Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 15

Europos čempiono Lietuvoje laukia premija – ne mašina, bet solidi suma

Robertas Tvorogalas tik gūžtelėjo pečiais, paklaustas, ar tikisi būti atlygintas daugiau nei dviem medaliais, kuriuos parsivežė iš Europos sportinės gimnastikos pirmenybių. Bet atsakymas turėtų pradžiuginti 26 metų atletą, pirmą kartą Lietuvos gimnastikos sporto istorijoje, iškovojusį žemyno pirmenybių auksą.
Robertas Tvorogalas
Robertas Tvorogalas / Kipro Štreimikio nuotr.

Kaip atlikti pavojingus akrobatinius triukus ant skersinio ir kitų sportinės gimnastikos prietaisų Robertas Tvorogalas žino geriau, nei kaip už atlyginama.

„Kol kas nieko nežinau. Abejoju, ar kas mašiną padovanos“, – svarstė 26 metų gimnastas, nepaisant kuklių sporto šakos sąlygų Vilniuje, sugebėjęs iškovoti aukso ir bronzos medalius Europos pirmenybėse Turkijoje.

Ne automobilis, kaip įprastai olimpinių žaidynių prizininkus apdovanoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, bet valstybinė premija numatyta už prizines vietas Europos pirmenybėse.

Paprašyta 15min, Lietuvos mokslo, švietimo ir sporto ministerija patvirtino, kad remiantis Valstybės premijų už pasiektus aukšto meistriškumo sporto laimėjimus sportininkams ir jų treneriams skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašu, Europos čempionato pirmos vietos nugalėtojui skiriama 305 bazinių socialinių išmokų dydžio premija, o už trečiąją vietą skiriama 115 BSI dydžio premija.

Tai reiškia, kad už auksą R.Tvorogalui turi atitekti 11895 eurai, o už bronzą – 4485 eurai.

Tokiu būdu, gimnastas nusipelnė iš viso 16 380 eurų.

Pagal sporto varžybose iškovotas premijas, tai viena didžiausių sumų, jei neskaičiuotume aukščiausio lygio Lietuvos krepšininkų ar futbolininkų atlyginimų.

Daugiausiai per vienerias varžybas šį sezoną uždirbo tenisininkas Ričardas Berankis, šiemet pasiekęs „U.S. Open“ trečiąjį etapą ir taip Niujorke iškovojęs 163 tūkst. dolerių premiją iš turnyro prizinio fondo.

Geriausias Lietuvos plaukikas Danas Rapšys užsitikrino 33 tūkst. dolerių, kaip premijų sumą už šešių savaičių rezultatus Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) varžybose, kuriose lietuvis laimėjo 7 iš 12 plaukimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius