Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 06 10

Dviratininkas Ignatas Konovalovas pajuto Vokietijoje siautusios stichijos jėgą

Pirmadienio vakarą Šiaurės Reino-Vestfalijos žemei smogusi audra su perkūnija ir liūtys nusinešė mažiausiai penkių žmonių gyvybes, privertė uždaryti Diuseldorfo oro uostą, sutrikdė viešąjį transportą, užvertė kelius medžiais, rovė nuo namų stogus. Mažiausiai penkių žmonių gyvybę Vokietijoje nusinešusios audros epicentre atsidūręs dviratininkas Ignatas Konovalovas neslėpė: „Jauku tikrai nebuvo“.
Lenktynių akimirkos
Ignatas Konovalovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Įsikūrėme viešbutyje apie 15 km nuo Diuseldorfo centro. Vakare išėjome vakarieniauti į maždaug už kilometro esantį restoraną. Buvo gražus vakaras. Bet po to kai prasidėjo tai prasidėjo. Restorane buvo dingusios šviesos. Į viešbutį parvežė su mašina, tai kelyje buvo pilna nuvirtusių medžių, šakų. Per pravertus kambarių langus į vidų prilijo. Visai tai vyko tarp 20.30 ir 22 val. Vėliau dar apie 2 val. smarkiai pagriaudė, o ryte vėl buvo gražus oras. Tik autostrados ryte dar buvo uždarytos, o mašinų nei išleido iš Diuseldorfo, nei įleido į miestą. O mūsų miestelyje matėme nuplėštą namo stogą“, – pasakojo audros epicentre atsidūręs I.Konovalovas.

Pietų Afrikos Respublikos klubui „MTN Qhubeka“ atstovaujantis 28 metų lietuvis su komandos draugais treniravosi Diuseldorfo treke, kur bandė pagerinti aerodinamines savybes ant atskiro starto lenktynėms skirtų dviračių.

Praėjusių metų Lietuvos atskiro starto lenktynių čempionas birželio pabaigoje gins šį titulą Alytuje vyksiančiose šalies pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius