-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 14

Aliaksandras Lukašenka vožė kumščiu į stalą – sportininkai užsienyje nesitreniruos

Baltarusijos prezidentas, vienu iš paskutiniųjų Europos diktatorių vadinamas Aliaksandras Lukašenka uždraudė savo šalies žiemos sporto atstovams rengtis varžyboms ir treniruotis užsienyje. Apie tai baltarusių šalies vadovas pranešė penktadienį, kai su inspekcija vyko į žiemos olimpinį sporto centrą „Riaubiči“, kuris yra prie Minsko.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE. 

Kaip praneša vietos žiniasklaida, apžiūrėjęs centrą A.Lukašenka aiškiai pasakė, kad visos sąlygos treniruotis žiemos sporto atstovams yra ir sportininkai privalo rengtis ne užsienyje, o namie. Kaip teigė A.Lukašenka, išimtys gali būti tik tokiems sporto asams kaip triskart olimpinė čempionė biatlonininkė Darja Domračeva.

„Viskas čia padaryta, tai tegul treniruojasi. Jokių čia Austrijų, tegul treniruojasi namie“, – kalbėjo Baltarusijos prezidentas.

Šios šalies informacinės agentūros patikino, kad A.Lukašenka pats atsistojo ant slidžių ir išbandė trasą.

„Tokių nuostabių trasų niekur nėra ir jos puikiai tinka rengtis biatlono kovoms. Kai sugebės pasiekti Domračevos lygį, tada ir siūsime į užsienį treniruotis ant ledo“, – „Riaubiči“ sporto centre griežtai kalbėjo A.Lukašenka.

Kartu ir šalies olimpinio komiteto vadovas A.Lukašenka jau davė nurodymus sugrąžinti iš įvairių treniruočių stovyklų užsienyje biatlonistus ir slidininkus.

28-erių D.Domračeva yra pati tituluočiausia Baltarusijos žiemos sporto atstovė. Jos sąskaitoje trys aukso apdovanojimai 2014-ųjų Sočio olimpinėse žaidynėse ir bronza 2010 metų Vankuverio olimpiadoje.

Olimpinis sporto centras „Riaubiči“ pastatytas 1974 metais, o rekonstruotas nuo 2012-ųjų iki 2014 metų. Visą tą laiką baltarusių sportininkai treniravosi užsienyje, daugiausia – Kazachstane.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius