-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 27

Lietuvos jaunių tinklinio rinktinės trenerė: „Komanda tapo kaip kumštis“

Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinė pasiekė finišo tiesiąją ruošiantis Europos čempionato atrankos varžyboms. Lietuvos komandą treniruojanti Jolita Kontvainienė po Kaune pasibaigusios stovyklos džiaugėsi merginų pastangomis ir atsidavimu.
Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinė
Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinė / LTF nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Ši stovykla truko dvi savaites. „Starto“ sporto mokykloje tinklininkės turėjo po dvi treniruotes per dieną, daug dėmesio buvo skiriama ir teorinėms žinioms bei psichologiniam stabilumui.

„Labiausiai džiugina merginų darbas, motyvacija, nusiteikimas, atkaklumas, kantrybė klausantis pastabų. Merginų širdys šias dvi savaites plakė vienu ritmu. Turime labai draugišką kolektyvą. Per šias 14 dienų pamatėme, kad žaidėjos labai suartėjo. Matėme, kaip žaidėjos viena kitą paskatina ar palaiko po kiekvieno laimėto ar pralaimėto taško. Jaučiasi, kad komanda tapo kaip kumštis“, - džiaugėsi rinktinės trenerė Jolita Kontvainienė.

Per šias dvi savaites jaunių rinktinė ne tik treniravosi, bet ir žaidė draugiškas rungtynes su jaunimo ir moterų komandomis. J. Kontvainienė dėkojo visoms komandoms, kurios visos atsiliepė į prašymą pažaisti ir suteikti taip reikalingos žaidybinės patirties. Jaunosios tinklininkės išbandė jėgas su Alytaus, Jonavos ir LSU moterų komandomis bei „SM Starto“ jaunimo ekipa.

„Turėjome šešerias draugiškas rungtynes ir tai buvo puiki repeticija prieš Europos čempionato atranką. Labai džiaugiamės klubų pagalba. Žinoma, laimėti prieš daug vyresnes varžoves negalėjome, bet taškų rinkome nemažai. Žinant, kad 14-metės žaidė prieš moteris, tai rungtynės mane gerai nuteikė. Jeigu kažkiek sugebėdavome susitvarkyti su stipresniais moterų komandų žaidėjų smūgiais, tai teikia vilčių, kad žaidžiant su bendraamžėmis, viskas susiklostys gerai“, - pabrėžė J.Kontvainienė.

Europos jaunių čempionato atranka Latvijoje turėjo vykti dar praėjusių metų pabaigoje, bet dėl sudėtingos situacijos su koronaviruso pandemija, ji buvo nukelta į pavasarį. Tai prailgino visą pasiruošimą, bet dar labiau sustiprino žaidėjų ryšį.

„Nuėjome ilgą kelią. Iš pradžių turėjome 21 merginą, vėliau jų palaipsniui mažėjo. Dabar turime stipriausią dvyliktuką. Jos įveikė visą konkurenciją, išsikovojo savo vietas. Manau, kad pažanga buvo visą laiką, o dabar tikrai turime dar didesnį kokybinį šuolį į viršų“, - teigė trenerė.

LTF nuotr./Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinė
LTF nuotr./Lietuvos jaunių (iki 16 metų) merginų tinklinio rinktinė

Dabar Lietuvos tinklininkėms, kurias treniruoja ir Aleksandras Volobujevas, bus suteikta keletą dienų poilsio. Kovo pradžioje merginos vėl susiburs ir baigs pasiruošimą Europos čempionato pirmojo atrankos etapo turnyrui. Kovo 11-14 dienomis Latvijoje vyksiančiame turnyre mūsiškės žais B grupėje su Baltarusijos, Latvijos ir Lenkijos komandomis.

„Merginoms liepiau pailsėti, nes 14 dienų treniruočių ir rungtynių tikrai nuvargino. Dabar svarbiausia atsigauti, nes šviežias žmogus gali padaryti daugiau. Žaidėjų treneriams perdavėme informaciją apie tai, ties kuo reikėtų padirbėti rinktinės narėms. Vienoms žaidėjoms reikia gerinti riešo darbą, kitoms – priėmimą, dar kitoms – gynybą. Visos žaidėjos gavo savo užduotis“, - pasakojo J.Kontvainienė.

Paskutinę savaitę prieš turnyrą ne tik bus dėliojami paskutiniai akcentai, bet ir atliekamos įvairios procedūros, susijusios su COVID-19 protokolu.

„Paskutinėmis dienomis stengsimės greitai merginas grąžinti į vieną kumštį, sužaisti bent vienerias kontrolines rungtynes, taip pat paanalizuoti varžoves. Turėsime paskutinį susitikimą su sporto psichologu Šarūnu Klizu ir manau, kad būsime pasiruošusios“, - pridūrė J.Kontvainienė.

Vaikinų tikslas – įgyti patirties

Europos čempionato atrankai ruošiasi ir Lietuvos jaunių (iki 17 metų) vaikinų tinklinio rinktinė. Šią komandą treniruojantis Kęstutis Galdikas prisipažįsta, kad karantinas sumaišė visas kortas, o pajėgios varžovų komandos turėjo kur kas geresnes sąlygas ruoštis artėjančiam turnyrui.

Kovo 9-13 dienomis Lietuvos vaikinai pirmajame Europos čempionato atrankos etape varžysis Gruzijoje. B grupėje mūsiškiai kausis su Rusijos, Lenkijos ir Latvijos bendraamžiais.

„Pasiruošimas buvo permainingas, nes karantino metu pusė komandos negalėjo treniruotis. Dalis žaidėjų gruodžio mėnesį nesportavo ir į pilnavertes treniruotes grįžto tik sausio viduryje. Dėl draudimo važinėti tarp savivaldybių negalėjau matyti kaip atrodo dalis žaidėjų, bet planuojame prieš turnyrą visi susirinkti ir bent keletą dienų kažką pasitobulinti. Bet ko neprivalgei, to neprilaižysi“, - kalbėjo K. Galdikas, vaikinus treniruojantis su Denisu Matuševu.

Būtent skirtingos karantino sąlygos bei galimybės sportuoti dar labiau padidino atotrūkį tarp stipresnių ir silpnesnių komandų.

„Bandysime gudrumu pranokti varžovus. Suprantame, kad tinklinis dabar yra pakilęs iki tokio lygio, kad skautai išstudijuoja kiekvieną komandą, rinktinėse dirba po 3-4 trenerius. Mes esame mėgėjai ir bandysime pasipriešinti profesionalams. Kiek teko stebėti, Lenkijos ir Rusijos rinktinės, net ir esant griežtam karantinui, susirinkdavo į stovyklas ir treniruodavosi. Latviai galbūt turėjo kažkokią pertrauką, bet apskritai kitose šalyse tinklininkams nebuvo uždrausta sportuoti. Pas mus viskas daug griežčiau“, - pabrėžė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius