Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 07

Istoriją kuriančios rankinio rinktinės treneris A.Juškėnas: „Mūsų apetitas dabar didelis“

Lietuvos rankinio rinktinė sekmadienį Vilniuje iškovojo itin svarbią pergalę prieš Belgijos ekipą atrankoje į 2018 metų Europos čempionatą. Belgus 33:28 (18:11, 15:17) įveikę lietuviai pagal taškus 7-oje atrankos grupėje susilygino su pasaulio čempione Prancūzija. Po mačo lietuvių treneris Artūras Juškėnas pagyrė savo komandą už nuostabų pirmąjį kėlinį ir pažadėjo kovoti dėl pergalių.
Artūras Juškėnas
Artūras Juškėnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pirmasis kėlinys, manau, vertas labai aukštų įvertinimų. Aišku, toks treneris, kuris įvertintų komandą dešimtukui, dar negimė, bet 30 minučių vertinu stipriu devynetu. Buvo gražu žiūrėti į mūsų gynybą, mane nustebino ir komandinis gražus puolimas. Nebuvo pas mus didelių žvaigždžių, tačiau visi sužaidė labai gerai kaip komanda. Po to pamatėme, kad rungtynės turi du kėlinius. Antrasis mums nebuvo toks geras“, – po mačo sakė A.Juškėnas.

Rungtynes Belgijos rankininkai pradėjo žaisdami puolime be vartininko ir taip stengdamiesi išnaudoti kiekybinį pranašumą. Tačiau Lietuvos rankininkai gynėsi itin užtikrintai, pelnė septynis įvarčius į tuščius vartus, susikrovė persvarą 12:3 ir užtikrintai laimėjo pirmąjį kėlinį – 18:11.

„Belgai tokia taktika žaidžia jau 3-4 rungtynes, su mumis Belgijoje irgi žaidė taip. Iš šių keturių rungtynių mūsų gynyba buvo geriausia. Pasaulio čempionams prancūzams su tokia puolimo schema jie sumetė 37 įvarčius, bet mums pavyko tai perkąsti. Mes pelnėme daug lengvų laisvų įvarčių. Aišku, yra pavojų, nes mesdamas tokius įvarčius gali pamesti koncentraciją poziciniame žaidime“, – pasakojo Lietuvos rinktinės treneris A.Juškėnas.

Aš tikiu, kad galime laimėti, bet ne 15-os įvarčių skirtumu, tačiau taip nebus, kad su prancūzais mes žaisime atsipalaidavę, ne.

Po šių rungtynių 7-oje atrankos grupėje Lietuva ir toliau lenkia pasaulio vicečempionę Norvegiją bei turi po lygiai taškų (6 tšk.) su Prancūzija. Į kitų metų Europos čempionatą patenka po dvi geriausias kiekvienos atrankos grupės komandas bei geriausia trečiąją vietą užėmusi ekipa.

Lietuvos rinktinės birželio 14 dieną namuose laukia mačas su Prancūzija (išvykoje pralaimėjome 20:37), o po trijų dienų išvyka į Norvegiją, kurie namuose buvo sensacingai įveikti 32:29.

„Mūsų apetitas buvo pakilęs jau po pergalės prieš norvegus. Dabar mums labai reikalingapergalė Norvegijoje, tačiau mes turime žaisti dėl pergalės namie su prancūzais. Nors net ir laimėjimas mums iš esmės nieko nelemtų.

Aš tikiu, kad galime laimėti, bet ne 15-os įvarčių skirtumu, tačiau taip nebus, kad su prancūzais mes žaisime atsipalaidavę, ne. Nors viena pergalė per šias dvejas rungtynes mums gali garantuoti ir išėjimą kaip geriausiai trečiajai komandai“, – sakė A.Juškėnas.

Pastarąjį kartą Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Europos čempionate yra žaidusi 1998 metais, kai užėmė 9-ąją vietą tarp 12-os komandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius