Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 25 /21:14

Lietuvos beisbolininkai sutaršė ir slovakus – 10:6!

Pirmąją čempionato Lenkijoje dieną lietuviai iškovojo svarbią pergalę prieš gerai pažįstamus ir mūsų rinktinę pažįstančius baltarusius. Dabar laukia kova su prieš dvejus metus B diviziono finale tik kroatams nusileidusia Slovakija.
Beisbolo rungtynės Lietuva-Slovakija (atmušinėja Justas Sadaunikas)
Beisbolo rungtynės Lietuva-Slovakija (atmušinėja Justas Sadaunikas)

Pirmąją dieną Lenkijos-Rusijos rungtynes sustabdęs lietus sujaukė varžybų tvarkaraštį. Ryte rungtyniauti turėję lietuviai ir slovakai buvo priversti perkelti pasirengimą popietei. Rusams teko dar sunkesnis išbandymas.

Tik pirmą valandą užbaigę rungtynes su Lenkija, jie turėjo stoti į kovą su Ukrainos rinktine. Pirmąsias rungtynes su lenkais iš A diviziono iškritę rusai laimėjo rezultatu 5:1, o ne stipriausius metikus išbandžiusius ukrainiečius įveikė dar labiau užtikrintai – 5:0.

18 val. Lietuvos rinktinė pradėjo susitikimą su Slovakija.

Lietuvos rinktinės treneris Virmidas Neverauskas metiku šioms rungtynėms pasirinko kaunietį Marijų Dargį.

VIDEO: 2017 Qualifier European Championship B-Pool SLOVAKIA Vs. LITHUANIA

9 kėlinys

Adomui Aleksandravičiui, Kęstui Vilimui ir Justui Sadaunikui nepavyko pelnyti taškų.

Lemiamas epizodas. Lietuviai privalo apsiginti ir pergalė mūsų. E.Matusevičius praleidžia kelis slovakų žaidėjus į bazes, tačiau galiausiai puikiais metimais užbaigia varžybas. Lietuva triumfuoja – 10:6!

8 kėlinys

Lietuviai pasinaudoja slovakų klaidomis, perduodant vienas kitam kamuolį ir po Evaldo Žarkaičio smūgio net du žaidėjai pasiekia namų bazę. Susigrąžinome pranašumą – 10:6!

Už slovakus sergantys lenkų sirgaliai gerokai pritildyti.

Slovakų puolimo metu lietuviai išsisuka iš sudėtingos situacijos. M.Dargį pakeitęs Edvardas Matusevičius pademonstravo geležinius nervus ir išsaugojo lietuvių namų bazę.

7 kėlinys

A.Jacyna vėl atmušė kamuoliuką, tačiau jo išėjimų į pirmąją bazę lietuviams nepavyko pasinaudoti. Šį kartą metiko neįveikė net ir du homerun'us įkalęs K.Vilimas. Rezultatas išlieka nepakitęs.

Labai sunkus kėlinys Lietuvos rinktinei. Slovakai du kartus atmuša M.Dargio metimus ir pasiekia pirmąją ir trečiąją bazes. Vėliau pavogia antrąją bazę. Užpildę bazes slovakai pasinaudoja lietuvių klaida ir iš pradžių pelno tašką, o po to dar tris. Rezultatas švelnėja iki 8:6.

6 kėlinys

Lietuvos rinktinės gaudytojas Kęstas Vilimas muša dar vieną homerun'ą! Lietuva pradeda pirmauti užtikrinta persvara 7:2, o slovakai keičia savo metiką.

Po J.Sadauniko smūgio ir slovakų metiko Richardo Gottschallo klaidų lietuviai atsiduria pirmose dvejose bazėse. E.Matusevičius išeina ir vėl padaro savo darbą – kamuoliukas po jo smūgio skrieja toli, atsimuša į tvorą, o J.Sadaunikas iš antrosios bazės pasiekia namus. Lietuvių dominavimas tęsiasi – 8:2!

Slovakai ir vėl nesusitvarko su M.Dargio metimais.

5 kėlinys

Lietuviai pasinaudojo slovakų klaidomis perduodant kamuoliuką iš išorinio lauko į bazes ir pelnė dar du taškus. Namų bazę pasiekė Robertas Vilimas ir Edvardas Matusevičius. Du agresyviu žaidimu pasiekti taškai.

Lietuviai užtikrintai apsigina ir išsaugo persvarą – 6:2.

4 kėlinys

Lietuviams nepavyko pelnyti taškų, o slovakams vieną kartą pavyko išmušti kamuoliuką už aikštelės ribų. Rezultatas tapo 4:2.

3 kėlinys

M.Bosansky pavyksta išmesti E.Matusevičių. Antrą kartą metiko pranašumą pripažinti turėjo ir Andrius Stravinskas.

Visgi, Tomas Michalskis pramušė varžovų metiką ir pateko į pirmąją bazę. Dar vieną sėkmingą atmušimą pridėjo Andrius Polikaitis. Bet taškų šį kartą pelnyti nepavyko – neblogą A.Jacynos atmušimą sugavo slovakų išorinio lauko žaidėjas.

M.Dargis ir vėl sėkmingai susitvarkė su slovakų mušėjais. Vienam jų pavyko pasiekti antrąją bazę, tačiau po jo atmušinėjęs žaidėjas buvo sugautas, bebėgantis į pirmąją bazę. Rezultatas išlieka nepakitęs.

2 kėlinys

Veteranas Aivaras Jacyna puikiai atmušė kamuoliuką ir pasiekė pirmąją bazę. O tada Kęstas Vilimas pagaliau pasiekia tai, ko nepavyko rungtynėse su Baltarusija – idealus smūgis ir kamuoliukas skrieja už aikštės ribų! 3:0! Lietuviai tiesiog daužo M.Bosansky.

Justas Sadaunikas atmuša dar vieną metimą. Vydmantas Kolduba prideda dar vieną, o lietuviai pasiekia trečią bazę. Vyksta tikros Slovakijos rinktinės skerdynės.

Slovakų klaida antroje bazėje ir J.Sadaunikas pelno dar tašką. Lietuvos puolimas tiesiog žiba – 4:0!

Slovakams pavyko kelis kartus sėkmingai atmušti M.Dargio metimus, tačiau savo puolimo metu jie pasinaudojo tik vienu pavėlavimu gynyboje ir pelnė tik vieną tašką. Rezultatas po dviejų kėlinių – 4:1.

1 kėlinys

Kėlinį besigindami pradeda slovakai, tačiau jų metiką Mareką Bosansky iškart nubaudžia Edvardas Matusevičius. Dar vienas jo smūgis už aikštės ribų šiame čempionate ir Lietuva jau priekyje – 1:0!

Lietuvių metikas M.Dargis leido vienam slovakų žaidėjui pasiekti pirmąją bazę, tačiau po to puikiai susitvarkė su tuo pasinaudoti bandžiusiais slovakų mušėjais. Persvara išsaugota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius