Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 04 19

Lietuvos merginų rankinio rinktinė iškovojo kelialapį į Europos čempionatą

Lietuvos 19-mečių merginų rankinio rinktinė, treniruojama vyr. trenerės Alos Senvaitienės, iškovojo kelialapį 2015 metų liepos mėnesį Ispanijoje vyksiantį Europos merginų (U-19) rankinio čempionatą.
Lietuvos merginų rankinio rinktinė
Lietuvos merginų rankinio rinktinė

Lietuvaitės sekmadienį savo paskutinėse atrankos turnyro rungtynėse Garliavoje lygiosiomis – 30:30 (13:15) sužaidė su čekėmis ir tai joms atvėrė kelius į Senojo žemyno pirmenybes.

Dvikova buvo išties dramatiška – pirmajame kėlinyje 2–4 įvarčiais priekyje buvo čekės, tačiau po pirmojo kėlinio komandas skyrė tik 2 įvarčiai – 13:15 (čekių naudai).

Antrajame kėlinyje jau virė tikras nervų karas, tačiau iki paskutinės minutės 1–2 įvarčiais pirmavo lietuvių varžovės. Visgi mūsų šalies jaunosios rankininkės pademonstravo tikrą kovotojų charakterį – likus žaisti vos minutę rezultatą išlygino Brigita Ivanauskaitė – 29:29, o dar po kelių akimirkų Raminta Kripaitytė apgynė savo vartus ir lietuvaitės surezgė dar vieną tikslią ataką bei jau buvo priekyje – 30:29.

Tik jau pasibaigus rungtynių laikui teisėjai skyrė čekėms 7 baudinį ir varžovės išlygino rezultatą, tačiau tai jau nieko nebelėmė.

Iš lietuvaičių varžovės eilinį kartą į neviltį varė Inesa Verbovik, įmetusi 9 įvarčius. Jai atiteko geriausios Lietuvos komandos žaidėjos prizas. Į čekių vartus 7 kartus kamuolį įmetė Brigita Ivanauskaitė, 4 – Emilė Aglinskaitė, 3 – Gerda Triušytė.

Iš Čekijos komandos išsiskyrė 10 įvarčių įmetusi Marketa Jarapkova ir 8 įvarčius įmetusi Vendula Frycakova.

Priminsime, kad penktadienį lietuvaitės rezultatu 33:20 (14:10) sutriuškino Farerų salų rinktinę, tačiau šeštadienį rezultatu 20:30 (8:15) nusileido atrankos turnyro lyderėms Norvegijos rankininkėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius