2015 06 09

Lietuvos misija jau įsikūrė Europos žaidynių sportininkų kaimelyje Baku

Azerbaidžano sostinėje Baku Europos žaidynių sportininkų kaimelyje Lietuvos misija jau laukia atvykstančių sportininkų.
Lietuviai Baku
Lietuviai Baku / LTOK nuotr.

Pasak LTOK pranešimo, kokių dar šalių delegacijos jau įsikūrė sužinoti nesudėtinga – apie tai praneša vėliavomis papuošti kaimelio pastatų balkonai. Tiesa, sportininkų kaimelyje kol kas nedaug, bet per ateinančias dienas gyventojų turėtų pagausėti.

Lietuvos delegacija gyvens viename name su estais, rumunais ir lenkais. Sportininkai įsikurs erdviuose, 3-4 kambarių butuose su bendra svetaine, kambariuose gyvens po 2-3 žmones. Kiekvienas atvykęs kambaryje randa lauknešėlį su būtiniausiomis higienos priemonėmis ir sužino, kad išvažiuodamas lauktuvių galės parsivežti spalvingą lovos užtiesalą. Kaimelyje veikia sporto klubas, baseinas ir dvi valgyklos. Mažesnėje jų – nacionaliniai patiekalai iš kurių mums žinomas tik plovas, vietinių patiekalų pavadinimai lietuviams labai sunkiai įsimenami. Laisvalaikiui įrengtos poilsio zonos, čia galima įgriūti į sėdmaišį, pažiūrėti televizorių, pažaisti kompiuterinį žaidimą ar išgerti kavos su kolegomis. Žaidynių suvenyrų parduotuvė veikia čia pat, o prireikus kaimelio grožio salone galima pasidaryti naują šukuoseną.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, kaip ir kiti komitetai, turi savo būstinę su darbo erdve, susitikimų kambariu ir trimis medikų kabinetais. Čia nuolatos dirba LTOK darbuotojai: misijos vadovas Einius Petkus, jo pavaduotojos Lina Vaisetaitė, Vita Balsytė ir atstovė spaudai Goda Smilingytė. Jiems talkina labai paslaugūs ir geranoriški savanoriai.

„Šiandien į Baku senamiestį atkeliaus žaidynių deglas, rytoj atsidaro baidarininkų ir kanojininkų kaimelis, poryt vyksiančioje sportininkų sutikimo šventėje dalyvaus Europos olimpinių komitetų prezidentas Patrickas Hickey'is. Šiąnakt atvyksta mūsų imtynininkai ir boksininkai, juos pasitiksime oro uoste, tad nors žaidynės neprasidėjo, misijai veiklos netrūksta“, – pasakojo E. Petkus.

Atvykstančius sportininkus oro uoste pirmiausiai pasitinka žaidynių organizatoriai, sutvarko akreditacijas, pasirūpina bagažu ir palydi į autobusą, kuris atveža juos į kaimelį. Vietoje atletus pasitiks misijos atstovai, palydės į kambarius ir aprodys kaimelį.

Pirmosios Europos žaidynės Baku vyks birželio 12-28 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius