Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 05 01

15min.lt mėnesio sportininkas: Rūta Meilutytė, Aurimas Didžbalis ar Laura Asadauskaitė?

Praėjusiais metais geriausius Lietuvos sportininkus kas mėnesį pasiūlęs rinkti portalas 15min.lt šią tradiciją tęsia ir 2015 metais. Balandžio mėnesį rinkimuose tarp kandidatų įrašėme penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę, sunkumų kilnotoją Aurimą Didžbalį ir plaukikę Rūtą Meilutytę. Kviečiame jus balsuoti už labiausiai, jūsų manymu, nusipelniusį sportininką, o komentaruose tikimės, kad parašysite, kodėl būtent jis nusipelnė balandžio mėnesio geriausio Lietuvos sportininko prizo.
Rūta Meilutytė, Aurimas Didžbalis ir Laura Asadauskaitė
Rūta Meilutytė, Aurimas Didžbalis ir Laura Asadauskaitė / 15min.lt montažas

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Rūta Meilutytė

Rūta Meilutytė balandžio 17-ąją tapo antrąja Lietuvos plaukike, gavusia kelialapį į 2016 m. olimpines žaidynes Rio de Žaneire. Per Didžiosios Britanijos plaukimo čempionato kvalifikacinius plaukimus 18-metė lietuvė 100 m krūtine nuplaukė per 1:06.87 min. ir nesunkiai įvykdė olimpinį A normatyvą (1.07,85), garantuojantį dalyvavimą žaidynėse.

Olimpinį Rio de Žaneiro normatyvą R.Meilutytė pasiekė tame pačiame Londono vandens sporto centre, kuriame 2012 m. iškovojo olimpinį auksą. Tuomet 15-metės lietuvės tos pačios rungties rezultatas finale buvo 1:05.47.

Kitą dieną Rūta Meilutytė pasiekė geriausią sezono rezultatą pasaulyje. 50 metrų krūtine atrankos plaukime lietuvė distanciją įveikė per 30,58 sek. ir pagerino geriausią sezono rezultatą. Jis priklausė olandei Moniek Nijhuis (30,65 sek.). 

Tiesa, jau kitą dieną šį rezultatą pagerino rusė Julija Jefimova.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Rūta Meilutytė
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Rūta Meilutytė

Aurimas Didžbalis

Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate Aurimas Didžbalis tapo čempionu svorio kategorijoje iki 94 kg.

24-erių metų Lietuvos atletas dvikovėje iškėlė 403 kg ir 4 kg aplenkė antroje vietoje likusį 17-metį Rusijos atstovą Chetagą Chugajevą – 399 kg (180 kg + 219 kg). Bronzos medalis atiteko baltarusiui Aleksandrui Venskeliui – 386 kg (177 kg + 209 kg).

Rovimo veiksmu lietuvis iškėlė 182 kg sveriančią štangą bei iškovojo mažąjį aukso medalį, o jo bandymas pagerinti pasaulio rekordą (189 kg) buvo nesėkmingas.

Mažąjį aukso medalį lietuvis iškovojo ir stūmimo rungtyje, lemiamu bandymu iškėlęs 221 kg.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aurimas Didžbalis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Aurimas Didžbalis

Laura Asadauskaitė

Kaip jau tapo įprasta, Lietuvos sportininkė Romoje vykusiame pasaulio taurės etapo finale prieš paskutinę, šaudymo ir bėgimo rungtį, atsiliko nuo varžovių ir buvo vos 20-oje vietoje. Tačiau taikliai šaudžiusi ir greitai bėgusi lietuvė aplenkė visas varžoves ir iškovojo aukso medalį.

Dabar L.Asadauskaitė jau yra surinkusi pakankamai įskaitinių taškų ir į paskutinį pasaulio taurės etapą Vengrijoje nebevyko. Olimpinė čempionė ruošis pasaulio taurės finalui ir pasaulio čempionatui.

L. Asadauskaitei varžybos Romoje buvo tik antrosios šį sezoną. Prieš tai olimpinė čempionė dalyvavo pasaulio taurės II etape Egipte ir taip pat tapo laimėtoja.

„Pirmoji rungtis, fechtavimas, man nepasisekė. Nežinau, kas atsitiko, bet strigo reakcija, kažką dariau blogai. Galvojau, kad jau bloga diena. Iš tikrųjų reikia dirbti daugiau ir tikiuosi, kad tai nepasikartos. Aišku, finiše atsigriebiau, bet kitą kartą gali ir neužtekti. Fechtavimas yra svarbi rungtis“, – sugrįžusi į Lietuvą kalbėjo sportininkė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Laura Asadauskaitė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Laura Asadauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius