TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Žalgiris“ žada kovą iki galo, o varžovai perspėja: „Viskam būsime pasiruošę“

Vos vienas taškas ir tolyn bėgantys varžovai – tokioje situacijoje yra atsidūręs Vilniaus „Žalgiris“ konferencijų lygoje prieš ketvirtadienio akistatą su neseniai Lietuvos čempionus jau nuskriaudusiu Jerevano „Pyunik“ klubu. Sunkioje situacijoje atsidūrę žalgiriečiai nosių nenukabina ir tikina – kovos iki pabaigos. O štai būsimi oponentai perspėja, kad bus pasiruošę visiems Vladimiro Čeburino siurprizams.

Prieš savaitę Jerevane žaliai balti atsimušė į armėnišką sieną – patirtas pralaimėjimas 0:2 ir vaizdas aikštėje, netenkinęs nei žaidėjų, nei trenerių, nei sirgalių.

Bet Vladimiras Čeburinas tikina, kad Vilniuje rungtynės bus kitokios.

„Rungtynės laukia labai rimtos. Turime tik vieną tašką, daug neišnaudotų progų įvarčiui pasiekti, todėl ruošiamės labai rimtai. Analizavome pastarąsias rungtynes, padarėme išvadas, priėmėme sprendimus kaip rytoj reikės žaisti. Esame pasirengę, nusiteikę, traumų nėra“, – kalbėjo treneris iš Kazachstano.

Jis teigė, kad didžiausia problema, kurią pamatė analizuodamas pirmąjį susitikimą su „Pyunik“ – plano neišpildymas. Strategas patikino, kad korekcijos yra padarytos.

Tikslus turime didelius. „Žalgiris“ kovos iki galo.

„Treneris išaiškino, kaip turėtume reaguoti tam tikrose situacijose, kaip turime užimti pozicijas. Broko nebūtino ten darėme daug. Rytoj reikės tikėtis mažiau broko, koncentruosimės į žaidimo kontrolę, į kokybiškesnes atakas ir norime būti agresyvesni trečioje zonoje“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Per trejas rungtynes – 270 minučių – Lietuvos čempionai Konferencijų lygoje dar neįmušė nė vieno įvarčio.

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Problema yra užbaigimas, – įsitikinęs V.Čeburinas. – Sakyti, kad neturėjome progų... Jų tikrai buvo, tiesiog paskutinėje fazėje tai pavėluodavome, tai pozicijos neužėmėme, tai sprendimas buvo blogas. Iš tokių detalių susidėjo, kad įvarčio dar nėra. Dirbame su tuo ir tikimės, kad problemos bus išspręstos.“

„Sprendžiame šitą klausimą, analizuojame, – teigė S.Mikoliūnas. – Visa komanda dirba, kad pasiektume tą įvartį ir ne vieną, kad ledus pralaužtume. Be įvarčių nebūna pergalių. Svarbu, aišku, ir nepraleisti.“

V.Čeburinas patikino, kad papildomai motyvuoti komandos prieš ketvirtadienio susitikimą nereikės. O pagrindinė užduotis – patekti į grupių etapą – yra įvykdyta.

„Tai didelė motyvacija, žaidėjai supranta turnyro svarbą klubui, jiems patiems, miestui“, – sakė kazachas.

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Saulius Mikoliūnas

„Mums tai bus labai svarbios rungtynės, – patikino S.Mikoliūnas. – Turime iškeltus tikslus išeiti iš grupės, turime tik vieną tašką, todėl rytoj dėsime visas pastangas, kad laimėtume pirmą kartą. Kovosime dėl trijų taškų, kaip matom, kitos komandos jų turi daugiau nei mes. Tikslus turime didelius. „Žalgiris“ kovos iki galo.“

Vis dėlto 15min paklaustas, ar mačą su „Pyunik“ galima vadinti žūtbūtiniu, V.Čeburinas nesisvaidė skambiomis frazėmis.

Vieta Komanda Sužaista Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įv. skirtumas Taškai
1 Switzerland „Basel“ 3 2 0 1 +1 6
2 Armenia „Pyunik“ 3 2 0 1 +2 6
3 Slovakia „Slovan“ 3 1 1 1 0 4
4 Lithuania „Žalgiris“ 3 0 1 2 −3 1

„Prieš kiekvienas rungtynes galima sakyti, kad jos žūtbūtinės. Mūsų grupė labai lygi. „Basel“ pralaimėjo namuose, „Pyunik“ renka taškus. Visa grupė tokia“, – sakė treneris.

S.Mikoliūnas teigė, kad ne itin sėkminga kelionė Konferencijų lygoje komandinės dvasios nepalietė.

„Mums tikrai šį sezoną daug rungtynių, manau, pati komanda turi ir vidinių rezervų, mūsų mentalitetas, kovotojų dvasia yra. Nesijaus to nuovargio, tikrai komanda nori siekti aukščiausių tikslų ir, manau, gali“, – sakė Lietuvos čempionų kapitonas.

Egishe Melikyanas, treniruojantis „Pyunik“ ekipą, pabrėžė, kad Armėnijos čempionams ant pečių gula didžiulė atsakomybė.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka

„Suvokiame, ko atvykome ir ką turime daryti, ką turime parvežti į savo šalį, kuri išgyvena neramius laikus. Po praėjusių rungtynių mačiau, kaip žmonės džiaugėsi. Tai dar labiau motyvuoja“, – teigė armėnas.

Jis akcentavo, kad dirbtinė LFF stadiono veja suteiks diskomforto žaidėjams.

„Jaučiame, kad bus neįprasta, kitaip reikės žaisti, gal ne viskas pavyks. Bet čia atvykome trijų taškų, apie lygiąsias negalvojame, nors tai gal ir būtų geras rezultatas galvojant apie kitą etapą. Bet joks spaudimas nei dėl aikštės, nei dėl oro, nei dėl aistruolių neturėtų sutrukdyti iškovoti šiuos tris taškus“, – įsitikinęs E.Melikynas.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Egishe Melikyanas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Egishe Melikyanas

43-ejų buvęs futbolininkas gyrė V.Čeburiną ir teigė nekantraujantis pamatyti, kokių siurprizų treneris iš Kazachstano bus paruošęs. Tiesa, nustebti dėl jų nesiruošia.

„Žinau, kad varžovų treneris nuolat paruošia siurprizų, taktinių gudrybių, bet esame tam pasiruošę. Kad ir ką varžovų treneris paruoš, mes tam būsime pasiruošę. „Žalgirio“ komanda turi savo stilių, yra verta pagarbos. Prieš tokią komandą visada žaisti malonu. Jau matau, kaip man patiks rytojaus taktinė kova. Matysime, kieno siurprizai bus netikėtesni“, – kalbėjo E.Melikynanas.

„Žalgiris“ ir „Pyunik“ į kovą LFF stadione ketvirtadienį stos 22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius