-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26

„Alfa Run“ bėgimo vadovas V.Pocius: didžiausias atlygis – matyti užsidegimą

Gegužės 14 dieną pirmą kartą Lietuvoje vyko ekstremalus bėgimas su kliūtimis „Alfa Run“. Mesti sau iššūkį ir įveikti 12 netikėčiausių kliūčių – nuo ledo iki elektros, ryžosi per 500 žmonių. „Alfa“ centro vadovas Vladislavas Pocius tikino esantis labai patenkintas renginiu, mat didžiausias atlygis buvo matyti pusės tūkstančio žmonių užsidegimą.
„Alfa Run“
„Alfa Run“ / Augusto Didžgalvio nuotr.

„Alfa Run“ tai iššūkis įveikti 10 kilometrų ilgio trasą su įvairiomis kliūtimis, kurį Lietuvoje pirmą kartą organizavo „Alfa“ centras, o jo iniciatorius – Vladislavas Pocius.

„Bėgimo varžybose dažniausiai žmonės lenktyniauja tarpusavyje dėl laimėtojo vardo. Čia dalyviams nereikėjo varžytis vieni su kitais, atvirkščiai – šio bėgimo tikslas buvo drauge su kitais įveikti 12 kliūčių ruožą, ištiesiant ranką šalia esančiam. Šiame bėgime visi tapo nugalėtojais ir kiekvienas buvo apdovanotas“, – apie bėgimą pasakojo V.Pocius.

Paskatinti įveikti save

Paklaustas, kodėl ėmėsi tokio renginio organizavimo, V.Pocius pradėjo nuo to, kad jau 15 metų dirba su žmonėmis, kurie yra priklausomi nuo alkoholio ir narkotikų.

„„Alfa Run“ bėgime paruošėme purvo ir įvairių kliūčių. Tai – savotiška asociacija su kliūtimis, kurios ateina į mūsų gyvenimus nekviestos, ir kurias pavieniui sunku įveikti. Įvairios priklausomybės, negalia ir baimės paralyžiuoja ir verčia sustoti, verčia užmiršti savo svajones ir gyventi nevilty. „Alfa Run“ bėgimu metėme iššūkį sau ir kitiems drauge įveikti šį kliūčių ruožą. Po metus trukusio pasiruošimo, didžiausias atlygis man buvo matyti 500 dalyvių užsivedimą, gerą nuotaiką ir trykštančią energiją, kuri džiugino ne tik sirgalius, bet ir vietinius gyventojus“, – kalbėjo idėjos organizatorius.

V.Pocius tikino, kad didžiuojuosi priklausomybės ligų „Alfa“ centro bendruomenės kolektyvu, kurį daugiausia sudaro žmonės, ištrūkę iš priklausomybės gniaužtų, ir žmonės, kurie deda pirmuosius žingsnius blaivybės link.

„Dalis jų yra kvalifikuoti specialistai, turintys staliaus, inžinieriaus, elektriko ar kitas profesijas. Suvieniję jėgas, patirtį, jie metė iššūkį suorganizuoti ekstremalų bėgimą „Alfa Run“ ir drauge su kitais padovanoti šią šventę Lietuvos žmonėms“, – džiaugėsi organizatorius.

Dėkojame rėmėjams, kurie rado atgarsį savo širdy ir padarė šią šventę spalvingesnę. „Bosch“ padovanojo įrankius, kuriais mes sutvėrėme konstrukcijas, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Marijampolės savivaldybės vadovai ir Liudvinavo bendruomenė, Šaulių sąjungos savanoriai, Lietuvos policija ir kt. rūpinosi, kad renginys vyktų sklandžiai. Labai svarbų vaidmenį atliko du ūkininkai Žilvinas Bekampis ir Rymantas Stankevičius, kurie sujungę jėgas leido statyti kliūtis savo dirbamoje žemėje. Tas sąrašas yra kur kas ilgesnis, bet noriu pasakyti, kad po kiekvienu pavadinimu slypi asmenybė, kuri neliko abejinga „Alfa Run“ bėgimui ir leido jam įvykti.

V.Pocius teigė renginį laikantis tikrai pavykusiu, o tai, kas buvo taisytina, žadėjo pagerinti kitąmet. „Pripažįstame, kad yra vietų, kur turime pasitempti. Įgytą patirtį ir pastebėjimus būtinai panaudosime organizuodami kitų metų „Alfa run“ bėgimą. Neabejojame, kad jis bus dar didesnis ir įdomesnis visiems dalyviams“, – entuziastingai kalbėjo bėgimo organizatorius.

Čia rasite renginio akimirkas, užfiksuotas emocijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius