Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 11

L.Bernatavičiūtė prieš Europos U-19 čempionatą: „Merginos labai motyvuotos“

Lietuvos merginų iki 19 metų rinktinė susirinko į paskutinę stovyklą prieš kovo 17-19 dienomis Ispanijoje vyksiančias Europos rankinio čempionato atrankos varžybas. Šiuo metu 20 pajėgiausių merginų kartu su trenerėmis pluša Garliavoje, o artimiausiu metu bus paskelbtas ir galutinis 16-likos devyniolikmečių, kurios atstovaus Lietuvai Ispanijoje, sąrašas.
2017 m. Lietuvos U-19 merginų rankinio rinktinė
2017 m. Lietuvos U-19 merginų rankinio rinktinė / LRF nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Rinktinė jau buvo susirinkusi į treniruočių stovyklą kovo 3-7 dienomis Alytuje, tuomet sudėtyje nebuvo Gretos Rinkevičiūtės, kuri gydėsi traumą patirtą Baltijos pirmenybių rungtynėse.

Šiuo metu Garliavos HC „Cascados“ ekipos žaidėja, kuri jau yra pravėrusi ir nacionalinės moterų rinktinės duris, yra pasirengusi žaisti ir treniruojasi kartu su komanda.

Deja, komandai vis dar negalės padėti Gabija Gaidytė, Erika Drulytė bei geriausia 2015 metų šalies rankininke išrinkta Brigita Ivanauskaitė.

Pastaroji jau buvo pasirodžiusi aikštėje Lietuvos moterų rankinio lygos pusfinalio rungtynėse, tačiau to susitikimo metu viena perspektyviausių šalies žaidėjų atlikdavo tik 7 metrų metimus.

Be G.Rinkevičiūtės Lietuvos moterų rinktinei šį rudenį atstovavo ir dar dvi jaunių komandos žaidėjos, tai Klaipėdos HC „Dragūno-Viesulo“ žaidėja Roberta Ivanauskaitė bei Vilniaus „Šviesos-Eglės“ garbę ginanti Greta Sadauskaitė.

Šios stovyklos metu kovo 11 dieną Lietuvos merginų rinktinė planuoja sužaisti kontrolines rungtynes su Garliavos HC „Cascada“ ekipa. Būtent šios komandos žaidėjos ir sudaro rinktinės pagrindą.

Iš dvidešimties merginų, kurios yra pakviestos į šią stovyklą, net 7 atstovauja Garliavos komandai. Gausų būrį delegavo ir Vilniaus SM „Tauras“, šiai sporto mokyklai atstovauja 6 merginos, 3 atvyko iš Klaipėdos „Viesulo“, po 2 merginos atvyko iš Kretingos ir Utenos, o Kauno FM „Taurą“ ir tuo pačiu ACME „Žalgirį“ atstovaus viena rankininkė.

Jau kovo 16 dieną Lietuvos merginų rinktinė pasieks Ispanijos šiaurėje įsikūrusį Karbalos miestelį. Čia mūsų rinktinės be šeimininkių ispanių dar laukia dvi itin pajėgios varžovės – Rumunijos bei Islandijos rinktinės.

Būtent su islandėmis lietuvaitės ir žais pirmąsias rungtynes jau kovo 17 dieną. Kitą dieną lauks susitikimas su Rumunijos rinktine, o paskutinę viešnagės dieną Lietuvos merginas egzaminuos šeimininkės ispanės.

Į finalinį varžybų etapą iš mūsų grupės pateks dvi stipriausios komandos. Vietas čempionate jau dabar turi trys rinktinės: Danijos, Rusijos bei Slovėnijos komandos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laima Bernatavičiūtė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laima Bernatavičiūtė

Vieną iš Lietuvos rinktinės trenerių Laima Bernatavičiūtė prasidėjus stovyklai buvo išties puikiai nusiteikusi ir juokavo, jog šiuo metu ekipai labiausiai trūksta vieno geriausių vartininkų pasaulyje Niklaso Landino.

– Dėl traumos vis dar negali rungtyniauti Brigita Ivanauskaitė bei dar keletas žaidėjų. Ar tai didelė netektis komandai?

– Taip, trūksta iki pilnos komplektacijos kelių perliukų ir Niklaso Landin`o vartuose (juokiasi). Visi žino, kas yra Brigita, ką ji gali ir kokia jos svarba komandai. Trūksta ne tik jos, bet ir dėl traumų negalinčių padėti Erikos Drūlytė, Gabijos Gaidytės. Versimės su tomis žaidėjomis, kurios šiuo metu yra sveikos ir gali rungtyniauti.

– Kokius pagrindinius trūkumus ir privalumus šiuo metu įžvelgiate komandoje? Ką per likusį laiką dar norėtumėte patobulinti?

– Laiko liko visai ne daug iki pagrindinių varžybų, tai naujų dalykų ir technikos neprimokinsime, fiziškai stipresnėmis nepadarysime. Reikia šlifuot taktiką ir pagerint tarpusavio ryšius. Merginos yra labai motyvuotos, labai džiugina kovingumas.

– Ar nekeista tai, jog su nemaža dalimi komandos tenka rungtyniauti HC „Garliavos“ ekipoje, o su kai kuriomis net ir Lietuvos moterų rinktinėje?

– Tai tik privalumas. Gerai pažįstu tas merginas, žinau stipriąsias ir silpnąsias jų puses, todėl lengva bendradarbiauti, ir žinau, ko tikėtis tam tikrose situacijose. Nėra įtampos tarpusavyje. Jos žino, kad gali bet kada ateit paklaust, paprašyt patarimo ar gaut velnių, jei sugalvos patinginiaut.

– Kokius tikslus keliate varžyboms Ispanijoje ir ką laikytumėt pagrindinėmis konkurentėmis?

– Tai žinoma, kad mūsų tikslai yra patekti į kitą etapą. Visos komandos yra labai stiprios, turinčios patirties europinio lygio čempionatuose, todėl bus nelengva. Bet žinom, kur važiuojam, ir esam tam pasirengusios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius