Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiris“ laimėjo aštuntą kartą iš eilės, Matija Ljujičius įmušė įspūdingą įvartį

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Žalgiris“ namuose priėmė penktoje „SMScredit.lt A lygos“ pozicijoje žengiantį Kauno „Stumbrą“ ir po trijų puikių įvarčių džiaugėsi jau aštunta pergale iš eilės – 3:1 (2:0).
Matija Ljujičius
Matija Ljujičius / zalgiris-vilnius.lt nuotr.

Kauniečiai rungtynes pradėjo kiek netikėtu išpuoliu, kuomet Tomas Snapkauskas pasirinko smūgį iš gan tolimos distancijos. Tiesa, jam pritrūko šiek tiek tikslumo, mat kamuolys praskriejo šalia vartų ir rimtesnių problemų vartininkui Sauliui Klevinskui nesukėlė.

12-ąją minutę neleistinai suklydo Linas Klimavičius, kuris neapdairiai perdavė kamuolį atgal vartininkui, o teisėjas iškart skyrė baudinį, bet ne nuo 11 metrų žymos. Kauniečių gretose smūgiuoti bandė ir Pavelas Kotovas, ir Vilius Armanavičius, bet jų šūviai buvo sėkmingai blokuoti – masyvios žalgiriečių gynėjų sienos pramušti nepavyko.

Iki tol tylėję žalgiriečiai prabilo su kaupu. Neužtikrintai gynyboje sužaidęs Pavelas Kotovas uždirbo aikštės šeimininkams kampinį, kur, kaip įprasta, šeimininkavo Mantas Kuklys. Po jo perdavimo nesėkmingai galva smūgiavo L.Klimavičius, tačiau jo bandymą efektingai pataisė Matija Ljujičius. Saugas akrobatiškai pašokęs smūgiavo per save, o vartininkui tiesiog beliko tik palydėti į vartų tinklą skriejantį kamuolį akimis – 1:0.

Pasitikėjimo įgavęs M.Ljujičius ėmėsi lyderio vaidmens ir dar kartą smūgiuoti pabandė 28-ąją minutę. Tiesa, nors ir ne toks stiprus saugo šūvis skriejo į apatinį vartų kampą, bet vartininkas spėjo sureaguoti ir sučiupti kamuolį.

31-ąją minutę žalgiriečiai vėl atakavo pavojingai. Greitą išpuolį pradėjęs Saulius Mikoliūnas perdavė kamuolį Donavanui Sljingardui, kuris ne tik praskrodė pro visą „Stumbro“ gynėjų grandį, bet ir atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Andrijai Kaludjerovičiui. Deja, bet serbo šūvis skriejo šiek tiek virš vartų, o po minutės jis buvo blokuotas. 33-iąją minutę virš vartų smūgiavo ir M.Ljujičius.

Varžovus prie vartų užspaudę žalgiriečiai netrukus vėl juos nubaudė. Kampinį aštriu prasiveržimu uždirbo Vytautas Lukša, o prie gairelės stojęs M.Kuklys padarė tai, ką moka geriausiai. 13-ą rezultatyvų perdavimą atlikęs saugas kamuolį patiekė kaip ant lėkštutės, tad galingai nuo žemės atsispyrusiam Mamadou Mbodjiui beliko pasiųsti kamuolį į vartus – 2:0. Tai buvo jau šeštasis gynėjo taiklus smūgis šiemet.

Žalgiriečiai net ir po dviejų taiklių šūvių neatsipalaidavo ir toliau atakavo. Laimę iš toli bandė M.Kuklys, prie pat skersinio smūgiavo Slavko Blagojevičius.

Prieš pat kėlinio pabaigą po nesėkmingo komandos draugo smūgio rezultatą švelnino Robertas Vėževičius, tačiau jo įvartį šoninis teisėjas anuliavo, pakeldamas nuošalės vėliavėlę. Tiksint paskutinei kėlinio minutei „Stumbro“ treneris Mariano Baretto nusprendė netikėtai pakeisti saugą, bet taip pat greitai apsigalvojo, o pirmasis kėlinys baigėsi dviejų žalgiriečių įvarčių persvara.

Antrojo kėlinio pradžioje M.Baretto pagaliau atliko keitimą, o į aikštę išleistas Christianas Alexas iškart uždirbo pavojingą baudos smūgį, kuriuo nepavyko pasinaudoti Ainiui Bareikiui. Jis pataikė į vieną iš savo komandos draugų ir iššvaistė gerą progą sušvelninti rezultatą. 53-iąją minutę kauniečiai susikūrė dar dvi puikias progas pasižymėti, bet aštriais perdavimais nepasinaudojo nė vienas baudos aikštelėje lūkuriavęs stumbrietis.

Ramiai atlaikę kauniečių atakas žalgiriečiai ir vėl atsakė užtikrintai. 64-ąją minutę M.Ljujičius įžvalgiai atliko aštrų perdavimą Vytautui Lukšai, kuris nedvejodamas pasivarė kamuolį giliau į baudos aikštelę ir smeigė dar vieną įvartį į „Stumbro“ vartus – 3:0.

Po įvarčio iškart vartininko budrumą patikrino M.Kuklys, bet jo smūgis buvo per silpnas. 67-ąją minutę blokuotas S.Mikoliūno šūvis, o A.Kaludjerovičius buvo netaiklus dvejose atakose iš eilės.

Žalgiriečiai toliau dominavo visose aikštės pusėse, bet 76-ąją minutę pavojingesnę progą susikūrė ir varžovai. Kampinio metu Tomas Snapkauskas atsilaisvino nuo jį dengusio gynėjo, bet smūgiavo šalia vartų.

Vėliau keliomis progomis nepasinaudojo A. Kaludjerovičius, kurių viena realiausių buvo 79-ąją minutę, kuomet puolėjas pavojingai įsiveržė į baudos aikštelę.

Progos smūgiuoti sulaukė ir po keitimo pasirodęs Linas Pilibaitis, bet abu kartus jam pritrūko šiek tiek tikslumo. 88-ąją minutę L.Pilibaitis atsidūrė ir greitos atakos smaigalyje, bet smūgiavo šalia vartų.

Jau pridėto laiko metu kauniečių legionierius Christianas Alexas pasinaudojo žalgiriečių atsipalaidavimu gynyboje bei pelnė paguodos įvartį. Rungtynės baigėsi rezultatu 3:1, o tai buvo jau aštunta „Žalgirio“ pergalė iš eilės.

A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 22 17 2 3 50:19 53
2. Klaipėdos „Atlantas“ 23 14 3 6 35:22 45
3. „Trakai“ 22 13 4 5 36:19 43
4. Marijampolės „Sūduva“ 22 12 5 5 35:25 41
5. Kauno „Stumbras“ 23 6 4 13 27:42 22
6. Jonavos „Lietava“ 22 4 7 11 23:36 19
7. Utenos „Utenis“ 22 4 2 16 20:98 14
8. „Kauno Žalgiris“ 22 2 7 13 20:44 13

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas – 11 įvarčių – Andrija Kaludjerovičius (Vilniaus „Žalgiris“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius