Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 01 01

Jie žibės 2021-aisiais: 12-metė vunderkindė, Prienuose žaidęs vaikis ir kiti talentai

Tik dangus atrodo riba 12-metei britų riedlenčių sporto talentei Sky Brown. Kitiems pravers centimetrai – NBA klubo „Denver Nuggets“ 21 metų vidurio puolėjas Bolas Bolas yra 218 cm ūgio. Daug potencialių sporto žvaigždžių laukia savo akimirkos sužibėti visu ryškumu, o 2021-ieji tam bus palankūs – per juos vyks ir olimpinės žaidynės Tokijuje. AP pasiūlė atidžiau pažvelgti į sporto talentus, kuriuos verta stebėti 2021 metais.
Sporto talentai - viršuje iš kairės: Stephanie Gilmore, LaMelo Ballas, Sky Brown, Klimentinas Kolesnikovas, apačioje iš kairės: Bolas Bolas, Iga Swiatek, Alexis Lafreniere'as, Raevyn Rogers.
Sporto talentai - viršuje iš kairės: Stephanie Gilmore, LaMelo Ballas, Sky Brown, Klimentinas Kolesnikovas, apačioje iš kairės: Bolas Bolas, Iga Swiatek, Alexis Lafreniere'as, Raevyn Rogers. / „Scanpix“ nuotr.

Sky Brown, riedlenčių sportas

Tokijo olimpinių žaidynių bilietą jau iškovojusiai britei sueis 13 metų likus kelioms savaitėms iki žaidynių atidarymo ceremonijos, o riedlenčių sportas debiutuos oficialioje olimpinėje programoje kartu su laipiojimu, karatė ir banglenčių sportu.

Japonės ir brito dukra jau įtvirtino savo įvaizdį, laimėjusi bronzą 2019 metų pasaulio čempionate ir pritraukusi tokių rėmėjų kaip „Nike“.

„Scanpix“ nuotr./sky Brown
„Scanpix“ nuotr./sky Brown

„Instagram“ jos sekėjų gretos siekia 770 tūkst. Dauguma jų turėjo rimtai išsigąsti, kai pernai birželį jaunoji sportininkė įkėlė siaubingo epizodo vaizdo įrašą iš savo treniruotės.

S.Brown teko susiūti keliose vietose galvą, jai lūžo riešas ir ranka, o sportininkės tėvas pareiškė, kad džiaugiasi, kad dukra apskritai liko gyva.

Bet S.Brown žaisdos jau sugijo. Ji nusiteikusi Tokijuje kautis dėl aukso medalio.

Bol Bolas, krepšininkas

Šį pasaulį jau palikusio vieno aukščiausių per NBA istoriją vyrų – Manute Bolo – 21 metų sūnus jau parodė savo universalumą per praėjusio sezono NBA burbulą.

„Scanpix“ nuotr./Bolas Bolas
„Scanpix“ nuotr./Bolas Bolas

Ypač ilgų rankų, 218 cm ūgio krepšininkas iš Sudano tikrai gali nustebinti.

Tiesa, tapti NBA sezono geriausiu naujoku favoritais laikomi kiti – pirmuoju NBA biržoje pašauktas Anthony Edwardsas iš „Minnesota Timberwolves“, o taip pat Prienuose prieš kelerius metus rungtyniavęs LaMelo Ballas, pašauktęs trečiuoju biržoje ir debiutavęs „Charlotte Hornets“.

Iga Swiatek, Lenkijos tenisininkė

19-metė, kuri mėgsta klausytis „Guns N'Roses“ rokerių dainų prieš mačus, jau laimėjo Lenkijai pirmąjį „Grand Slam“ turnyrą.

Ji niekada nebuvo iškovojusi trofėjų WTA varžybose, bet spalį Prancūzijoje triumfavo „Roland Garros“.

„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek
„Scanpix“ nuotr./Iga Swiatek

Stephanie Gilmore, Australijos banglentininkė

Praminta „Laimingąja Gilmore“ septynis kartus pasaulio čempione jau tapusi atletė puikiai žinoma banglenčių sporte. Šio mėnesio pabaigoje jai sueis 33-eji, o vasarą ji debiutuos olimpinėse žaidynėse, kur bus tarp favoričių laimėti auksą.

„Scanpix“ nuotr./Stephanie Gilmore
„Scanpix“ nuotr./Stephanie Gilmore

Catarina Macario, JAV futbolininkė

Brazilijoje gimusi žaidėja, rungtyniaujanti aikštės viduryje, tapo JAV piliete. Ši naujiena sutapo su pakvietimu į JAV rinktinę, kuri yra daugiausiai titulų laimėjusi komanda pasaulio moterų futbole.

21 metų futbolininkė štampuoja įvarčius Stanfordo universiteto komandoje ir dar turi palaukti oficialaus leidimo atstovauti JAV oficialiose rungtynėse. Jei pasiseks įtikinti FIFA, C.Macario gali pasirodyti jau Tokijo olimpinėse žaidynėse, o jei ne, – teks palaukti iki 2022 metų, kai sueis penkeri metai, kuomet ji gyvena JAV.

Alexis Lafreniere'as, Kanados ledo ritulininkas

19-metis kanadietis buvo pasirinktas pirmuoju NHL naujokų biržoje spalį. Į „New York Rangers“ ryškus talentas atkeliauja iš Kvabeko jaunimo lygos, kurioje praėjusį sezoną per 52 mačus surinko 112 taškų (35 įvarčiai ir 77 perdavimai).

2020 metų vasarį A.Lafreniere'as padėjo Kanados jaunimo rinktinei laimėti pasaulio pirmenybių auksą.

„Scanpix“ nuotr./Alexis Lafreniere'as, Kanados ledo ritulininkas
„Scanpix“ nuotr./Alexis Lafreniere'as, Kanados ledo ritulininkas

Klimentas Kolesnikovas, Rusijos plaukikas

Nugara plaukiantis rusas savo idealu laiko Michaelą Phelpsą. 20-metis plaukikas 2018 metais jaunimo olimpinėse žaidynėse iškovojo 6 aukso medalius, jam priklauso devyni jaunimo pasaulio rekordai.

Praėjusį lapkritį K.Kolesnikovas pagerino vyrų pasaulio rekordą 100 m nugara, per ISL estafečių varžybas plaukęs už „Energy Standart“ komandą, kuriai atstovavo ir Danas Rapšys, Simonas Bilis bei Andrius Šidlauskas.

„Scanpix“ nuotr./Klimentinas Kolesnikovas
„Scanpix“ nuotr./Klimentinas Kolesnikovas

Keyshawnas Davisas, JAV boksininkas

21 metų amerikietis jau turi apdovanojimų vyrų bokse – 2019 metais jis iškovojo sidabrą pasaulio čempionatą ir sidabrą „Pan America“ žaidynėse. Jis nusprendė neskubėti sukti į profesionalų ringą, o geriau palaukti, kad šiais metais galėtų kautis dėl olimpinio medalio Tokijuje.

„Scanpix“ nuotr./Keyshawnas Davisas, JAV boksininkas
„Scanpix“ nuotr./Keyshawnas Davisas, JAV boksininkas

Atletiškas, labai greitas lengvo svorio 170 cm ūgio boksininkas tikisi sekti savo draugo Shakuro Stevensono pėdomis – šis Rio De Žaneire laimėjo olimpinį sidabrą, o jau po trejų metų – titulą profesionaliame bokse.

Raevyn Rogers, JAV lengvaatletė

Oregono universitetą baigusi mergina parodė savo greitį, kai 800 metrų bėgimo rungtyje iškovojo sidabrą 2019 metų pasaulio pirmenybėse Dohoje.

24 metų lengvatletė su kita JAV bėgike Ajee Wilson gali sukurti šou Tokijo stadione.

„Scanpix“ nuotr./Raevyn Rogers ir Ajee Wilson.
„Scanpix“ nuotr./Raevyn Rogers ir Ajee Wilson.

Bet ir Halimah Nakaayi iš Ugandos, kaip pasaulio čempionė, turės ką pasakyti olimpinėse žaidynėse.

Akiyo Noguchi, Japonijos laipiotoja

Vertinama dėl savo technikos ir mobilumo, A.Noguchi medžios medalį per šio sporto debiutą olimpinėse žaidynėse.

„Scanpix“ nuotr./Akiyo Noguchi, Japonijos laipiotoja
„Scanpix“ nuotr./Akiyo Noguchi, Japonijos laipiotoja

Nėra abejonių, kad už 31 metų sportininkę sirgs milijonai žaidynių šeimininkų širdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius