Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 27

K.Bryanto sraigtasparnio katastrofoje žuvo ir iškili beisbolo asmenybė

Sekmadienį ryte JAV laiku Kalifornijoje sudužusiame Kobe Bryanto sraigtasparnyje be legendinio krepšininko ir jo dukters Giannos žuvo ir dar septyni žmonės. Tarp jų – ir geros Giannos draugės Alyssos tėtis Johnas Altobelli, žinomas kaip vienas geriausių beisbolo trenerių Jungtinėse Valstijose.
Temos: 1 Kobe Bryantas

Tai, kad sraigtasparnyje, vykusiame į „Mamba“ – K.Bryanto pravarde – pavadintas mergaičių krepšinio varžybas, buvo ir J.Altobelli, jo dukra bei žmona Keri, pirmadienio rytą Lietuvos laiku patvirtino „Orange Coast“ koledžo atstovas Juanas Guttierezas.

J.Altobelli šiame koledže buvo tikra įžymybė. Per 110 km nuo vietos, kurioje sudužo sraigtasparnis, nutolusioje įstaigoje 56-erių treneris dirbo jau 28-tus metus.

Per šį laikotarpį jo auklėtiniai iškovojo daugiau nei 700 pergalių, o dar prieš kelis mėnesius „Orange Coast“ beisbolininkai trečią sykį paeiliui laimėjo regioninės konferencijos trofėjų.

Amerikos beisbolo trenerių asociacija praėjusį rugpjūtį J.Altobelli įteikė geriausio Vakarinės JAV pakrantės beisbolo trenerio apdovanojimą.

Labiausiai amerikietis buvo vertinamas dėl savo požiūrio į jaunų beisbolininkų auginimą.

Nors per beveik tris dešimtmečius J.Altobelli pasiekė eilę pergalių, svarbiausias jam buvo siekis išleisti savo auklėtinius į kuo daugiau perspektyvų teikiančias kitas karjeros stoteles.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Altobelli
„Scanpix“ nuotr./Johnas Altobelli

„Alto buvo vienas geriausių žmonių, kokius esu sutikęs. Su auklėtiniais jis elgėsi lyg su savo sūnumis, o su kitais treneriais – lyg su broliais ar šeimos nariais. Net nežinau, ką pasakyti – tiesiog neturiu žodžių“, – suvirškinti siaubingą žinią stengėsi J.Altobelli beisbolo komandoje talkinęs Nate'as Johnsonas.

Jis apie tragišką kolegos likimą suprato iš karto, kai tik išgirdo apie K.Bryantą skraidinusio sraigtasparnio katastrofą.

N.Johnsonas žinojo, kad dėl artimo dukrų ryšio J.Altobelli susidraugavo su žymiu krepšininku ir kelis sykius skrido su juo į dukrų rungtynes.

Be to, tragiškai žuvęs treneris lemtingo skrydžio išvakarėse pranešė N.Johnsonui, jog su Alyssa keliaus K.Bryanto sraigtasparniu.

„Kai tik išgirdau naujienas, jau supratau, ką tai reiškia, – sakė N.Johnsonas, su J.Altobelli dirbęs septynerius metus. – Dar bandžiau jam prisiskambinti, tikėdamasis, kad jis pakels ragelį, bet galiausiai jo sūnus J.J. man patvirtino, kad tai – tiesa.“

Vienas J.Altobelli auklėtinių, antrametis Justinas Brodtas, patikino, jog tai, kaip į trenerio žūtį reagavo beisbolo bendruomenė, tik parodo, kokia gerbtina asmenybė jis buvo.

„Jam rūpėjo kiekvienas komandos žaidėjas. Jeigu jau esi joje, reiškia priklausai „Pirates“ (taip vadinasi koledžo beisbolo komanda – red.past.) šeimos dalis ir Johnas tai parodydavo. Neprisiminsi rungtynių, smūgių ar perėjimų į namų bazes. Tai lieka nesvarbu prieš reikšmingesnius dalykus – tai, kokiu nuostabiu žmogumi Johnas buvo“, – pasakojo žuvusiojo auklėtinis.

VIDEO: Sudužus sraigtasparniui žuvo NBA superžvaigždė Kobe Bryantas ir jo dukra

Iš viso J.Altobelli komanda penkis sykius laimėjo regioninę taurę, tačiau ne pergalės, o bent 10 į aukščiausio lygio universitetus išleistų beisbolininkų jam teikė didžiausią palaimą.

„Jis norėjo, kad kiekvienas iš žaidėjų patektų į savo svajonių universitetą. Tai jį „vežė“, – tikino N.Johnsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius