Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 05 20

Dviračių legenda Gintautas Umaras švenčia jubiliejų

Legendinis Lietuvos dviratininkas Gintautas Umaras pirmadienį švenčia 50-ties metų jubiliejų.
Gintautas Umaras
Gintautas Umaras / cinellionly.blogspot.com nuotr.
Temos: 1 Gintautas Umaras

G.Umaras – iki šiol lieka vieninteliu Lietuvos sportininku, vienoje olimpiadoje iškovojusiu net du aukso medalius.

1988-ųjų metais Seule legendinis šalies dviratininkas laimėjo individualaus persekiojimo lenktynes, o su Sovietų Sąjungos rinktine triumfavo ir komandinio persekiojimo rungtyje.

Jis neabejoja, kad labai greitai Lietuvoje atsiras sportininkas, kuriam pavyks pakartoti ar net pagerinti jo pasiekimą ir pasidabinti dviguba čempiono karūna.

G.Umaras 1988 metais pačiais metais pripažintas geriausiu metu Lietuvos sportininku. Jis net 5 kartusgerino pasaulio dviračių treko persekiojimo lenktynių rekordus.

„Mes, kaip visuomenė, turėtume palaikyti geriausius savo žmones ne tik sporte, bet ir mene, moksle, versle bei kitose veiklų srityse. To mums lietuviams linkėčiau pirmiausia. Tikrai turime galimybių ir privalome jomis naudotis“, – Lietuvos žmonėms linki buvęs sportininkas.

G.Umaras prisidėjo atkuriant Lietuvos tautinį olimpinį komitetą. 1988–1992 m. buvo LTOK viceprezidentas. 1992–1996 m. Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas.

„Daugybė metų mes turime visą būrį čempionų. Net bijau vardinti, kad ko nors nepraleisčiau. Turime olimpinių prizininkų, planetos čempionų. Manau, kad turime gražias dviračių sporto tradicijas. Aišku, laikmetis sportininkams šiuo metu galbūt ir nėra pats palankiausias, tačiau tikiu šviesia ateitime“, – yra sakęs G.Umaras.

Kviečiame prisiminti svarbiausias G.Umaro karjeros akimirkas:

VIDEO: G.Umaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius