Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2016 04 03

Filmo apie rusų dopingo skandalą autorius žada naują „bombą“: šešėlis metamas Anglijos futbolui

Dokumentinio filmo apie Rusijos dopingo skandalą autorius Hajo Zeppeltas teigia, jog sekmadienį sporto pasaulis sužinos dar daugiau intriguojančių detalių, šį kartą paliesiančių ir Didžiosios Britanijos sporto problemas.
Lengvosios atletikos pasaulį krečia didelis dopingo skandalas
Lengvosios atletikos pasaulį krečia didelis dopingo skandalas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taip kūrėjas anonsavo savo naują dokumentinį filmą, kurį visuomenė ARD televizijos kanalu išvys sekmadienį.

„Rytoj pasirodys nauja dopingo istorija. Didžiulis dopingo skandalas Jungtinėje Karalystėje, kuriame bus paliestas ir futbolas“, - „Twitter“ socialiniame tinkle šeštadienį rašė H.Zeppeltas.

Tai bus jau trečioji dokumentinės sagos apie dopingą pasauliniame sporte dalis. Ankstesnėse serijose H.Zeppeltas apnuogino visą nuo dopingo permirkusį Rusijos profesionalų sportą ir paskelbė ne vieną šokiruojantį faktą. Pasak žurnalisto, dar visai neseniai kone kas penktas Rusijos sportininkas vartojo mildronatą.

Priminsime, jog didžiulis skandalas prasidėjo praėjusių metų lapkričio 9 dieną, kai tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) išplatino tyrimo apie dopingo vartojimą Rusijoje ir šios veiklos dangstymą valstybiniu lygiu duomenis.

Anot WADA, Rusijo antidopingo agentūra (RUSADA) dangstė susitepusius sportininkus, į pastarosios darbą kišosi Federalinė saugumo tarnyba (FSB), o apie viską žinojo ir aukščiausi Rusijos valdžios asmenys, įskaitant ir sporto ministrą Vitalijų Mutko.

WADA rekomendavo suspenduoti Rusijos lengvosios atletikos federaciją ir jos sportininkus neribotam laikui – kol rusai nesutvarkys kovos su dopingu sistemos.

WADA taip pat paskelbė, kad į netvarką Rusijoje nereagavo tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF), o jos buvusiems prezidentui Lamine'ui Diackui iškelta baudžiamoji byla už korupciją – jis ėmė kyšius, už kuriuos dangstė Rusijos sportininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius