-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 22

Latvijos paplūdimio tinklininkai Kinijoje iškovojo olimpinius kelialapius

Sekmadienį Kinijoje pasibaigė 2020 metų Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyras. Olimpinius kelialapius jame iškovojo Latvijos vyrų ir moterų komandos.
Kelialapių savininkai
Kelialapių savininkai / Organizatorių nuotr.

Vyrų turnyre triumfavo ir olimpinius kelialapius iškovojo latviai Martinas Plavinas ir Edgaras Točas bei italai Daniele Lupo ir Paolo Nicolai.

2012 metais Londone olimpinį bronzos medalį su kitu partneriu Janiu Šmedinš iškovojęs M.Plavinas su E.Točass lemiamoje kovoje po dramatiško mūšio 2-1 (12:21, 22:20, 15:8) įveikė rusus Ilja Lešukovą ir Konstantiną Semenovą.

„Tai yra neįtikėtina, – sakė 34-erių metų M.Plavinas. – Nesitikėjome to, nes turėjome labai daug sunkių mačų jau grupėje. Laikėmės savo kurso ir sunkiai kovojome visas keturias dienas prieš puikius varžovus“.

D.Lupo ir P.Nicolai lemiamoje kovoje 2-0 (21:17, 21:19) įveikė olandus Alexanderį Brouwerį ir Robertą Meeuwseną.

Moterų turnyre olimpinį kelialapį išplėšė latvės Tina Graudina ir Anastasija Kravčenoka bei ispanės Liliana Fernandez bei Elsa Baquerizo.

Lemiamoje kovoje latvės pademonstravo fantastišką kovingumą ir 2-1 (21:17, 15:21, 17:15) nugalėjo čekes Marketą Slukovą ir Barborą Hermannovą. Trečiajame sete latvės atsiliko 7:12, bet sugebėjo atsitiesti ir išplėšti pergalę.

„Tai labai emocingas momentas mums, – sakė 22-ejų metų A.Kravčenoka. – Mes išlikome kaip vienas kumštis nepaisant to, kad trečiajame sete atsilikome 7:12. Akivaizdu, kad mums, kaip paplūdimio tinklininkėms, tai yra didžiausias pasiekimas“.

Šios Latvijos paplūdimio tinklininkės vasarą tapo Europos čempionėmis.

Ispanės E.Baquerizo ir L.Fernandez lemiamoje akistatoje 2-1 (18:21, 21:17, 15:10) įveikė vokietes Sandrą Ittlinger ir Chantel Laboureur.

Iš viso olimpinėse žaidynėse dalyvaus po 24 vyrų ir moterų komandas. Vieną vietą turi šeimininkai japonai, dar viena atiteko pasaulio čempionams, 15 porų į žaidynes pateks pagal reitingą, kuris bus baigtas skaičiuoti 2020 metų birželio 15 dieną, o likę penki kelialapiai bus įteikti Kontinentinės taurės nugalėtojams.

Kontinentinės taurės Europos zonos turnyro pirmąjį etapą sėkmingai įveikė Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės. Iš viso turnyrą sudaro trys etapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius