Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 15

Alytaus rankininkai pralaimėjo debiutantams ir prarado namų aikštės pranašumą

Sekmadienį Alytuje įvyko pirmasis ketvirtfinalio susitikimas tarp praėjusių metų vicečempionų Alytaus „Varsos-Stronglaso“ bei lygos debiutantų „KTU“ rankininkų. Ketvirtoje vietoje reguliarų sezoną baigę alytiškiai turėjo pripažinti „KTU“ ekipos pranašumą rezultatu 31:29 (16:12).
KTU rankininkai
KTU rankininkai / nuotr. rankinis.lt
Temos: 1 Rankinis

Susitikimo pradžioje nė vienai iš komandų nepavyko susikurti solidesnės persvaros, tačiau gerai puolę Alytaus rankininkai kėlinio viduryje buvo sugebėję pabėgti iki 3 įvarčių skirtumo (10:7). Po šios sėkmingos atkarpos šeimininkai tarsi sustojo ir leido varžovams ne tik pasivyti, bet ir stipriai išsiveržti į priekį. Be traumą patyrusio Viliaus Juozaičio likusi „KTU“ ekipa po pirmojo kėlinio buvo priekyje 16:12.

Antroje rungtynių pusėje kauniečiai didžiąją dalį laiko diktavo sąlygas aikštėje. Vienu metų jų turėtas pranašumas buvo išaugęs net iki 7 įvarčių (25:18). Vis tik, tuomet alytiškiai surado rezervų savyje, o puikiai antrajame kėlinyje žaidę Remigijus Čepulis ir Rokas Lastauskas tiksliais metimais ėmė tirpdyti varžovų persvarą. Likus žaisti apie 2 minutes iki rungtynių pabaigos ekipas jau skyrė tik 1 įvartis (29:28), tačiau tuomet „KTU“ ekipoje sužibėjo Karolis Jankauskas, kurio įvarčių dėka kauniečiai iškovojo sunkią pergalę 31:29.

Namų pranašumą serijoje praradę Alytaus rankininkai norėdami pakovoti dėl vietos tarp 4 stipriausių lygos komandų šioje serijoje iki 2 pergalių klysti jau nebegalės. Antrasis tarpusavio mačas Garliavoje įvyks balandžio 18 dieną.

Kauno „KTU“ treneris Darius Talačka: „Šis laimėjimas žinant komandų lygį žengtas labai nedidelis. Atkrintamosiose įvarčių persvara nesiskaičiuoja, o žaist teks iš naujo, reikia laimėti rungtynes. Alytaus komanda tikrai stipri, gerai sukomplektuota. Gal net tiek gerai kaip mūsų, bet jie turi didesnę patirtį. Ir tai bus jų faktorius antrosiose rungtynėse. Negaliu įvardyti favoritų, favoritais šiandien esame mes. Po rungtynių Garliavoje gali būti priešingai.“

Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandos treneris Eugenijus Gimbutas: „Rungtynės pasižymėjo tuo, kad Alytus labai žemu procentu realizavo savo metimus ir tai buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Varžovai sužaidė geras rungtynes, žaidė labai pakilia nuotaika, labiau norėjo laimėti ir laimėjo. Sveikinu juos. Antrose rungtynėse padarysime išvadas, reikia pagerinti metimus ir tikimės Kaune pasieksime revanšą.“

„KTU“: Karolis Jankauskas 12, Arminas Stankūnas 5, Deividas Jovaišas, Vilius Juozaitis ir Mindaugas Urbas 3.

„Varsa – Stronglasas“: Remigijus Čepulis 7, Rokas Lastauskas 6, Gintautas Adamkevičius 4, Aurelijus Sabonis ir Irmantas Asakavičius po 3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius