-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 24

„Gintarinių irklų“ regata: šventė, apie kurią sportininkai kalba su šypsena

Penktadienį Trakuose prasidės jubiliejinė 60-oji tarptautinė „Gintarinių irklų“ regata (birželio 24-26 d.). Tai – svarbi Lietuvos irklavimo istorijos dalis, kuri lydėjo ne vieną šalies irkluotoją.
Trakuose vyks „Gintarinių irklų“ varžybos
Trakuose vyks „Gintarinių irklų“ varžybos / nuotr. LIF

„Tai buvo 2012-ieji... Puikiai pamenu, – pirmąją savo „Gintarinių irklų“ regatą prisiminė olimpietis Dovydas Nemeravičius. – Tąkart atvažiavau tik pasižiūrėti. Tai buvo jubiliejinė 50-oji regata. Tėtis paprašė Mindaugo Griškonio autografo man. Jį dabar saugau savo smulkių atminimų dėžutėje“.

Pasak D.Nemeravičiaus, „Gintariniai irklai“ – didžiausia irklavimo šventė, neretai pritraukianti stiprius varžovus iš kaimyninių šalių. „Todėl varžybos visada būna aukšto lygio, jos yra žymimos „World Rowing“ kalendoriuje – tai rodo, kokia svarbi ši regata yra pasaulio irklavimo bendruomenei“, – sakė irkluotojas.

Šiais metais „Gintariniai irklai“ sulauks svečių iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Lenkijos, Sakartvelo ir Dramblio Kaulo Kranto.

Su malonumu D.Nemeravičius prisimena pernai metų rezultatą, kuomet su porine keturviete pavyko pagerinti trasos rekordą: Armando Kelmelio, Giedriaus Bieliausko, D.Nemeravičiaus ir Dominyko Jančionio įgula distanciją įveikė per 05:39,45 min.

„Startas ilgai netruko, tiek tik ir pamenu, – nusijuokė D.Nemeravičius. – O jei rimtai, tai buvo labai palankios oro ir vandens sąlygos geram rezultatui, šiais metais visiems linkiu to paties“.

Šiais metais D.Nemeravičius irkluoja porinę dvivietę su A.Kelmeliu. „Jaučiu didelį šios komandos potencialą, tik reikia laiko ir daug darbo, kad spėtume užkopti į sportinės formos viršūnę, – sakė irkluotojas. – Treniruotėse pavyksta išpildyti tai, ko kiekvieną kartą ieškome – rezultatai gerėja, atsiranda stabilumas“.

Kad „Gintarinių irklų“ regata yra tikra šventė, sutinka ir Mantas Juškevičius. „Ir jos nešvęsti būtų nuodėmė“, – besijuokdamas pridūrė irkluotojas.

„Nelabai pamenu pirmosios savo regatos, tačiau žinau, kad ji atrodė tarsi grandiozinės varžybos. Suvažiuodavo vyrai iš Kinijos, Ukrainos, Lenkijos, kitų kaimyninių šalių. Jose dalyvauti būdavo rimtas reikalas, – sakė M.Juškevičius. – Šiais metais startuosiu paviene dviviete kartu su Povilu Stankūnu. Laimės kitų valčių klasėse nemėginsime, nes norime atlikti kuo daugiau startų savo klasėje. Toks šių metų tikslas – su Povilu pasiekti kuo aukštesnius rezultatus Europos bei pasaulio čempionatuose“.

Kylančioms Lietuvos irklavimo žvaigždutėms Saulei Kryževičiūtei ir Ūlai Jonušaitei ši „Gintarinių irklų“ regata – antroji. „Praėjusiais metais, pamenu, startavome porine dviviete, pirmą dieną buvome trečios, antrą dieną – ketvirtos. Tai buvo puiki patirtis, o ir emocijų buvo įvairių. Manau, šiais metais tiek mums, tiek kitiems irkluotojams tai bus puiki proga pasitikrinti savo galimybes“, – sakė S.Kryževičiūtė.

Penktadienį „Gintariniai irklai“ startuos su parengiamaisiais plaukimais, šeštadienio rytą irkluotojų laukia pusfinaliai, meistrų lenktynės bei finalai. Sekmadienį regatą vainikuos Trakų rajono savivaldybės mero taurės regata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius