimo aprašymą, vyko balsavimas. Tai nebuvo tiesiog Vilmos paskyrimas. Mes jo tikrai neslepiam. Jis dalyvauja susitikimuose ir visada pristatomas kaip valdybos narys“, – teigė klubo vykdomoji direktorė.

Po rugsėjį įvykusių permainų „Žalgirio“ valdyboje vietos nebeliko prie klubo išsaugojimo stipriai prisidėjusiam Mindaugui Kasperūnui.

Nuo šiol vietas valdyboje, be pirmininkės V.Venslovaitienės, M.Nikoličiaus ir Z.Cincadzės, turi Vilniaus miesto savivaldybės atstovai Adomas Bužinskas, Evaldas Martinka ir Rokas Germanavičius, taip pat rugsėjį vykusiame posėdyje valdybos nariais perrinkti transporto paslaugas teikiančios „Ollex“ įmonės vadovas Olegas Radionovas bei lažybų bendrovės „Top Sport“ direktorius Gintaras Staniulis.

FC Dinamo nuotr./Zurabas Cincadzė
FC Dinamo nuotr./Zurabas Cincadzė

V.Venslovaitienės teigimu, su Z.Cincadze ji susipažino Europos futbolo klubų asociacijos posėdžiuose. Anot „Žalgirio“ vadovės, šioje klubinėje struktūroje tiek M.Nikoličius, tiek Z.Cincadzė turi labai gerą reputaciją.

„Ši organizacija kuo toliau, tuo labiau stiprėja, nuolat atliekamas jos narių reputacijos monitoringas. Zurabą pakvietėme čia, nes jis aštuonerius metus sėkmingai vadovavo „Dinamo“ klubui. Man jo patirtis yra labai svarbi ir pagalba – reali. Jis sutiko padėti, nes šiuo metu turi laisvo laiko“, – pasakojo V.Venslovaitienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė

Anot V.Venslovaitienės, naujasis valdybos narys Vilniuje nuolat veikiausiai negyvens. Jis taip pat dar tebedirba Tbilisio „Dinamo“ klube, tačiau jau nėra šio klubo vykdomasis direktorius, o rūpinasi jaunimo akademijos reikalais bei finansais.

Viešoje erdvėje buvo pasirodę spekuliacijų, jog Z.Cincadzei Vilniuje numatytos „Žalgirio“ futbolo akademijos direktoriaus pareigos. Dėl neseniai pradėto šio akademijos reorganizavimo kilo nemažai aistrų.

Visgi V.Venslovaitienė šia perspektyva kol kas abejoja. „Vargu ar taip nutiks, nes jis išvyks namo. Šiuo metu jis man padeda su naujojo trenerio paieškomis bei finansų dėliojimu kitiems metams. Jam „Žalgirio“ projektas yra įdomus, jis čia atvyko pagelbėti savo asmeninio laiko sąskaita. Buvome susitikę ir kalbėjomės apie tai ir su „Dinamo“ savininkais. Jie neprieštaravo“, – pasakojo V.Venslovaitienė.

Ji neslėpė, kad prieš dvejus metus iš klubo pasitraukus M.Nikoličiui, dirbti tapo nelengva, nes 35-erių nidiškis Vilniuje buvo atsakingas ne tik už sportinę dalį, tačiau ir finansus.

„Rugsėjo mėnesio valdybos susirinkime aiškiai pasakiau, kodėl Zurabas yra reikalingas. Nes man reikia darbo rankų, o ne tik narių, kurie yra sąrašuose, bet neateina į nė vieną valdybos susirinkimą. Tai yra darbiniai dalykai, darbiniai užkulisiai. Kam yra įdomu, kas yra valdyboje? Turėtų būti įdomu, kas yra direktorius ir kas – padalinių vadovai. Šis žmogus Registrų centre yra įregistruotas, Man net į galvą nešovė, kad kažkam kils klausimas, kas čia toks. Valdybos narys – taip jis ir pristatomas. Yra dalykai, kurių nėra reikalo komentuoti, nes tai yra klubo virtuvė“, – apie Z.Cincadzės atvykimą kalbėjo V.Venslovaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius