-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 26

Aistros Lenkijoje: „atgal į Rusiją“ pasiųsta vietinė tinklininkė pravirko

Lenkijoje prieš moterų tinklinio čempionato rungtynes įvyko incidentas. Rusiją ne iš karto po karo pradžios palikusi žaidėja sulaukė plakato savo adresu ir apsipylė ašaromis.
Lenkijoje tinklininkė plakatu buvo siunčiama atgal į Rusiją
Lenkijoje tinklininkė plakatu buvo siunčiama atgal į Rusiją / nuotr. „Scanpix“ ir „Twitter“

Žešuvo „Develpores“ komanda išvykoje žaidė prieš Lodzės LKS ekipą, kurios sirgaliai prieš susitikimo pradžią išskleidė plakatą.

„SmarZek, važiuok atgal į Rusiją“, – tokie žodžiai buvo skirti sportininkei Malwinai Smarzek, kuri žaidė Rusijoje, kuomet ši šalis užpuolė Ukrainą. Ir vengė palikti Kaliningrado klubą.

Kai sportininkė pamatė plaktą, ji užsidengė veidą rankomis, jos skruostais bėgo ašaros. Verta pažymėti, kad plakate Z raidė buvo pabrėžtinai didesnė, būtent šią raidę rusų okupantai naudoja kaip vieną karo simbolių.

M.Smarzek žaidė Kaliningrado „Lokomotiv“ ir nepaliko Rusijos klubo prasidėjus karui. Galiausiai sportininkė tokį sprendimą priėmė, kai per namų rungtynes komandos sirgaliai ėmė mojuoti kortelėmis su „Z“ raide.

Prieš tai tinklininkė karo temos vengė ir viename iš įrašų socialiniuose tinkluose rašė: „Gaunu daugybę kritikos žinučių apie tai, kaip aš galiu likti Rusijoje. Galiu važiuoti namo, bet ar tai ką nors pakeis? Ar žaidimas čempionato rungtynėse pastato mane į kažkurią pusę?“

Galiausiai M.Smarzek persikėlė į Lenkijos lygą, bet ir toliau viešai nepasmerkė Rusijos agresijos.

„WP Sportowe Fakty“ interviu davusi sportininkė buvo paklausta apie savo sprendimą dar kurį laiką žaisti Rusijoje. „Nenoriu atsakinėti“, – atsakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius