Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 14

Kupiškyje – Europos triatlono jaunimo taurės varžybos

Birželio 22 d. Kupiškis taps Europos triatlono centru, kuriame medalius dalinsis ne tik Lietuvos bei Baltijos šalių triatlono čempionato dalyviai, bet ir stipriausias Europos jaunimas, kovosiantis dėl Europos jaunimo taurės. Į dešimtus metus vyksiantį renginį jau yra užsiregistravusių daugiau nei 250 dalyvių iš 13 šalių.
Triatlono varžybos
Triatlono varžybos
Temos: 1 Triatlonas

Europos jaunimo taurė taps rimtu egzaminu mūsų jaunimui, kuris turės galimybę išmėginti savo jėgas su stipriausiais Europos bendraamžiais. Varžybų dalyviai varžysis 750 m plaukimo, 20 km važiavimo dviračiu ir 5 km bėgimo distancijose.

Vaikinų tarpe daugiausia vilčių dedama į šiuo metu Anglijoje besitreniruojantį panevėžietį Tautvydą Kopūstą. T.Kopūstas treniruojasi tame pačiame klube, kaip ir broliai Alistairas ir Jonathanas Brownlee, kurie atitinkamai Londono Olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso ir bronzos medalius. Šiame starte taip pat laukiama aukštų rezultatų iš panevėžiečių: Ryčio Grašio bei jaunojo Tito Pumpučio, kuriam teks varžytis su už save vyresniais sportininkais.

Merginų tarpe pirmajame penkioliktuke taip pat tikimasi išvysti ir mūsų šalies atstoves: Viktoriją Šukytę ir Samantą Šopytę, kuri pernai metais šiose varžybose užėmė dešimtąją vietą.

Varžybas vainikuos elito startas, kuriame apdovanojimus dalinsis Baltijos šalių ir Lietuvos čempionato prizininkai. Šio starto dalyviai turės įveikti Olimpinę distanciją (1,5 km plaukimas – 40 km važiavimas dviračiu – 10 km bėgimas). Įdomi kova dėl Lietuvos čempionės titulo turėtų vykti tarp panevėžietės Alinos Rancevos ir šiuo metu Anglijoje gyvenančios kaunietės Rasos Kavaliauskaitės. Į prizininkių trejetą taip pat pretenduoja pirmus metus į suaugusių sportą atėjusi Panevėžio miesto atstovė Gintarė Masiliūnaitė.

Vyrų tarpe bus galimybė išvysti šiuo metu stipriausią Lietuvos triatlonininką kaunietį Paulių Dapkų, kuris turėtų sudaryti rimtą konkurenciją ir bendroje Baltijos šalių čempionato įskaitoje. Dėl antros ir trečios vietos rimčiausia kova turėtų vykti tarp panevėžiečio Lauryno Urbšio ir kauniečio Tomo Šalnos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius