-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Druskininkuose rungėsi jaunieji badmintonininkai: medaliais džiaugiasi ir lietuviai

​​​​​​​Lapkričio 3-4 d. Druskininkuose surengtas jaunimo iki 19 metų pasaulio reitingų tarptautinis turnyras „RSL Lithuanian Junior“, kuriame puikiai pasirodė Lietuvos jaunieji sportininkai.
Nugalėtojų pakyla
Nugalėtojų pakyla / Organizatorių nuotr.

Tradiciniame turnyre susirungė vieni geriausių badmintono žaidėjų iš Lietuvos, Latvijos, Belgijos, Vokietijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Kroatijos ir kt. šalių. Turnyrą organizavo Lietuvos badmintono federacija, kuriai užsienio žaidėjai negailėjo padėkų dėl puikiai organizuoto aukščiausio lygio turnyro.

Lietuvių pasirodymai turnyre parodė, kad Lietuvos badmintono jaunimo rinktinių žaidėjai yra teisingame kelyje į tarptautines pergales jaunimo pasaulio reitingo turnyruose.

Vilius Bagdanavičius (Kęstučio Navicko badmintono akademija) ir Danielius Beržanskis (Klaipėdos badmintono klubas) turnyre pasiekė ketvirtfinalius vyrų vieneto kategorijoje. Moterų vieneto kategorijoje į ketvirtfinalį pateko, tačiau jį pralaimėjo Taja Leonovič (badmintono klubas „Lion“) ir Perla Murėnaitė (K.Navicko badmintono akademija).

Dar geresnius rezultatus Lietuvos sportininkai pademonstravo dvejetų ir mišrių dvejetų kategorijose. Moterų dvejeto kategorijoje Viltė Paulauskaitė ir Monika Sukackaitė (K.Navicko badmintono akademija ir Klaipėdos badmintono klubas) pateko į finalą ir jame žaidė prieš sportininkes iš Kroatijos Iva Sulic ir Luna Šaban.

Nors finale merginos turėjo pripažinti varžovių pranašumą rezultatu 11:21 19:21 (‘22), mūsų jaunosioms sportininkėms, kurioms keliamas tikslas po kelių metų kovoti dėl medalių Europos čempionate, tai yra pozityvus žingsnis į priekį.

Vyrų dvejeto kategorijoje V.Bagdanavičius ir D.Beržanskis pateko į pusfinalį ir jame įveikė Italijos sportininkus. Finale Lietuvos atstovai drąsiai kovojo ir iškovojo sidabro medalius – iki pirmosios vietos lietuvių duetui šiek tiek pritrūko susižaidimo ir jie galiausiai nusileido dvyniams iš Belgijos Yaro ir Iljo Van Delsen rezultatu 15:21 18:21 (‘26). V.Bagdanavičius ir D.Beržanskis labai retai žaidžia kartu, bet šis turnyras parodė, kad ši sportininkų pora turi potencialo.

Tuo tarpu mišriame dvejete V. Bagdanavičius ir Perla Murėnaitė (K.Navicko badmintono akademija) iškovojo bronzos medalius, įtemptoje trijų setų kovoje 21:12 9:21 15:21 pralaimėję Belgijos žaidėjams Charles Fouyn ir Mirthe Van Parys.

„Europos šalys daug investuoja į badmintoną ir jaunuosius žaidėjus, todėl jie sparčiai tobulėja”, – vertindamas į turnyrą susirinkusius žaidėjus iš įvairių Europos šalių pastebėjo badmintono treneris, olimpietis Kęstutis Navickas.

Pasak K.Navicko, tokie turnyrai Lietuvos žaidėjams yra puiki galimybė pamatyti kitų šalių žaidėjų techniką, judėjimą aikštelėje, fizines galimybes. „Po tokių turnyrų labai jaučiasi padidėjusi žaidėjų motyvacija ir tai yra labai svarbus etapas sportininkų tobulėjimo kelyje“, – teigė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius