Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 27

Lemiamame mače suklupęs tenisininkas Lietuvai padovanojo jaunimo festivalio sidabrą

Šeštadienio rytą Lietuvos sportininkų laukė trys startai Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje (EJOF). Paskutinę varžybų dieną lietuvių akys krypo į teniso kortus ir lengvosios atletikos maniežą. Daugiausiai dėmesio sulaukė penktadienį medalį užsitikrinęs Vilius Gaubas, finale kovęsis prieš Ispanijos tenisininką. Paskutinį turnyro mačą 14-metis per 59 minutes pralaimėjo rezultatu 2:6, 0:6 ir pasipuošė sidabro medaliu.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / nuotr. Kipro Štreimikio/LTOK

„Pažinojau šį varžovą, bet nesitikėjau, kad jis taip gerai sužais – man nepavyko primesti savo žaidimo, todėl jis jautėsi patogiai ir aš nespėjau prie jo kamuolių, – finalą analizavo jaunasis tenisininkas. – Pritrūko jėgų, galvos, psichologiškai buvo per silpnas šiandien, trūko kovos. Mačo metu pykau ant savęs, nes nesugebėjau pasipriešinti varžovui, nebuvo smagu.“

Nesitikėjau, kad jis taip gerai sužais – man nepavyko primesti savo žaidimo

„Tikrai nesitikėjau tokio rezultato – čia vienas geriausių momentų mano gyvenime, didžiausias pasiekimas, kokį kol kas galėjo iškovoti“, – atsiėmęs sidabro medalį savo pasirodymą olimpiniame festivalyje įvertino iš Šiaulių kilęs, bet šiuo metu Portugalijoje gyvenantis jaunuolis.

Nuo 9:05 val. vietos laiku į finalinę kovą stojo disko metikas Mykolas Alekna, nuo 9:15 val. – trišuolininkas Osvaldas Gusčius. Abu savo pasirodymus baigė po pirmųjų trijų bandymų ir galutinėje rikiuotėje užėmė 9-ąsias vietas.

Mykolas pirmuoju bandymu įrankį numetė 52,46 m, antruoju – 53,28 m, o trečiuoju užfiksavo geriausią rezultatą – 54,13 m. Visgi jo neužteko patekti į geriausiųjų aštuntuką. Paskutinį bilietą į papildomų metimų seriją nugvelbė Delilas Dilovanas Balas, iki kurio rezultato mūsiškiui pritrūko 71 cm.

„Vertinant metimų rezultatus rytais, pritrūko kelių metrų, tikrai gaila, – apmaudo neslėpė sportininkas. – Tai buvo mano pirmas rimtesnis startas: jeigu prieš varžybas būčiau žinojęs, kad pateksiu į finalą ir būsiu devintas, tai tikrai būčiau laimingas. Bet dabar galvoju, kad galėjau ir geriau sudalyvauti.“

Galėjau ir geriau sudalyvauti

Penktadienį vakare vykusioje kvalifikacijoje 16-metis diską dukart numetė už 56 metrų ribos ir į finalą žengė su 56,75 m. Su tokiu rezultatu jis mūsiškis būtų galėjęs šoktelėti į šeštą vietą, o asmeninis rekordas (58,45) būtų garantavęs ketvirtą poziciją.

„Vakar buvo daugiau jėgų, o šiandien tik atsikėlus žengti į sektorių – žymiai sunkiau. Bet tikrai buvo įmanoma numesti daugiau, tačiau kelios techninės klaidos lėmė, kad rezultatas nebuvo toks, kokio tikėjausi“, – vertino M.Alekna.

nuotr. Vytauto Dranginio/LTOK/Mykolas Alekna
nuotr. Vytauto Dranginio/LTOK/Mykolas Alekna

Aukso medaliu pasidabino pirmuoju savo bandymu 63,09 m numetęs baltarusis Ramanas Chartanovičius, sidabrą iškovojo norvegas Steffenas Melheimas (59,66 m), bronzą – vokietis Matteo Maulana (59,33 m).

Netrukus pirmą kartą šiame festivalyje į stadioną žengė trišuolininkas Osvaldas Gusčius. Nesusirinkus pakankamai skaičiui dalyvių organizatoriai atšaukė kvalifikacinius šuolius ir visi 13 sportininkų automatiškai pateko į finalą.

Visgi toks ilgas laukimas į naudą lengvaatlečiui neišėjo. Pirmuoju savo bandymu 16-metis iš Šilutės nušoko 14,05 m ir ilgą laiką rikiavosi septintoje vietoje. Visgi antrojo šuolio metu mūsiškis mynė atsispyrimo lentelę, o dar du varžovai jį nustūmė į devintą poziciją.

Paskutiniuoju bandymu Osvaldui įšokti į finalinį aštuonetą taip pat nepavyko – 13,66 m. Iki galimybės atlikti dar tris bandymus lietuviui pritrūko vos 4 cm.

nuotr. Vytauto Dranginio/LTOK/Osvaldas Gusčius
nuotr. Vytauto Dranginio/LTOK/Osvaldas Gusčius

„Rezultatą vertinu prastokai, kadangi buvo problemų su įsibėgėjimu – jau treniruočių metu ne taip viskas klostėsi. Galvojau, kad varžybose bus geriau, tikrai tikėjausi asmeninio rezultato. Nepasisekė, – kalbėjo lengvaatletis. – Laukimas turbūt taip pat pakenkė, nes jau prieš porą dienų turėjau startuoti, o dabar reikėjo laukti, įtampa kaupėsi, paskutiniam iš visų dalyvauti buvo sunku.“

Rezultatą vertinu prastokai, kadangi buvo problemų su įsibėgėjimu

Oficialiai festivalis finišuos jau šį vakarą – 20 val. vietos laiku vyksiančioje uždarymo ceremonijoje. Dar iki jo savo paskutines rungtynes žais Lietuvos 16-mečių krepšinio rinktinė. Dėl 5 vietos Rolando Rakučio auklėtiniai nuo 15:45 val. vietos laiku grumsis su kartą jau įveiktais graikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius