Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05

Išpuolius prieš teisėjus vandensvydyje tramdys bausmėmis

Priekaištai ir įžeidimai atgraso jaunimą nuo teisėjavimo. Todėl vandensvydžio federacija nutarė bausti už išpuolius prieš arbitrus.
Lietuvos vandensvydžio rinktinės rungtynės
Lietuvos vandensvydžio rinktinės rungtynės / Augusto Četkausko nuotr.
Temos: 1 Vandensvydis

Lietuvos vandensvydžio federacija susiduria su teisėjų problema. Tiesa, jų yra apie dvidešimt, lyg ir pakaktų, tačiau 5-6 didesnio meistriškumo arbitrai dar patys aktyviai žaidžia ir, tarkime, per Lietuvos čempionatą visoms turo rungtynėms negali teisėjauti. O tie, kurie teisėjauja, nuolat girdi komandų trenerių paburbėjimas, o dažnai ir yra nepagrįstai įžeidinėjmai.

Teisėjus turi augintis patys treneriai miestuose. Lietuvos vandensvydžio federacija kabinte negali užauginti teisėjų. Jie turi užaugti nuo jaunystės, išmokti pildyti varžybų protokolą, teisėjauti.

Keturi-penki teisėjai išvažiavo į užsienį ir užsiima verslu. Jie ne visada gali atvykti į varžybas. Dėl šios priežasties pastaraisiais metais Lietuvos vandensvydžio federacija šalies čempionato lemiamoms kovoms kviečiasi du tarptautinės kategorijos arbitus iš Baltarusijos. 

Lietuvoje irgi yra du tarptautinės kategorijos vandensvydžo teisėjai: kaunietis Jonas Čirūnas ir vilnietis Nerijus Papaurėlis, tesėjavę pasaulio ir Europos čempionatuose. Tačiau pirmajam teisėjauti jau neleidžia solidus amžius  (78-eri), o antrasis yra Vilniaus „Baltic Amadeus“ komandos treneris. 

„Teisėjus turi augintis patys treneriai miestuose. Lietuvos vandensvydžio federacija kabinte negali užauginti teisėjų. Jie turi užaugti nuo jaunystės, išmokti pildyti varžybų protokolą, teisėjauti. Ir tik tada jie turi pasirodyti varžybose“, – teigė Lietuvos vandensvydžio federacijos generalinis sekretorius Rolandas Vizgirda.

Pirmą sykį šiemetinį Lietuvos čempionatą teisėją –  Žygimantą Grinių – atsivežė Alytaus „Dzūkijos vandenis“. Šis sportininkas studijuos Lietuvos edukologijos universitete ir, įgijęs diplomą, galės dirbti treneriu. Bet per šalies pirmenybes jis negali teisėjauti, nes atstovauja „Dzūkijos vandeniui“ ir šiemet su komandos draugais laimėjo bronzos medalius. O štai per Lietuvos „Vilčių žaidynes“ jis jau teisėjavo jaunųjų vandensvydininkų kovoms. 

„Sustiprinome drausmę treneriams, vieną jų – alytiškį Tomą Vainikonį – už nesportišką elgesį per Lietuvos čempionato baigiamąjį turą Elektrėnuose diiskvalifikavome, ir jis per „Vilčių žaidynių“ varžybas negalėjo būti prie komandos ir kovas stebėjo balkone.  Jauni teisėjai po tokių trenerių išpuolių nenori teisėjaut. Todėl įžūliems treneriams, šokinėjantiems teisėjams į akis, numatėme baudas“, – sakė R. Vizgirda. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius