-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 09 03

A.Juškėnas apie varžovų pamokas: „Lietuvoje nė viena komanda nemėgina žaisti taip, kaip kroatai“

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūnas“ pradėjo naująjį rankinio sezoną. Klaipėdiečiai namuose lygiosiomis 36:36 (16:15) sužaidė Europos rankinio federacijos (EHF) taurės rungtynės su Zagrebo „Dubravos“ ekipa iš Kroatijos.
Artūras Juškėnas
Artūras Juškėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Sezoną itin anksti pradėję dragūniečiai pirmąjį kėlinį vis vijosi varžovus, mat greitai atakavę kroatai neleido klaipėdiečiams atsikvėpti.

Išlyginti rezultatą „Dragūnui“ pavyko tik 22-ąją rungtynių minutę ir tuomet Artūro Juškėno auklėtiniai ėmė rezultatą sverti savo pusėn. Pasibaigus pirmajam kėliniui aikštelės šeimininkai priekyje buvo vienu įvarčiu – 16:15.

Antrajame kėlinyje abi komandos stengėsi nemažinti apsukų – nors neišvengė klaidų, demonstravo labai greitą rankinį. „Dragūno“ ekipą į priekį ėmė vesti Laurynas Palevičius, surengęs keletą greitų atakų. Iki rungtynių pabaigos likus mžiau nei 20 minučių, Klaipėdos komanda pirmavo jau 4 įvarčiais – 25:21.

Tačiau tuomet sekė penkias minutes trukęs įvarčių lietus – per tokį trumpą laiką abi komandos įmetė net 11 įvarčių ir rezultatas tapo 30:27. Kroatų „šernai“ nebuvo nusiteikę pasiduoti ir 56-ąją minutę vėl išlygino rezultatą – 34:34. Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei sėkmė, regis, šypsojosi „Dragūnui“ – 36:35.

Vis dėlto kroatai sugebėjo dar sykį nuginkluoti klaipėdiečių vartus ir vėl išlygino rezultatą – 36:36. Likus keletui sekundžių iki finalinės sirenos kamuolys dar buvo „Dragūno“ rankose, tačiau ataką sustabdė „Dubravos“ vartininkas, tad pirmasis ekipų susitikimas baigėsi lygiosiomis.

„Dragūnui“ net 13 įvarčių (5 iš 7 m) pelnė Laurynas Palevičius, 5 pridėjo Lukas Simėnas, 4 – Benas Butkus, po 3 – Modestas Vaitekūnas ir Karolis Bliuvas, po 2 įmetė Laurynas Simonavičius, Gintaras Cibulskis ir Benas Vaicekauskas, po 1 pelnė Šarūnas Ugianskis ir Lukas Juškėnas.

„Dubravos“ gretose rezultatyviausas buvo 10 įvarčių realizavęs Ivanas Vida, 6 įmetė Davoras Maričičius ir Lukas Vinkovičius (2 iš 7 m), 4 – Marinas Buneta, 3 – Kristianas Radosas, po 2 – Mislavas Kelemenas, Kristijanas Volaras, po 1 – Petaras Medičius, Karlo Godečas ir Nikola Granovačas.

„Jauni kroatų žaidėjai parodo mums, kaip reikia žaisti, bėgti, kovoti. Mūsų vyrai, ne visi, bet labai gerai kovojo, tik tai mane džiugina, daugiau džiaugtis nėra ko. Kroatai naudojo daug taktinių gudrybių – žaidžia septyniese, žaidžia greitą rankinį, provokuoja, spaudžia. Mes tokios patirties visiškai neturime.

Čia jau kritika Lietuvos komandoms, nes nė viena komanda nemėgina žaisti septyniese prieš šešis, nė viena komanda Lietuvoje nemėgina gintis taip aktyviai, kaip gynėsi „Dubrava“, niekas nemėgina bėgti taip greitai, kaip bėgo jie. Tad galima sakyti, kad atsilaikėme. Sugebėjome sužaisti lygiosiomis – nesakau, kad tai blogas rezultatas, bet tai nėra džiuginanti baigtis“, – komentavo Klaipėdos ekipos treneris A.Juškėnas.

rkdragunas.lt nuotr./„Dragūnas“ – „Dubrava“
rkdragunas.lt nuotr./„Dragūnas“ – „Dubrava“

Rezultatyviausias dragūnietis Laurynas Palevičius pabrėžė, kad reikia žvelgti į visos komandos žaidimą.

„Nepasinaudojome namų sienomis, sužaidėme lygiosiomis. Labai gaila, nes galėjome laimėti keturiais ar penkiais įvarčiais. Rungtynių pabaigą sužaidėme silpnokai, galbūt dėl to, kad esame jauna komanda. Savo asmeniniu žaidimu nesu labai patenkintas, nes buvo daug klaidų.

Atvirai pasakius, jausmas gana keistas, nes sunku nusiteikti. Nors esame pasiilgę rankinio ir norime žaisti, sunku demonstruoti gražų ir gerą rankinį ankstyvoje sezono fazėje. Turime kur tobulėti. Labai noriu padėkoti visiems sirgaliams, ypač kariams savanoriams, jie sukūrė labai nuostabią atmosferą. Tikiuosi, kad jie mus palaikys viso sezono metu“, – kalbėjo „Dragūno“ naujokas.

Atsakomosios rungtynės vyks Zagrebe rugsėjo 9 dieną. Norint išeiti į kitą etapą, „Dragūnui“ reikalinga pergalė bent vienu įvarčiu.

„Turime savaitę prisitaikyti prie kroatų žaidimo“, – geresnės rungtynių eigos išvykoje tikisi „Dragūno“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius