-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 27

Europos oro balionų čempionate lietuvį nuo medalio skyrė vos 58 taškai

Europos karšto oro balionų čempionate lietuviai liko per plauką nuo apdovanojimų. Nors statistiškai jie turėjo didžiausias galimybes iškovoti medalius (mūsų šalies rinktinė sudarė daugiau nei dešimtadalį Prancūzijoje vykusių pirmenybių dalyvių), ant nugalėtojų pakylos neužlipo nė vienas. Nugalėtoju tapo šveicaras Stefanas Zeberli.
 Lietuviška Trispalvė Europos balionų čempionate
Lietuviška Trispalvė Europos balionų čempionate / Oreivių klubo „Lituanica“ nuotr.

Sekmadienį pasibaigusiose varžybose aukščiausią – ketvirtą – vietą iš lietuvių užėmė Rokas Kostiuškevičius, surinkęs 17 169 taškus iš 23 000 galimų.

Šis jaunas, bet jau patyręs ir vienas labiausiai tituluotų Lietuvos pilotų jau buvo tapęs Europos čempionu prieš ketvertą metų, bet vėliau titulą iš jo paveržė S.Zeberli. Lietuvis taip pat pasaulio jaunimo čempionate yra dusyk laimėjęs auksą, sykį – sidabrą, yra laimėjęs ir Lietuvos pirmenybes.

Pastarasis šiemet titulą išsaugojo ir žemyno čempionu tapo jau ketvirtą kartą. Jis surinko 19 648 taškus. Pirmą kartą Europos pirmenybes dar 2009 metais jis laimėjo tame pačiame Brisake-Kensė, po to titulą prarado tik kartą – kai laimėjo Rokas Kostiuškevičius.

Sidabrą iškovojo rusas Sergejus Latypovas (17 861 taškas), bronzą – dar vienas šveicaras Romanas Hugi (17 227 taškai), lietuvį aplenkęs vos 58 taškais. Pirmame trisdešimtuke atsidūrė dar trys lietuviai – septintą vietą užėmė Rimas Kostiuškevičius, 12-ą – Vytas Kerdokas, 30-ą – Tadas Gegevičius.

Iš viso jubiliejiniame – 20-ajame – čempionate startavo 82 oreiviai iš 24 valstybių. Mūsų šalies rinktinę sudarė T.Gegevičius, Vytautas Junevičius, V.Kerdokas, Rimas Kostiuškevičius, Rokas Kostiuškevičius, Laurynas Komža, Martynas Lyčius ir Gintautas Mockaitis. Sąraše buvo dar viena lietuviška pavardė – Silvijos Grikienytės-Klokk, bet ši oreivė (vienintelė moteris iš visų dalyvių lietuvių) skraido su Norvegijos vėliava.

Net tokios pajėgiais oreiviais garsėjančios šalys, kaip Vokietija, Austrija ir Šveicarija atsiuntė po septynis sportininkus. Rusijai atstovavo šeši sportininkai, o pirmenybių šeimininkei Prancūzijai – keturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius