-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 23

Dopingo vartojimu kaltinamo A.Didžbalio treneris: „Mes ne maži vaikai, tuo neužsiiminėjame“

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) antradienį pranešė Lietuvai skaudžią žinią, jog olimpinis prizininkas Aurimas Didžbalis vėl įkliuvo dėl draudžiamo preparato naudojimo. Sportininko treneris ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronius Vyšniauskas teigia, kad kaltinimai – skuboti.
Bronius Vyšniauskas ir Aurimas Didžbalis
Bronius Vyšniauskas ir Aurimas Didžbalis

Skelbiama, kad Lietuvos sportininko dopingo testas buvo teigiamas po praėjusį mėnesį Kalifornijoje vykusio pasaulio čempionato, kuriame A.Didžbalis iškovojo sidabrą 94 kg svorio kategorijoje.

Marijampoliečio organizme aptikta SARM S-22 – medžiagos, kuri padeda auginti raumenų masę.

IWF teigimu, teigiami buvo dar trijų sportininkų testai – albano Romela Begajaus, Europos čempiono iš Rumunijos Dumitru Captari ir kipriečio Dimitrio Minasidžio.

Viskas buvo tvarkoje. Nesame maži vaikai ar kvaileliai. Tie laikai jau praėję, jeigu atvirai.

Priminsime, kad praėjusio mėnesio pasaulio čempionatas Anaheime vyko be devynių diskvalifikuotų sportininkų, tarp kurių atletai iš Rusijos, Kinijos ir Turkijos.

„Sunku ką nors ir pasakyti. Mes apskundėme tuos rezultatus ir vis dar laukiame pakartotinių rezultatų. Po varžybų buvo tikrinami sportininko kraujas ir šlapimas. Kraujo rezultatai atėjo – jie geri, o štai šlapimo – blogi. Čia išvis niekas nesiriša. Juolab, kad prieš išvykstant į pasaulio čempionatą mus tikrino Lietuvoje. Viskas buvo tvarkoje. Nesame maži vaikai ar kvaileliai. Tie laikai jau praėję, jeigu atvirai“, – žinią 15min žurnalistui komentavo B.Vyšniauskas.

– Kokių tolimesnių veiksmų imsitės? – paklausėme A.Didžbalio trenerio.

– Rezultatus apskundėme ir paprašėme, kad IWF atsiųstų mėginį į Europą. Į stipriausią pasaulio laboratoriją Kelne. Los Andžele yra tikrinamas kraujas, o šlapimas Kanadoje. Tai yra keista. Čia gal viskas sumaišyta. Bet nenorime teisintis ir nesiruošiame.

„Scanpix“ nuotr./Aurimas Didžbalis
„Scanpix“ nuotr./Aurimas Didžbalis

– SARM S-22 medžiaga jums yra žinoma? Aurimas kada nors yra su ja susidūręs?

– Tai yra keistas preparatas. Vakar užėjome į vieną amerikiečių tinklapį ir pamatėme, kad šios medžiagos galima rasti apie 40-yje įvairių papildų. Tai yra normalūs, geri papildai, bet mes jų nenaudojame. Mes visą gyvenimą naudojame „Universal“ papildus, kuriems yra duodama olimpinė garantija.

Apie šią medžiagą išgirdome pirmą kartą.

Nėra čia ko garsiai trimituoti ir skelbti. Mes reikalaujame B mėginio.

– Kada pasiekė jus ši žinia?

– Penktadienį. Bet nėra čia ko garsiai trimituoti ir skelbti. Mes reikalaujame B mėginio.

– Bet labai retai B mėginys parodo kitokius rezultatus...

– Žiūrėsime, kaip viskas pasisuks. Gal jau žinosime daugiau ir rytoj. IWF sutiko išsiųsti viską į Europą. Mes turėjome apmokėti tik transportavimo išlaidas. Dabar lauksime atsakymo.

– Kaip sportininkas reagavo į šią žinią?

– Eikit, juk baisu. Jūs prirašote, kad aš „Dopingo tėvas“, vienoks ar kitoks, bet juk sportininkas išeina į salę ir aš negaliu už jį garantuoti... Bet už Didžbalį aš garantuoju. Tai yra neeilinis sportininkas. Jis nėra vaikas, puikiai supranta, kas ir kaip. Tai yra dalykai, kurie seniai užmiršti.

Jūs prirašote, kad aš „Dopingo tėvas“, vienoks ar kitoks, bet juk sportininkas išeina į salę ir aš negaliu už jį garantuoti...

Bet keisčiausia, kad šios medžiagos yra ir legaliuose normaliuose papilduose. Ypač amerikonai į papildus prideda visokių medžiagų. Šios šalies produktai labai pavojingi.

– Sportininkas labai nusiminęs?

– O kuo čia džiaugtis? Kalbėjausi su daktarais ir draugais iš Lenkijos ir Italijos. Jie nustebę, kad tokia medžiaga užfiksuota šlapime, bet jos nėra kraujyje. Be to, mes negavome atsakymo, kokia tai yra dalis. Čia toks preparatas, kad niekas nieko apie jį nežino.

– Teigiama, kad jis padeda auginti raumenų masę.

– Kažkas lyg ir taip. Bet jei mes nenaudojame, nieko ir nežinome. Neką galiu ir komentuoti.

Pasakysiu tik tiek, kad Anaheime tikrinant dopingą buvo tikras balaganas.

„Scanpix“ nuotr./Aurimas Didžbalis
„Scanpix“ nuotr./Aurimas Didžbalis

– Ką turite omeny?

– Nesame matę nieko panašaus. Pavyzdžiui, moteris pasiima kraujo mėginį, tu pasirašai ir ji eina su tuo mėginiu. Kur eina ir kur deda – niekas nežino. Daktarų buvo apie dešimt.

Teko girdėti, kad ši medžiaga rasta ir dar kelių kitų šalių sportininkų organizme. Bijau, kad tai nebūtų amerikonų „dovana“ mums.

Dėl Aurimo aš ramus. Nieko panašaus negali būt. Praeityje buvo klaidų, bet tai jaunystė. Dabar nėra nieko panašaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius