Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 03

Lietuva – tarp 33 pajėgiausių pasaulio stalo futbolo rinktinių

Lietuvos rinktinė intensyviai ruošiasi Pasaulio taurės varžyboms, šiais metais vyksiančioms Italijoje, Turine, balandžio 8-12 dienomis. Rinktinės nariai neslepia: važiuojama ne tik dalyvauti, bet ir parsivežti aukščiausio rango stalo futbolo turnyro trofėjų.
Pasaulio taurės varžybos 2014 metais
Pasaulio taurės varžybos 2014 metais / „Foosin“ nuotr.
Temos: 1 Stalo futbolas

Kovo 25 dieną buvo ištraukti burtai ir 33 šalių rinktinės suskirstytos į grupes. Lietuvos rinktinė dėl turnyro apdovanojimų kovos vyrų ir jaunių kategorijose.

Lietuvos vyrų rinktinė pateko į II diviziono B grupę, kurioje dėl patekimo į antrąjį turyro etapą bus žaidžiama su Suomijos, Slovakijos ir Kinijos rinktinėmis, o iš kvalifikacinio etapo į eliminacijų raundą pateks trys iš keturių grupės komandų.

Suomiai turi kelis gan stiprius žaidėjus, įprastai dominuojančius vietiniuose turnyruose – tai Arttu'as Välimäki ir Suomijoje gyvenantis bulgaras Julianas Timnevas. Turnyruose prieš šiuos žaidėjus lietuviams sekėsi gerai, tačiau Pasaulio taurėje, ko gero, reikės labai pasistengti, kad juos nugalėtume.

Slovakijos rinktinėje žaidžia pora žaidėjų, dominuojančių vietiniuose ir kaimyninėse šalyse vykstančiuose turnyruose, kuriuose stalo futbolo lygis yra gana aukštas. Slovakija ko gero bus kiečiausias riešutėlis Lietuvos vyrų rinktinei, kuriai reiktų užimti 1 vietą grupėje tuomet ir eliminaciniame etape greičiausiai tektų žaisti su gana parankiais varžovais – Bulgarija arba Japonija.

„Foosin“ nuotr./Jauniai
„Foosin“ nuotr./Jauniai

Deja, apie Kinijos rinktinę žinome nedaug – joje žaidžia du natūralizuoti amerikiečiai ir vienas tikrai aukšto lygio kinas. Laimei, kinų komandą sudaro tik 5 nariai (vyrų rinktinę turi sudaryti 6 nariai), o tai reiškia, kad kvalifikacijoje kinai automatiškai patirs vieną techninį pralaimėjimą, negalėdami deleguoti žaidėjų į visus privalomus rinktinės mačus.

Jaunių rinktinė kvalifikaciniame etape žais prieš Čekijos, Anglijos, Vokietijos ir Austrijos rinktines, o iš 12 kvalifikaciniame etape dalyvausiančių jaunių rinktinių, į eliminacijų raundą pateks 8.

Čekų jauniai yra labai stiprūs, tačiau komanda yra nepilnos sudėties (jaunių rinktinę turi sudaryti 4 nariai), o tai – viena garantuota pergalė mūsų jaunių rinktinei.

Didžioji Britanija turi du stiprius jaunius, pasaulio čempionus.

Vokietijos rinktinėje žaidžia vienas geriausių pasaulio jaunių, todėl laimėti bus labai sunku, bet įmanoma.

Austriją „2014 Garlando WSC“ įveikėme nesunkiai, tačiau praėjo jau pusė metų, o tai pakankamai laiko gerokai patobulėti, todėl panašu, kad šiais metais iš austrų jaunių reikia tikėtis stipresnio pasipriešinimo.

„Foosin“ nuotr./Vyrai
„Foosin“ nuotr./Vyrai

Rinktinės koziris

„Lietuviai treniruojasi prie „Garlando“ stalų ir tai nemenkas koziris prieš tas rinktines, kurios geriausiai jaučiasi prie „Tornado“, „Leonhart“ ar „Bonzini“ stalų“, – sako Lietuvos rinktinės žaidžiantysis treneris Rapolas Jamontas. „Žaidimo stilius prie itališkų „Garlando“ stalų yra labai savitas dėl to, kad stalas yra pritaikytas labai greitam, vieno lietimo žaidimui. Toks žaidimas nereikalauja didelio tikslumo ir daug lemia atsitiktinumai. Profesionaliai žaisti prie šio stalo yra labai sunku, nes kamuolys juda greitai, o jį pagauti ir susistabdyti labai sunku dėl stiklinio aikštelės paviršiaus ir labai siaurų žaidėjų figūrėlių. Vartai lyginant su žaidimo figūrėlių plotu, yra labai dideli, o tai suteikia didelę galimybę įmušti atsitiktinį įvartį. Išmokus gerai kontroliuoti kamuolį prie „Garlando“, adaptuotis prie kito stalo būna labai lengva.

„Lietuviai, treniruojasi prie „Garlando“ stalų ir tai nemenkas koziris prieš tas rinktines, kurios geriausiai jaučiasi prie „Tornado“, „Leonhart“ ar „Bonzini“ stalų“, – sako Rapolas Jamontas.

Amerikietiškojo „Tornado“ kamuolys skrenda labai greitai ir tiksliai dėl plačių ir sunkių žaidėjų figūrėlių. Žaidžiant prie šio stalo „žioplos“ klaidos yra nedovanotinos, kadangi įgudęs priešininkas labai greitai pavers jas taškais.

Vokiškas „Leonhart“ taip pat pasižymi tikslumu, tačiau ne tokiu greitu kamuolio judėjimu. Prie šio stalo žaisti labai lengva – kamuolys pats „kimba prie kojos“, todėl tam, kad jį sugautum, nereikia daug pastangų. Lazdos yra gan sunkios dėl to lengva išvystyti greitą smūgį ir pasą.

Prancūziško stiliaus „Bonzini“ stalai yra viena seniausių stalo futbolo stalų rūšių – sunkios metalinės žaidėjų figūrėlės padaro žaidimą visiškai kitokį, nei prie kitų stalų. Dėl sunkių lazdų neįgudusiam žaidėjui sunku valdyti, gaudyti ir smūgiuoti kamuolį.

Sekite naujienas ir palaikykite Lietuvos stalo futbolo rinktinę 15min.lt ir Facebook puslapyje „Būk išvien!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius