Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 03

Beveik visas rungtynes pirmavę jaunieji Lietuvos beisbolininkai po atkaklios kovos nusileido rusams

Trečiadienį Europos jaunimo (iki 21 metų) beisbolo čempionate kovojanti Lietuvos rinktin4 po atkaklios kovos 10:12 nusileido Rusijos komandai. Labai sėkmingai sužaidę pirmą kėlinį, lietuviai pirmavo didžiąją dalį rungtynių, tačiau jų pabaiga susiklostė nesėkmingai.
Lietuvos rinktinės atsivežta trispalvė
Lietuvos rinktinės atsivežta trispalvė / Ugniaus Antanavičiaus nuotr.

Rungtynės prasidėjo trečią valandą Lietuvos laiku. Lietuviai gynėsi pirmi. Gynyba nenudžiugino – rusai greitai užpildė bazes ir nueidami į namų bazę pelnė pirmuosius du taškus, o lietuvių gaudytojui nepagavus kamuolio buvo praleistas ir trečias.

Užtat ypač sėkmingai susiklostė puolimas. Puikiai sužaidus visiems iš eilės atmušėjams, Lietuvos rinktinė pelnė net 9 taškus ir išsiveržė į priekį – 9:3. Taškus pelnė Romantas Trumpa, Marius Balandis, Marius Sirgedas, Paulius Nenartavičius, Justinas Račkauskas, Algirdas Žarkaitis, Edvinas Dubickas ir Ugnius Čepelionis.

Marius Balandis
Marius Balandis

Antrojo kėlinio metu rusai pelnė du taškus, tuo tarpu lietuviams, nors buvo pasiekta trečia bazė, pasižymėti nepavyko – rezultatas tapo 9:5.

Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinė pademonstravo puikią gynybą: rusai neužėmė nei vienos bazės. Tačiau į aikštę įleistas kitas rusų metikas Aleksandras Šmiliovas pergudravo lietuvių atmušėjus ir rezultatas liko 9:5.

Labai sunkiai lietuviams sekėsi ketvirtas kėlinys. Visas jėgas sukaupę rusai pridėjo dar keturis taškus, o lietuviams, nors P.Nenartavičius pasiekė trečią bazę, taškų pelnyti vėl nepasisekė. Rezultatas tapo lygus – 9:9.

Penktajame kėlinyje lietuviai atsigavo. Gynyba sužaidė sėkmingai, o Romantui Trumpai po sėkmingo Roberto Vilimo atmušimo pavyko pasiekti namų bazę. Lietuva išsiveržė į priekį 10:9.

Šeštajame kėlinyje gynyba vėl veikė puikiai, bet pasižymėti nepavyko. Rezultatas nepasikeitė. Tokia pati situacija susiklostė ir septintajame kėlinyje.

Tuo tarpu aštuntajame kėlinyje po metiko klaidos rusai pelnė tašką. Lietuviams pasižymėti vėl nepavyko. Rezultatas vėl tapo lygus – 10:10.

Devintasis kėlinys lietuviams prasidėjo nesėkmingai. Rusai pelnė du taškus ir pirmąkart nuo pirmojo kėlinio išsiveržė į priekį. Tuo tarpu lietuviams užpulti vėl nepavyko. Paskutinį Kęsto Vilimo smūgį pagavus varžovų išorinės aikštės gynėjui, rusai triumfavo. Tačiau nenuleidę galvų aikštę paliko ir lietuviai – galingus varžovus jie privertė prakaituoti iki paskutinės minutės.

Treneris Virmidas Neverauskas teigė, kad nepaisant pralaimėjimo, jį džiugina gerėjantis komandos žaidimas.

„Pirmajame kėlinyje rusai, tikėdamiesi lengvai su mumis susitvarkyti, į aikštę išleido silpnesnį metiką ir mes už tai juos nubaudėme. Jei būtų pralaimėję, rusai būtų praradę šansus patekti į finalą, tad trenerio akyse mačiau tikrą paniką. Ir vėliau mūsų gynyba didžiąją rungtynių dalį atrodė gerai, tik pulti sekėsi sunkiau“, – sakė V.Neverauskas.

Ugniaus Antanavičiaus nuotr./Lietuvos beisbolo rinktinės treneris Virmidas Neverauskas
Ugniaus Antanavičiaus nuotr./Lietuvos beisbolo rinktinės treneris Virmidas Neverauskas

Grupėje lietuviai užėmė ketvirtąją vietą. Ketvirtadienį dėl Europos jaunimo čempionato bronzos medalių jie stos į kovą su Izraelio rinktine, kuriai prieš tai nusileido 7:15. Rungtynės vyks trečią valandą vietos laiku.

Treneris V.Neverauskas pažymėjo, kad Izraelis, trečiadienį Ukrainos rinktinei pralaimėjęs 1:9 – palankiausias galimas priešininkas kovoje dėl bronzos medalių.

„Rusai turi labai stiprius, kairiarankius metikus, kurie mums nepalankūs. Izraelio metikai silpnesni, o mušėjai šiame čempionate taip pat gana silpni. Jų komandai nepasisekė dėl neįprastos priežasties – penki geri žaidėjai buvo paimti į kariuomenę, ir federacijai nepavyko nieko padaryti, kad juos išleistų žaisti. O mes patys turime metiką, kurio, esu tikras, jie neperkąs. Prieš tai pralaimėjimą didele dalimi lėmė klaidos, kurių, tikiuosi, šįkart bus mažiau. Aišku, kamuolys apvalus, nutikti gali visko“, – sako V.Neverauskas.

Lietuvos jaunimo iki 21 metų rinktinės sudėtis (skaičius žymi numerį):

1. Gytis Morkūnas, 17 metų, metikas

2. Ugnius Čepelionis, 16 metų, gaudytojas

3. Romantas Trumpa, 17 metų, išorinės aikštės gynėjas

4. Mindaugas Strimaitis, 16 metų, vidinės aikštės gynėjas

7. Džiugas Gavrilčikas, 17 metų, metikas

8. Justinas Račkauskas, 21 metai, metikas

9. Robertas Vilimas, 21 metai, metikas/vidinės aikštės gynėjas

12. Paulius Nenartavičius, 20 metų, vidinės aikštės gynėjas

19. Edvinas Dubickas, 17 metų, vidinės aikštės gynėjas/metikas

50. Arnas Aukštuolis, 17 metų, vidinės aikštės gynėjas

51. Algirdas Žarkaitis, 20 metų, išorinės aikštės gynėjas

52. Matas Sirgėdas, 17 metų, išorinės aikštės gynėjas/metikas

53. Norvydas Žukauskas, 16 metų, metikas

61. Kęstas Vilimas, 21 metai, gaudytojas

95. Marius Balandis, 18 metų, metikas/vidinės aikštės gynėjas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius