Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Kauno futbolo ekipa „Spyris“ keičia vardą ir glaudžiasi prie „Žalgirio“ krepšinio klubo

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas trečiadienį paskelbė apie pusmetį puoselėtą idėją – Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas tampa multifunkciniu klubu. Prie krepšinio ekipos prisijungia šio sezono A lygoje kovosiantis Kauno „Spyrio“ futbolo klubas, kuris pirmenybes pradės „Žalgirio“ pavadinimu.
Konferencijos akimirkos
Konferencijos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Turbūt pirmą kartą pavyko susitarti dviejų sporto šakų atstovams dirbti kartu. Šiemet mūsų tikslas yra išsilaikyti aukščiausioje lygoje. Kitais metais galvosime, kaip dar labiau sustiprėti ir kovoti dėl aukštų vietų“, – trečiadienį Kaune sakė „Žalgirio“ futbolo klubo treneris Laimis Bičkauskas.

Futbolo klubo vadovas Eimantas Pūras pabrėžė, kad laukia ne vienerių metų darbas stiprinant futbolo komandą: „Klubą kursime nuo nulio, laukia ne vienerių metų darbas. Tikime, kad ilgalaikėje perspektyvoje pasieksime tokį vadybos lygį kaip ir „Žalgirio“ krepšinio klubas.“

Futbolo klubo biudžetas šiais metais bus 300 tūkst. eurų. „Krepšinio ir futbolo klubų biudžetai bus atskiri, tik tikimės, kad krepšinio rėmėjai padės ir futbolui“, – tvirtino E.Pūras.

P.Motiejūnas antrino, kad „Žalgirio“ krepšinio klubo skolos niekaip nepaveiks futbolo ekipos. 

Pasak E.Pūro, dėl to, kad Lietuvos futbolo aikštėse žais dvi komandos turinčios „Žalgirio“ pavadinimą, jokių problemų futbolo federacijai nesukels. „Yra daug šalių, kur žaidžia ne viena komanda tuo pačiu pavadinimu. Nesibarsime, santykius aiškinsimės aikštėje“, – šypsodamasis kalbėjo E.Pūras.

Lietuvos A lygos licencijavimo komisijai Kauno „Spyris“, praėjusiame sezone pirmoje lygoje užėmęs ketvirtąją vietą, paraišką pateikė jau kartu su „Žalgirio“ krepšinio klubu. Vasario 25 dieną Lietuvos futbolo federacijos susirinkime „Spyris“ pateiks prašymą vadintis Kauno „Žalgirio“ komanda.

Kauniečiai gavo teisę varžytis A lygoje, tačiau gali pakeisti pavadinimą iki A lygos pradžios.

Kaip jau rašė 15min.lt, neoficialiai yra teigiama, kad „Žalgirio“ krepšinio klubas norėtų po savo sparnu matyti ne tik futbolo, bet ir rankinio bei tinklinio ekipas. Tokios derybos taip pat vedamos. 

P.Motiejūnas tikino, kad dar daugiau komandų po „Žalgirio“ vėliava stos gal tik po trejų ar ketverių metų. „Bet apie tai galvojame ir kalbamės“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius