Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 09

Boulingo čempionato finalai stebino staigmenomis

2017 metų Lietuvos boulingo asmeninio čempionato finaluose geriausiai pasirodė ir čempionų titulus pelnė vilnietis Andrius Gasparavičius bei klaipėdietė Daina Selenienė.
Prizininkai
Prizininkai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Boulingas

Klaipėdos „Apollo“ boulinge vykusiame turnyre nuo pirmųjų kovų tapo aišku, kad laukia labai įdomios varžybos. Jau atkrintamosiose varžybose pralaimėjimus patyrė ir į finalo trejetus nepateko patyrę boulingo meistrai Paulius Bagdonas, Kęstutis Gudauskas, Linas Sasnauskas, Dainius Žaltauskas, suklupo ir daugiau nei dešimtmetį nuolatine moterų varžybų finalininke buvusi Leta Anužienė.

Ketvirtfinalyje po itin dramatiškos kovos, kai ketvirtąją partiją Rūta Ryliškienė ir Daiva Perminienė sužaidė boulinge itin retai pasitaikančiomis lygiosiomis 180:180, pusfinalio dalyvę išaiškino papildomi metimai. Šioje dvikovoje sėkmė lydėjo R.Ryliškienę, o daugkartinė Lietuvos čempionatų prizininkė ir nugalėtoja D.Perminienė liko be medalių. R.Ryliškienė šventė pergalę rezultatu 3:1 (236:161, 211:224, 172:170, 180:180, 10:9).

Panašiai iš kovos dėl medalių turėjo pasitraukti ir daugkartinis Lietuvos čempionas Žilvinas Perminas, kurį lemiamais sėkmingais metimais eliminavo Arnoldas Jurgelevičius.

Pats A.Jurgelevičius pusfinalyje 0:2 (186:200, 178:213) nusileido Andriui Gasparavičiui, o pastarasis labai įtemptoje finalo dvikovoje įveikė itin retai pralaimintį Aidą Daniūną 2:1 (215:187, 171:209, 229:178).

Moterų ketvirtfinalyje Daiva Selenienė po įspūdingos kovos įveikė stipriausią reguliariojo sezono žaidėją kaunietę Jūratę Palaimaitę 3:2 (183:233, 144:165, 176:171, 232:200, 219:175), pusfinalyje nugalėjo R.Ryliškinę 2:0 (182:177, 205:161), o finale taip pat tvirtai 2:0 (183:154, 212:117) palaužė kaunietę Laimą Spancernienę ir tapo Lietuvos čempione.

„Jau pirmosios atkrintamosios dvikovos, kurių metu buvo žaidžiama iki trijų pergalių, parodė, kad svarbus kiekvienas metimas, svarbus fizinis ir psichologinis pasirengimas, – Lietuvos čempionato rezultatus komentavo Lietuvos boulingo federacijos prezidentas Laimontas Dinius. – Kartais, atrodytų, techniškesni, labiau patyrę žaidėjai suklupdavo lygioje vietoje, nes išaugęs daugelio dalyvių meistriškumas ir kovingumas niekam nežadėjo lengvų pergalių. Na o ilgametės ir kruopščios A.Gasparavičiaus treniruotės su amerikiečiu treneriu Ronu Hatfieldu subrandino savo vaisius. Beje, čempionas žaidžia tik „Storm“ boulingo kamuoliais.“

Savotišką staigmeną II vyrų divizione pateikė ir čempionu tapo Arnas Amolevičius, kuriam reguliariojo sezono metu sekėsi ne itin gerai. Šiam sportininkui nesutrukdė dalyvavimas finalinėse kovose „nuo apačios“. Panaši sėkmė lydėjo ir pirmąkart senjorų įskaitoje nugalėtoju tapusį Eugenijų Stankevičių.

Jaunių įskaitoje sėkmė lydėjo jauniausią Lietuvos boulingo viltį, 11-metį vilnietį Lauryną Narušį, kuris demonstruodamas stabilius rezultatus nugalėjo visus savo konkurentus.

Lietuvos asmeninio čempionato prizininkai

Vyrai

1. Andrius Gasparavičius (Vilniaus „Apolonas“)

2. Aidas Daniūnas (Kauno „Straikas plius“)

3. Arnoldas Jurgelevičius (Kauno „Sportinio boulingo asociacija“)

Moterys

1. Daiva Selenienė (Klaipėdos BK)

2. Laima Sprancerienė (Kauno „Jungtinis BK“)

3. Rūta Ryliškienė (Vilnius, Ukmergės „Nesplitas“)

Vyrų II divizionas

1. Arnoldas Amolevičius (Kauno „Jungtinis BK“)

2. Vaidas Paškevičius (Kauno „Straikas plius“)

3. Raimundas Nakas (Kauno „Straikas plius“)

Senjorai

1. Eugenijus Stankevičius (Kauno kėglių klubas)

2. Rimantas Daubaras (Kauno „Jungtinis BK“)

3. Laimontas Dinius (Šiaulių BK)

Jaunimas

1. Laurynas Narušis (Vilniaus „Apolonas“)

2. Raimundas Nakas (Kauno „Straikas plius“)

3. Kipras Kriaučiūnas (Kauno Sportinio boulingo asociacija)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius