Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 26

Jevgenijaus Šuklino tikslas Kazanėje – pasinaudoti vienintele galimybe tapti universiados čempionu

„Man negalima prieš varžybas ilgai kalbėti“, – nusišypsojo naujai iškeptas Europos čempionas Jevgenijus Šuklinas. Jo ir dar 90 Lietuvos sportininkų netrukus lauks kovos pasaulio studentų vasaros žaidynėse.
Jevgenijus Šuklinas
Jevgenijus Šuklinas / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Tikslas

Nieko keista, kad labiausiai savo jėgomis pasitiki kanojininkas J.Šuklinas. Jį tenkins vienintelis rezultatas – aukso medalis. Prieš išvyką Kazanę olimpinių žaidynių vicečempionas nedaugžodžiavo, tačiau kalbėjo užtikrintai.

„Mano tikslas kaip visada – auksas. Tai bus pirma ir paskutinė galimybė tapti čempionu universiadoje. Turiu visas galimybes nugalėti, nes šiuo metu esu geros sportinės formos“, – teigė 27-erių J.Šuklinas, kurio sporto šaka pirmą kartą įtraukta į universiados programą.

Jis prisipažino, kad varžybų maratonas tapo jo kasdienybe. Po triumfo Europos čempionate nebuvo jokio poilsio, po universiados bus lygiai taip pat: „Net nėra kada apie tai galvoti, viskas suplanuota, tiesiog ruošiamės ir toliau treniruojamės.“

Po universiados J.Šuklinas rengsis planetos pirmenybėms, būtent šis startas – svarbiausias šį sezoną. 

Tarp gausaus būrio sportininkų, keliausiančių į universiadą buvo ir Europos čempionato prizininkė Donata Vištartaitė, tris kartus Europos čempionas Mindaugas Griškonis, sidabro medalį 2009-ųjų universiadoje iškovojusi sprinterė Sonata Tamošaitytė ir daug kitų.

Visi jie į universiadą buvo išlydėti Kauno sporto halės įsikūrusioje kavinėje „Atletas“.

Renginyje viešėjo Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) vadovas Česlovas Garbaliauskas, ministro pirmininko patarėjas Vytautas Janušaitis, švietimo ir mokslo ministerijos atstovas Rolandas Zuoza ir Rusijos ambasados Lietuvoje atstovas Zauras Letifovas. 

Delegacijos vadovas Č.Garbaliauskas teigė, kad šiemet yra suburta didžiausia studentų komanda istorijoje:„Jei anksčiau reikėdavo kalbinti studentus, tai šiandien jie patys veržiasi važiuoti į šias varžybas. Tikiu, kad rezultatai bus geri ir mūsų studentai parveš medalius.”

Universiada Kazanėje vyks liepos 6-17 dienomis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius