TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žinutę po įvarčio siuntusiam Izraelio futbolininkui – atleidimo lapelis ir belangė Turkijoje

Turkijoje rungtyniaujantis futbolininkas iš Izraelio įvartį atšventė pasiųsdamas žinutę dėl „Hamas“ teroristų sukelto karo. Už tai jis buvo suimtas.

Sagivas Jehezkelas žaidė „Antalyaspor“ komandoje Turkijoje, tačiau šio klubo buvo atleistas už tai, ką padarė po įmušto įvarčio sausio 14-sios rungtynėse prieš „Trabzonspor“.

28-erių izraelietis pasižymėjo 68-ąją minutę ir priešais kameras pademonstravo užrašą „100 dienų. 07/10“.

Ši žinutė buvo skirta paminėti spalio 7-sios „Hamas“ ataką prieš Izraelį, po kurios dalis įkaitų vis dar yra laikomi nelaisvėje.

„Antalijos prokuratūra pradėjo tyrimą prieš Izraelio futbolininką Sagivą Jehezkelą dėl jo viešo neapykantos kurstymo, skelbiant apie Izraelio žudynes Gazoje“, – taip situaciją aiškino Turkijos teisingumo ministras Yilmazas Tunčas.

„Mes ir toliau palaikysime priespaudoje esančius palestiniečius“, – pridūrė jis.

„Antalyaspor“ pranešė, kad atleidžia žaidėją, nes šis „veikė prieš šalies vertybes“.

Apie šią situaciją feisbuke pasisakė ir apžvalgininkas Marius Laurinavičius (kalba netaisyta): „Turkijos MAFIJOS VALSTYBĖ, kuri vis dar atlieka PRIEŠO NATO VIDUJE vaidmenį (ir ne vien blokuodama Švedijos narystę NATO – apie tai kalbėjau ir rašiau tikrai ne kartą), peržengė dar vieną ribą.

Turkijoje suimtas Izraelio nacionalinės futbolo rinktinės narys, žaidęs viename Turkijos futbolo klubų (kodėl kažkas vis dar renkasi žaisti šioje PRIEŠO TERITORIJOJE, kitas klausimas).

Futbolininkas suimtas už tai, kad, įmušęs įvartį, parodė ženklą ant savo rankos primenantį praėjusių metų spalio 7-ąją „hamas“ Izraelyje surengtas skerdynes.

Interpretuoti tai galima, kaip tik kažkam atrodo. Turkijai atrodo, kad tai buvo „neapykantos kurstymas“. Tačiau futbolininkas suimtas UŽ PARODYTĄ ATMINIMO ŽENKLĄ. Nieko daugiau.

Tiesą sakant, nepamenu NIEKO PANAŠAUS net ruSSijoje ir Kinijoje.

Tikrai įdomu, kaip reaguos demokratinis pasaulis. Įdomu, ar iš viso reaguos ir Lietuvos diplomatija, kuri bent jau žodžiais visuomet gina demokratiją.

O kiekvienas Lietuvos žmogus nuo šiol turėtų žinoti – vykdamas į Turkiją rizikuojate bet kuriuo momentu net būti suimtas bet kokiu išgalvotu pretekstu...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius