Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 01 31

Įspūdingi sugrįžimai lėmė, kas kausis dėl NFL titulo „Super Bowl“ rungtynėse

Po beveik dviejų savaičių „Super Bowl“ rungtynėse dėl Nacionalinės amerikietiško futbolo lygos (NFL) trofėjaus kausis „Cincinnati Bengals“ ir „Los Angeles Rams“ klubai. Tai paaiškėjo po įspūdingų konferencijų finalų praėjusią naktį.
Joe Burrow
Joe Burrow / „Scanpix“/AP nuotr.

Cincinačio ekipa AFC konferencijos lemiamose rungtynėse svečiuose netikėtai per pratęsimą 27:24 įveikė favoritais laikytus „Kansas City Chiefs“ futbolininkus.

Dėl NFL trofėjaus lemiamose rungtynėse „bengalai“ kausis pirmą kartą nuo 1989 metų ir vos trečią sykį klubo istorijoje. 1968 m. įkurta komanda iki šiol dar niekada nėra laimėjusi „Super Bowl“ rungtynių – „Bengals“ pralaimėjo ir 1982, ir 1989 metais. Beje, abu pralaimėjimai buvo patirti prieš „San Francisco 49ers“ klubą.

Cincinačio komanda prieš „šefus“ vienu metu atsiliko net 3:21, bet per antroje rungtynių pusėje spurtavo net 21:0 ir persvėrė rezultatą 24:3.

Nors „Chiefs“ išplėšė pratęsimą, o jį dar ir pradėjo su kamuoliu, „Bengals“ iš pradžių apsigynė, o vėliau ir pelnė 3 taškus, įveikdami vienos ryškiausių NFL žvaigždžių Patricko Mahomeso atstovaujamą ekipą.

Panaikinę 18 taškų persvarą ir iškovoję pergalę „bengalai“ pakartojo NFL konferencijų finalų rekordą, priklausiusį „Indianapolis Colts“ klubui.

Link pergalių juos veda vos 25-erių įžaidėjas (angl. quarterback) Joe Burrow, kuriam tai – tik antras sezonas lygoje. Jis tapo pirmuoju aukščiausiai naujokų biržoje pašauktu futbolininku, kuris jau per pirmuosius du sezonus savo komandą atvedė į „Super Bowl“ rungtynes.

Jose „Bengals“ žais prieš „Rams“, kurie 20:17 namuose nugalėjo „49ers“ futbolininkus.

Prieš penkmetį iš Sent Luiso į Los Andželą persikėlę „avinai“ po trijų kėlinių atsiliko 7:17, bet įspūdingai sužaidė lemiamą ketvirtį ir tapo pirmąja dviženklę persvarą panaikinusia ir pergalę konferencijos finale iškovojusia komanda.

Los Andželo ekipos atakoms vadovauja 33-ejų Matthew Staffordas, kuriam tai bus pirmas „Super Bowl“ karjeroje. Iki šiol net 11 metų įžaidėjas atstovavo „Detroit Lions“ komandai.

Patys „Rams“ dėl NFL titulo lemiamose rungtynėse pastarąjį sykį kovėsi visai neseniai – dar 2019 metais. Tada „avinai“ 3:13 nusileido „New England Patriots“ komandai.

Apskritai NFL čempione ši komanda yra tapusi vieną kartą 1999-aisiais, bet tada klubas dar atstovavo Sent Luiso miestui.

Lemiamos „Super Bowl“ rungtynės vyks „Rams“ namų „SoFi“ stadione Los Andžele. Milijonus akių pritrauksiantis renginys bus surengtas naktį iš vasario 13-osios į 14-ąją Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius