Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 17

Lietuvos golbolo rinktinė – parolimpinė čempionė!

Lietuvos golbolo rinktinė Rio parolimpinių žaidynių finale 14:8 (5:1, 9:7) įveikė JAV rinktinę ir pirmą kartą istorijoje tapo čempione. Lietuva laimėjo visas septynias žaistas rungtynes, o finale surengė rezultatyviausią pasirodymą.
Lietuva – JAV
Lietuva – JAV / Rimanto Navicko/RGB pictures nuotr.

Penktoje parolimpiadoje dalyvavęs Lietuvos komandos lyderis Genrikas Pavliukianecas finale pasižymėjo 8 įvarčiais, o turnyrą užbaigė su 35 taikliais metimais. Justas Pažarauskas finale pelnė 6 įvarčius, o visame turnyre – 22.

Mantas Brazauskis lemiamose rungtynėse atrėmė net 40 varžovų metimų.

Lietuvos golbolo rinktinė iki šiol buvo dukart tapusi parolimpiados sidabro medalininke – 2000 ir 2008 metais.

Rungtynės

Finalas prasidėjo itin atkakliai – nė viena komanda nepelnė įvarčio septynias minutes. Tačiau tylą nutraukė rezultatyviausias turnyro dalyvis – Genrikas Pavliukianecas.

Įmetus pirmą įvartį jau buvo lengviau. Netrukus dukart iš eilės pataikė puikiai ir gynyboje žaidęs Justas Pažarauskas. 10-ąją minutę G.Pavliukianecas įmetė vėl ir lietuviai jau pirmavo užtikrintai. JAV rinktinė tuomet atliko keitimą ir aikštelėje pasirodęs Andy Jenksas iškart pelnė įvartį – 1:4. Tačiau pieš pasibaigiant pirmam kėliniui lietuviai atšaldė amerikiečius – penktą įvartį pelnė J.Pažarauskas.

Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo be keitimų ir L.Pažarauskas jau pirmąją minutę ketvirtą kartą pataikė į vartus. Kitoje atakoje trečią savo įvartį pelnė G.Pavliukianecas ir mūsų pergalė jau nekėlė abejonių.

Abiems žaidėjams pelnius dar po vieną įvartį ir pirmaujant 9:1 antrą kartą pasižymėjo JAV rinktinė – įvartį pelnė irgi po keitimo pasirodęs Mattas Simpsonas.

VIDEO: Pergalių padovanoję parolimpiečiai tikisi sutikimo Vilniuje

Pastarasis įmetė dar du kartus, įvartį pridėjo Tyleris Merrenas, o lietuviai į tai atsakė tik dviem taikliais metimais, tad likus žaisti 6 min. persvara sumažėjo iki 11:5. JAV rinktinė tuomet į aikštę leido trečią dar nežaidusį Darylą Walkerį ir šis keitimas vėl pasiteisino – įvartis.

Likus žaisti dvi minutes amerikiečiai pasižymėjo dar du kartus – M.Simpsonas buvo abiejų įvarčių autorius. Atrodė, kad amerikiečiai dar gali pasivyti, tačiau viską išsprendė G.Pavliukinecas, pelnęs dar vieną įvartį, o po akimirkos realizavęs baudinį.

Rimanto Navicko/RGB pictures nuotr./Lietuvos golbolo rinktinė
Rimanto Navicko/RGB pictures nuotr./Lietuvos golbolo rinktinė

Geriausios žaidynės nuo 1996 metų

Rio parolimpines žaidynes Lietuva užbaigė su trimis medaliais. Mindaugas Bilius iškovojo sidabrą rutulio stūmimo rungtyje ir tapo čempionu disko metime.

Tai geriausias parolimpiečių pasirodymas, jei skaičiuosime aukso medalius, nuo 1996 metų Atlantos žaidynių. Tuomet buvo iškovoti trys aukso, du sidabro ir šeši bronzo medaliai.

Lietuva parolimpinėse žaidynėse
Žaidynės Auksas Sidabras Bronza Viso
1992 m. Barselona 0 4 3 7
1996 m. Atlanta 3 2 6 11
2000 m. Sidnėjus 0 2 1 3
2004 m. Atėnai 1 1 5 7
2008 m. Pekinas 0 2 0 2
2012 m. Londonas 0 0 0 0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius