Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 10

Lietuvos dviračių sporto naujas vedlys – Visvaldas Matijošaitis

Naujuoju Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentu sutiko būti “Vičiūnų” įmonių grupės vadovas 57 metų kaunietis Visvaldas Matijošaitis.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / „Vieningo Kauno“ nuotr.

Praėjusį penktadienį Vilniuje įvyks Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) neeilinis ataskaitos-rinkimų suvažiavimas, kurio metu bus išrinkta nauja valdžia. 

Teigiama, kad prabėgus porai metų nuo išrinkimo, atsistatydina septyni LDSF Vykdomojo komiteto nariai, tarp jų ir federacijos prezidentas Žydrūnas Stankevičius bei generalinis sekretorius Valentinas Rutkauskas.  

Didelę patirtį dviračių sporte turintis V.Rutkauskas ilgai ir nebuvo linkęs sėdėti generalinio sekretoriaus kėdėje. „Darbo daug, apsisukimai ne tie, todėl ir išeinu į užtarnautą poilsį. Tačiau nuo dviračių sporto tikrai nenutolsiu, jeigu reikės pateisėjauti, – pateisėjausiu, kokios nors pagalbos – padėsiu“, – dabar sako V. Rutkauskas. 

Dviračių sporto užkulisuose pastaruoju metu dabartinė federacijos valdžia kritikuota dėl per menko dėmesio įvairaus amžiaus šalies treko ir plento rinktinių pasirengimui svarbiausioms varžyboms, nepasirūpinimu jų inventoriumi, nerezultatyvios rėmėjų paieškos, nesuderintu įvairių LDSF grandžių darbu.

Ilgametis Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris panevėžietis Valerijus Konovalovas teigia, kad labai gerai, jog susiklosčiusią padėtį federacijoje puikiai supranta ir dabartiniai jos vadovai prezidentas Ž.Stankevičius ir viceprezidentas, olimpinis čempionas Gintautas Umaras. 

Kai per Lietuvos dviračių sporto federacijos išplėstinį trenerių tarybos posėdį buvo pagarsinta, jog federacijos prezidentu bus siūloma Visvaldo Matijošaičio kandidatūra, visi vienbalsiai balsavo už permainas dviračių sporte. 

„Kai per Lietuvos dviračių sporto federacijos išplėstinį trenerių tarybos posėdį buvo pagarsinta, jog federacijos prezidentu bus siūloma Visvaldo Matijošaičio kandidatūra, visi vienbalsiai balsavo už permainas dviračių sporte.

Federacijos viceprezidentas Gintautas Umaras irgi teigė, kad, jeigu kaunietis sutiks būti federacijos prezidentu, už jį kels abi rankas. Federacijos prezidentas Žydrūnas Stankevičius irgi sutiko atsistatydinti ir, galima sakyti, tarpininkavo, kad Visvaldas Matijošaitis būtų išrinktas federacijos prezidentu. Jis buvo susitikęs su būsimuoju kandidatu į prezidentus ir aptarė susidariusią situaciją. Mes nenorime drabstytis purvais, negražių komentarų, mes pasiilgome konstruktyvaus darbo“, – sako V. Konovalovas. 

Jis ypač geru žodžiu mini prieš tai buvusį Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentą, o dabar Lietuvos tautinio olimpinio komitetą viceprezidentą Romualdą Bakutį. 

„Nors prieš porą metų per suvažiavimą jo ir neperrinkome federacijos prezidentų, jis širdyje nelaiko jokio pykčio, nenutolo nuo dviračių sporto ir šiandien mums daug padeda – ir mini centramas, ir pavieniams treneriams”\“, – sako V. Konovalovas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius