-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 15

Du Lietuvos rankinio klubai baigė pasirodymą EHF Iššūkio taurės varžybose

Du Lietuvos klubai baigė pasirodymą EHF Iššūkio taurės varžybose. Nors Kauno KTU rankininkai savo žiūrovų akivaizdoje įveikė Diferdanžo „Red Boys“ vieno įvarčio skirtumu, to neužteko – pirmosios rungtynės išvykoje pralaimėtos 6 įvarčiais. Tuo tarpu „Šviesa“ pralaimėjo ir antrąsias rungtynes Stavropolio „Dinamo“ ekipai.
VHC „Šviesa“ rankininkai
VHC „Šviesa“ rankininkai / Rankinis.lt nuotr.

Vilniaus VHC „Šviesa“ į Stavropolį vyko žaisti turėdama tik vieno įvarčio deficitą, kadangi pirmasis susitikimas Vilniuje baigėsi 25:24 rusų klubo naudai. Vis tik Rusijoje į savuosius vartus „Šviesa“ praleido net 36 įvarčius ir pralaimėjo 24:36.

Lietuvos lygoje šį sezną kol kas neklumpanti ekipa varžovus į priekį paleido nuo pirmųjų rungtynių minučių. Jau po pirmojo kėlinio „Dinamo“ rankininkai turėjo 7 įvarčių persvarą (17:10), o per antrąjį susitikimo kėlinį pasivyti varžovų vilniečiams jau nebeužteko fizinių jėgų.

Rezultatyviausiai ekipoje žaidė Valdo Drabavičiaus ir Tomo Bernatavičiaus tandemas, kartu jie pelnė net 17 įvarčių.

VHC „Šviesa“: Tomas Bernatavičius 9, Valdas Drabavičius 8, Karolis Antanavičius 3, Jovydas Jurašius, Laurynas Pacevičius, Tadas Rasakevičius ir Artūras Švilpa po 1.

„Dinamo“: Antonas Otrezovas 8, Antonas Volkovas ir Ivanas Nekrasovas po 6, Aleksandras Grotskis ir Ivanas Charitonovas po 4.

Rankinis.lt nuotr./KTU rankininkai
Rankinis.lt nuotr./KTU rankininkai

Nors pirmąsias rungtynes Liuksemburge KTU pralaimėjo 6 įvarčiais, ekipa neslėpė ambicijų toliau kautis dėl patekimo į kitą etapą. Ir nors dar pernai antroje pagal stiprumą Lietuvos lygoje žaidę kauniečiai į kitą etapą neiškopė, tarptautinę pergalę jie į savo istoriją įsirašė. KTU rezultatu 26:25 nugalėjo varžovus iš Liuksemburgo.

Garliavoje vykusiose rungtynėse šeimininkai pademonstravo charakterį susitikimo pabaigoje, kadangi didžiąją dalį rungtynių jie buvo priversti vytis varžovus. Po pirmojo kėlinio „Red Boys“ pirmavo 12:9, tačiau tai nesutrukdė kauniečiams kovoti iki galo.

Ekipą į priekį ir vėl vedė Lietuvos rezervinės rinktinės narys Ignas Grigas, kuris, kaip ir Liuksemburge, pasižymėjo 9 įvarčiais.

KTU: Ignas Grigas 9, Karolis Jankauskas 6, Elvis Juozaitis ir Arminas Stankūnas po 4, Mindaugas Urbas 2, Deividas Jovaišas 1.

„Red Boys“: Senjinas Kratovicas 6, Darko Georgievskis 5, Danielis Scheidas ir Aldinas Zekainas po 4, Alenas Zekainas 2.

Savųjų europinių startų dar laukia du Lietuvos klubai. Kauno „Granitas – Karys“ EHF Iššūkio taurės turnyre startuoja lapkričio 18 dieną Makedonijoje, o moterų klubas „ACME-Žalgiris“ lapkričio 11 dieną Jonavoje priims varžoves iš Didžiosios Britanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius