Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 09

A.Jodauga: „Lietuvoje įvyko didžiausias Europos jėgos trikovės čempionatas per visą istoriją“

Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje baigėsi Europos jėgos jaunučių, jaunimo ir suaugusiųjų trikovės čempionatas. Organizatoriai sako, kad tai buvo didžiausias tokio tipo renginys Europoje – iš viso dalyvavo beveik 500 sportininkų iš 29 šalių, pagerinti 9 pasaulio ir 14 Europos rekordai.
Lietuvos jėgos trikovės federacijos prezidentas Antanas Jodauga
Lietuvos jėgos trikovės federacijos prezidentas Antanas Jodauga / LJTF nuotr.

Europos jėgos trikovės federacijos prezidentas norvegas Arnulfas Wahlstromas sakė, kad jį labai maloniai nustebino Lietuvoje įvykęs čempionatas.

„Labai džiaugiuosi visa organizacine komanda ir apskritai visa infrastruktūra Lietuvoje – puiki arena, puikus miestas. Tikrai galiu drąsiai pasakyti, kad tai buvo vienas sėkmingiausių čempionatų per visą istoriją. Tai rodo, kad jėgos trikovė vis labiau populiarėja ir šį sportą atranda vis daugiau žmonių“, – sako A. Wahlstrom‘as

Europinės organizacijos vadovas patvirtino, kad Europos čempionatas Lietuvoje vyks ir kitais metais.

Norvegas sako, kad per paskutinius dvidešimt metų jėgos trikovės populiarumas visame pasaulyje stipriai išaugo: „Jėgos trikovė išgyvena tikrą pakilimą – pasaulyje vyksta vis daugiau varžybų, kiekvienais metais gerinami pasaulio rekordai, o tai rodo, kad į sportą ateina vis stipresni žmonės. Bet augti tikrai turime kur – tikimės, kad 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse jėgos trikovė jau bus įtraukta kaip oficiali rungtis“.

Lietuvos jėgos trikovės federacijos (LJTF) prezidentas Antanas Jodauga teigia, kad pasibaigęs čempionatas buvo sėkmingiausias Lietuvos rinktinei per visą istoriją.

– Lietuvos rinktinė iškovojo keturis medalius. Kaip vertinate sportininkų pasirodymą?

– Sportininkų pasirodymas viršijo mūsų lūkesčius. Visi sportininkai pagerino savo asmeninius rezultatus. Ypač esame patenkinti jaunimo pasirodymu – Nojus Čypas pagerino pasaulio rekordą, Ieva Vinkšnaitė iškovojo aukso medalį, Jokūbas Stasiulis ir Vidmantas Žibūda – bronzos medalius. Žinoma, Amandas Paulauskas irgi efektingai pelnė auksą. Rezultatus vertiname labai gerai, o bendroje įskaitoje tarp 30 rinktinių likome 8 – tai tikrai labai aukšta vieta.

– Europos jėgos trikovės federacijos vadovas sakė, kad Kaunas yra ideali vieta rengti tokio tipo varžybas. Kodėl pasirinkote būtent šią vietą?

– „Žalgirio“ arena pasirinkome dėl kelių priežasčių – Kaunas yra labai patogus miestas – viešbučiai yra arti arenos, iki Vilniaus oro uosto – vos šimtas kilometrų, Kauno oro uostas čia pat. Girdėjome labai daug gerų atsiliepimų apie Kauną ir Lietuvą. „Žalgirio“ arena ir toliau stebina visus – puiki infrastruktūra tiek žiūrovams, tiek sportininkams. Todėl Europos federacija pamačiusi viską nusprendė patikėti svarbiausias Europos varžybas organizuoti būtent mūsų federacijai.

– Lietuvoje jėgos trikovė dar negali lygintis su populiariausiomis sporto šakomis. Galbūt šis čempionatas padarys proveržį?

– Jėgos trikovė Lietuvoje kultivuojama ne vienerius metus. Daugelis sportininkų yra bent kelis metus sportavę šį sportą. Žinoma, mūsų nerodo per televizorių, bet populiarumas tikrai yra, ypač regionuose. Vien šiame Europos čempionate apsilankė ne vienas tūkstantis žmonių. Labai daug jų atvyko iš užsienio palaikyti savo šeimos narių ir rinktinių. Tikiu, kad tai sudomins mūsų jaunimą, ir viliuosi, kad vis daugiau žmonių pasirinks jėgos trikovę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius