TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 02 25

IOC ragina uždrausti Rusijos ir Baltarusijos vėliavas ir himnus sporto varžybose

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) penktadienį paragino tarptautines sporto federacijas uždrausti per tarptautines rungtynes kelti Rusijos ir Baltarusijos vėliavas bei leisti jų himnus dėl šių šalių agresijos prieš Ukrainą.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir IOC vadovas Thomasas Bachas.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir IOC vadovas Thomasas Bachas. / „Scanpix“ nuotr.

„IOCvykdomasis komitetas ragina nekelti Rusijos arba Baltarusijos nacionalinių vėliavų ir neleisti Rusijos arba Baltarusijos himnų per tarptautinius sporto renginius, per kuriuos dar netaikomos Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) atitinkamos sankcijos Rusijos atžvilgiu“, – sakoma IOC pranešime.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksti ketvirtadienį pradėjo puolimą, per televiziją netikėtai paskelbęs, kad pradeda karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams ginti ir provakarietiškai savo kaimynei „demilitarizuoti ir denacifikuoti“. Dalis Rusijos pajėgų į Ukrainą įsiveržė iš Baltarusijos, kur buvo anksčiau dislokuotos.

Invazija prasidėjo praėjus vos keturioms dienoms po žiemos žaidynių Pekine uždarymo ceremonijos, tad Rusija pažeidė olimpines paliaubas. Tai buvo jau trečias Rusijos padarytas Olimpinių paliaubų pažeidimas per pastaruosius 14 metų. Rusija įsiveržė į Sakartvelą per 2008 metų Pekino vasaros olimpines žaidynes ir aneksavo Krymą netrukus po 2014 metų Sočio žiemos olimpinių žaidynių pabaigos.

Pasak IOC, sporto valdymo institucijos „turėtų atsižvelgti į Rusijos ir Baltarusijos vyriausybių padarytą Olimpinių paliaubų pažeidimą ir didžiausią prioritetą teikti sportininkų saugumui bei apsaugai“.

Rusijos ir Baltarusijos vėliavos ir himnai taip pat neturėtų būti naudojami per tarptautinius sporto renginius, pareiškė IOC po savo vykdomosios valdybos posėdžio.

„IOC (valdyba) reiškia didelį susirūpinimą dėl olimpinės bendruomenės narių saugumo Ukrainoje ir visiškai solidarizuojasi su jais“, – nurodė tarptautinė organizacija.

IOC taip pat išreiškė „visišką paramą“ Tarptautiniam parolimpiniam komitetui dėl kitą mėnesį Pekine vyksiančių žiemos parolimpinių žaidynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius