Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2016 07 27

Liepto galas: po keturių naujų dopingo atvejų Rio turėtų nebūti ir Rusijos sunkiaatlečių

Pasaulinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) paskelbė dar vieną skandalingą žinią. Toliau pakartotinai tiriant 2012 metų Londono olimpinių žaidynių dopingo mėginius rasti dar 11 susitepusių sportininkų. Tai skelbiama IWF interneto svetainėje. Tai reiškia, kad Rusijos sunkiaatlečių Rio žaidynėse nebus.
Visos iki 75 kg svorio kategorijos prizininkės Londone pagautos vartojant dopingą
Visos iki 75 kg svorio kategorijos prizininkės Londone pagautos vartojant dopingą / „Scanpix“/AP nuotr.

IWF jau trečią kartą teko paskelbti sportininkų, kurie liko nenubausti už dopingo vartojimą per 2008 m. Pekino ir 2012 m. Londono olimpines žaidynes, pavardes.

Trečiadienio vakarą IWF paskelbė dar 11-os Londono sunkiaatlečių pavardes, kurių testuose rasta dopingo. Tarp jų yra šeši Londono žaidynių medalininkai. Keturi iš 11-os sportininkų yra rusai.

Tai reiškia, kad Rusijos sunkiaatlečiams turėtų būti galutinai užtrenktos durys į Rio žaidynes.

Birželio 23 dieną IWF paskelbė, kad jei kurios nors šalies trys sportininkai per pakartotines 2008 ir 2012 m. žaidynių dopingo mėginių peržiūras bus pagauti, tos valstybės federacija bus metams nušalinta nuo visų tarptautinių varžybų.

Pagal šią taisyklę iš Rio žaidynių jau yra pašalinti Kazachstano ir Baltarusijos sunkiaatlečiai, o dabar atėjo eilė Rusijai.

Iki šiol buvo pagauti du rusai – 2008 m. Pekino žaidynėse bronzą iškovojusi Marina Šainova bei sidabrą pelniusi Nadežda Jevstiuchina.

Vis dėlto, po trečiadienio pranešimo tampa aišku, kad IWF kito pasirinkimo neturės – visi aštuoni Rio besirengę varžytis Rusijos sunkiaatlečiai turėtų būti pašalinti iš žaidynių.

Naujai pagauti rusai yra Natalija Zabolotnaja (moterų 75 kg svorio kategorijos sidabro medalininkė), Svetlana Tzarukajeva (moterų 63 kg sidabro medalininkė), Aleksandras Ivanovas (vyrų 94 kg sidabro medalininkas) ir Andrejus Demanovas.

Didžiausias perversmas įvyks moterų svorio kategorijos iki 75 kg medalių dalybose. Visų trijų pirmąsias vietas užėmusių sportininkių testai – teigiami. Tai reiškia, kad olimpine čempione greičiausiai bus paskelbta ketvirtąją vietą užėmusi ispanė Lidia Valentin.

Iki šiol iš naujo testuojant Pekino ir Londono olimpinių žaidynių mėginius gautas 31-as teigiamas sunkiaatlečių testas. Net penkių olimpinių aukso medalių neteks Kazachstanas. Pagautas net populiariausias pasaulio sunkiaatletis, abiejų žaidynių čempionas Ilja Iljinas.

11 naujai pagautų Londono olimpinių žaidynių sunkiaatlečių:

Intigamas Zairovas (Azerbaidžanas) (pagautas ir pakartotinai ištyrus Pekino žaidynių mėginį)
Natalija Zabolotnaja (Rusija) – pelnė sidabrą 75 kg kategorijoje
Raulis Tsirekidze (Gruzija)
Almasas Utešovas (Kazachstanas)
Svetlana Tzarukajeva (Rusija) – pelnė sidabrą 63 kg kategorijoje
Sibelis Simsekas (Turkija)
Iryna Kuleša (Baltarusija) – pelnė bronzą 75 kg kategorijoje
Hripsime Khurshudyan (Armėnija) (pagauta ir pakartotinai ištyrus Pekino žaidynių mėginį) – pelnė bronzą 75+ kg kategorijoje
Aleksandras Ivanovas (Rusija)
Cristina Iovu (Moldova) – pelnė bronzą 53 kg kategorijoje
Andrejus Demanovas (Rusija) – pelnė sidabrą 94 kg kategorijoje

Šiuo metu 11-os iš 45-ių Londono žaidynėse medalius iškovojusių lengvaatlečių kraujyje po pakartotinių tyrimų yra rasta dopingo. Iš 45-ių medalininkų Pekine teigiami yra penkių sunkiaatlečių mėginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius