Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 23

Aiškus JAV signalas: nori dalyvauti olimpinėse žaidynėse? Turi skiepytis

JAV sportininkams, kurie varžysis 2022 metų Pekino olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, pasakyta, kad jie turi pasiskiepyti nuo COVID-19.
Michaelas Andrew buvo vienas iš šimto JAV olimpiečių, kurie nebuvo pasiskiepiję per Tokijo olimpines žaidynes. Daugiau nei 500 JAV atletų buvo pasiskiepiję.
Michaelas Andrew buvo vienas iš šimto JAV olimpiečių, kurie nebuvo pasiskiepiję per Tokijo olimpines žaidynes. Daugiau nei 500 JAV atletų buvo pasiskiepiję. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Amerikiečiams olimpiečiams nereikėjo būtinai skiepytis Tokijo olimpinėms žaidynėms šiais metais, bet dabar padėtis keičiasi.

JAV olimpinis ir paralimpinis komitetai pareiškė, kad „sveikata ir gera savijauta“ visų sportininkų yra „aukščiausias prioritetas“.

Žiemos olimpinės žaidynės Kinijos sostinėje vyks vasario 4-20 dienomis, o paralimpinės – kovo 4-13 dienomis.

„Šis žingsnis padidins mūsų galimybes sukurti saugią ir produktyvią aplinką JAV sportininkams ir pagalbiniam personalui, o taip pat leis mums nuosekliai planuoti, ruoštis ir padėti atletams“, – rašoma JAV olimpinio sporto pareiškime.

JAV olimpinis ir paralimpinis komitetai yra paskelbę, jog nuo lapkričio 1 dienos visi darbuotojai, sportininkai ir kiti į patalpas įeinantys asmenys turi būti pasiskiepiję nuo koronaviruso.

Nevakcinuotiems asmens gali būti suteikta išimtis – kasdien atlikti COVID-19 testus, kurie bus apmokėti olimpinio komiteto.

Apie šimtas iš 613 sportininkų, kurie atstovavo JAV per Tokijo olimpines žaidynes, nebuvo pasiskiepiję.

JAV plaukikas Michaelas Andrew buvo kritikuojamas Tokijuje dėl to, kad nebuvo pasiskiepijęs ir nedėvėjo medicininės kaukės interviu metu.

Tarptautinis olimpinis komitetas kol kas nėra paskelbęs, jog visi sportininkai privalo būti gavę skiepus nuo COVID-19 per žaidynes Pekine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius